• 01-12-2025, 13:15:23
    #1
    Arkadaşlar merhaba,

    2020 model 1.3 tce otomatik megane 4 aracım var tamamen servis bakımlı.

    50k KM'de şuanda sorunsuz kullanıyoruz aile aracı olarak fakat her zaman aklımı kurcalayan 2 şey var EDC çift kavrama şanzımanın bir gün başıma iş açma riski ve motorunun rektefiye olmaması.

    Bu 2 sebepten dolayı satıp daha sorunsuz olan Corolla hybrid almak istiyorum fakat sizce mantıklı bir geçiş mi olur?

    Aracı haftasonları ailece kullanıyoruz genelde.
  • 01-12-2025, 13:16:20
    #2
    Hayatınızda yapacağınız en mantıklı karar olur. Araç alacaksanız Japon eli değecek.
  • 01-12-2025, 13:16:48
    #3
    Kategori Moderatörü
    Çok bi fark hissetmezsiniz yakıt dışında
  • 01-12-2025, 13:17:31
    #4
    EDC şanzıman başına iş açma riski ve 50 bin kilometredeki aracın motorunun rektefiye olmaması.. hocam bunlar olacaksa olur zaten biraz mantıksız geldi
  • 01-12-2025, 15:09:31
    #5
    Corolla'da güzel araç, bende de megane var mesela. KM baya düşük sizin böyle kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer ki corolla hevesiniz var ise de güzel olabilir neden olmasın
  • 01-12-2025, 15:14:16
    #6
    Yahya911 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Corolla'da güzel araç, bende de megane var mesela. KM baya düşük sizin böyle kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer ki corolla hevesiniz var ise de güzel olabilir neden olmasın
    Aslında araç kullanmadaki amacım alıp 5-8 yıl kullanıp satmak sürekli al sat yapmakla uğraşmak istemiyorum.
    Böyle olunca da sanki corolla daha mantıklı duruyor gibi.
  • 01-12-2025, 15:32:09
    #7
    ZekiOzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aslında araç kullanmadaki amacım alıp 5-8 yıl kullanıp satmak sürekli al sat yapmakla uğraşmak istemiyorum.
    Böyle olunca da sanki corolla daha mantıklı duruyor gibi.
    Corolla alın hocam o zaman ama km düşük aracınızın satarken fiyatta değerlendirin onu.
    Araç alıcakken de düşük km alın.
  • 01-12-2025, 15:44:15
    #8
    Corollam vardı 2017 model, sıfır almıştım zamanında. Otomatik farı bile yoktu, kontağı kapatınca düt düt öterdi farı kapatmayı unuttun diye. 2012 model boş paket aveomda bile vardı otomatik fae.
    Hayatımda gördüğüm en konforsuz, donanımsız saçma sapan araçtır corolla ama türk milletine ezberletmişler uuu abi capon capon alacaksın diye kullanmayan herkes övüyor.
    Çok zor sattım satarken de alan adama çorba ısmarladım Allah razı olsun diye.
    Megane corollaya 100 basar, motoru olsun, konforu olsun. Attan inip eşşeğe binersin.
  • 07-12-2025, 01:20:53
    #9
    Babam askeri personeldi önceden askerlere renaultta ciddi indirim olduğu için 2000 li yıllardan 2019 a kadar megane ın her serisine bindim. 2019 da kendime corolla hybrid aldım. Kendi kişisel fikrim Corolla'yı Megane ile karşılaştırmak bana göre Corolla'ya hakarettir.
    Yol tutuşu, sorunsuzluğu, güvenlik ve yakıt tasarrufu her konu da çok önündedir. Megane kötüdür demiyorum yanlış anlaşılmasın, corolla gerçekten çok sorunsuz.