• 14-03-2025, 16:11:51
    #10
    Çok kalabalık bir trafik varsa kesinlikle önermem ancak İkisinde de tehlike var Motorsikletten düştüğünde sadece sonuçları biraz daha ağır olabiliyor.
  • 14-03-2025, 16:14:52
    #11
    hocam senelerdir kullanırım 1 kere kaza yaptım onda da hiç bir şey olmadı, kurallara uyarım hız sınırını aşmam vs derseniz tehlikesi yok, bazıları diyor ki sen düzgün sürsen bile birisi gelir sana çarpar bu konuda şöyle olursan yine kimse sana çarpamaz ("her durumda en kötü senaryoyu düşünürseniz") ben böyle yapıyorum, hiç kaza yapmazsınız örneğin bknz
    ölümcül veya yaralanmalı 100 tane kaza oluyorsa
    bunların
    20 tanesi ehliyetsiz eğitimsiz sürücüler
    60 tanesi 250 cc ile arkadaş gazına gelerek kendilerini motogp pilotu sanan ergenler
    yani çoğu böyle oluyor hiç kaza haberlerinde böyle güçlü motorların kaza yaptığını gören olduysa bu yorumu alıntılasın lütfen ("harley davidson") gibi motor kazaların

    yani uzun lafın kısası siz kendinize güveniyorsanız bir şey olmaz
  • 14-03-2025, 16:20:12
    #12
    Motor kullanırken ucuz kask kullanmayın kask gerçekten önemli bütçeniz varsa ekipmansız kullanmayın.

    Motor 50cc düşük motor olsada güvenlik önemli ben bunları kullanıyorum.
    LS2 Stream Evo Kask
    Prosev D325 Dizlik Dirseklik Set
    Weigo Korumalı Eldiven
    Motorcu ceketide giymek lazım aslında ama siz bağlı bir durum

    Kısaca araç kullanırkende risk vardır motor kullanırkende risk vardır. Dikkatli kullanmaya ve ekipmanlı kullanmaya çalışın

    Ekleme otoyol biraz motor için tehlikeli hocam bence orada daha dikkat edin
  • 14-03-2025, 16:21:46
    #13
    Ben Kardeşimi doğru düzgün bir motor kullanıcısı olduğu halde, bir tır şoförünün motor sürücülerinden nefret ettiği gerekçesi ile yaptığı vurkaç sonrası kaybettim. Ambulans olay yerine 2 saat 50 dakika sonra geldi. Yaşanan yere toplam uzaklığı 11 dakika sürüş mesafesiydi. Gelen ambulansta bir doktor olmadığı, savcının olay yerine saatler sonra geldiği bilgisi ile gittim herkese dava açtım. Ne sigorta şirketi para ödemek istedi, ne devlet suçlu bulmaya çalıştı. Ölüm raporu hazırlayan doktorun ne hastanede ne de söz konusu ilde dahi olmadığını öğrendim. Belgede kardeşimi 25 cm daha kısa, 30 kg daha az yazmışlar. Tüm mobese görüntüleri, istasyon vb. yol üzerindeki işletme görüntüleri kaza sabahı itibari ile yok. 7.5 yıl süren davada, karşı tarafı bulamadıkları yetmemiş gibi, kendi üzerlerindeki hatalar zincirini de örtpas etmişler. Dosya Yargıtay'a çok kere gitti. Yargıtay bizi tutuyor, sonra bir şeyler oluyor, hakimler, savcılar yer değiştiriyor. Haklıyken haksız oluyorsunuz. Ortada bize ait tek bir kusur dahi yok. Bilirkişi raporları her şeyi netleştirdiği halde, hiçbir çözüm de bulunmuyor. Finalde kardeşinizin canı için size para teklif ediyorlar.

    Uzun lafın kısası, Türkiye'de motor kullanmak cinayete kurban gitmeye razı gelmektir. Sizi ne yol korur, ne diğer sürücüler, ne de devlet. Birebir aynı kaza yerinde 6 ay içerisinde 29 motor kullanan genç hayatını kaybetti. Hayatı kurtulan sadece bir kişi vardı. O da Tamer Karadağlı. Kazayı geçirdiği gibi özel hava ambulansı ile olay yerinden alındı. İlgili Haber İçeriği

    Motorcunun kaportası vücududur. Trafikte sizin iyi olmanız yeterli değil, karşı tarafın iyi olması da gerekir. Siz sadece %50'lik taraftasınız.
    Türkiye'de motor kullanılmamalıdır. Bu bizim başımıza geldiği için değil, motor kullanıcılarının agresif olması ve motor kullanıcılarına karşı agresif olunduğu içindir. Bunun da ana nedeni, kaldırımda sürat yapan kuryelerle başlar, trafikte ayna kıran motorcularla devam eder, şeritler arası zigzag çizen, ters giren motorcularla devam eder.

    Motor bir araçtır ve tıpkı bir otomobil gibi şeritte sürülmelidir. Düz yol çizgilerindeki sollanmaz ibaresi motorcular için de geçerlidir. Trafik hız limitleri motorcular için de geçerlidir.

    Kısaca, siz bu grubun bir üyesi olursunuz. Trafikte bir savaş yolcuğuna çıkarsınız.
  • 14-03-2025, 16:23:15
    #14
    Üyeliği durduruldu
    bence kurallara uyuldukça tehlikeli değil. gidip kural tanımayıp sırf ufak diye istediği yere girerse bence olması gerektiği gibi tehlikeli tabii.
  • 14-03-2025, 16:30:10
    #15
    Nasıl ki bir alanda okul okursunuz ama tekniği size vermez o tekiğ kendiniz savaşarak tecrübe edinir ve kazanırsınız . Okurken kulağa hoş gelir biliyorum dersinizde elinize iş verilince bir durursunuz ilk zamanlarda (illa herkes yaşamıştır ) işte motorda öyle bir şey .
    Kurallara uyduktan sonra bir şey olmaz diyenler aynı bu okulunu okuyupta eline işi alınca teknikte takılan tayfadır . Çünkü tam aksine motorun kendine göre çok olasılıklı kuralları vardır . Kitaplarda yazmaz . Yazana göre davranırsanız zaten kaza kaçınılmaz olur . Ve inanın en iyi öğrenme yolu hata yapmaktır . Yeterki hataların geri dönüşü ve telafisi olsun . Motor böyle bir şey . Düşüp kalkın ama mümkün olduğunca ufak ufak kazalar . Bunlar motor kuralını en iyi öğrenme şeklidir .
    Ama büyük cc olsun küçük cc olsun herkesin motorla kazası mutlaka olur . Küçük cc ile başlayın .
    Bide en önemlisi motor ulaşım aracı değildir . Sevenin bineceği kendi riskini kendine göre alacağı bir zevktir bana göre .
  • 14-03-2025, 16:37:54
    #16
    bu arada söylemeyi unutmuşum ekleyeyim, eğer motosiklet sürerken kaza kaçınılmazsa düşmeyi de bilmelisin hocam belki şaka gibi gelebilir ama benim yaptığım 1 kazada bana bir şey olmama sebebi düşmeyi bildiğim için, olay şöyle oldu
    önümdeki araç tek şerit yolda dönülmeyecek bir yerden aniden dönmeye başlayınca bende çarpacağımı anladım ve kendimi motosikletin üstünden atıp çimlere yuvarlandım, benim motosiklette gitti arabanın bagaj kapağına çarptı
  • 14-03-2025, 17:34:51
    #17
    Hocam ben yaklaşık 4 yıldır motor kullanıyorum rs200 motorum var ve araç sürücüleri inanın 2 tekerlikli ne olursa olsun bisiklet, motor hiç saygısı yok yaya bile saygısı yok bazı araç sürücüleri için geçerli bu lafım tabi iyi olan sürücülerde var fakat dediğim gibi kale almıyorlar motor sürücülerini birde motorda kaporta direkt sensin o yüzden bulaşmayın araba alın aileniz ile pikniğe gitmek isteseniz gidemeyeceksiniz o yüzden bulaşmayın motora direkt araç alın içiniz rahat olur şimdiden hayırlı olsun Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin
    FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba. Artık iş yerine gidip gelirken kullanmak için motor almayı düşünüyorum. Ailem sürekli "Motor tehlikeli." deyip karşı çıktığı için bu zamana kadar almadım.
    Siz motor kullanıcıları ne düşünüyorsunuz? Hız yapmayan düzgün süren birisi için yine "Motor tehlikeli, alma." şeklinde mi yorum yaparsınız?

    Not: Motor almaktaki asıl sebebim iş yerine gidip gelirken kullanmak. Bunun için de cadde-sokak değil, otoyoldan gitmem gerekiyor.
  • 14-03-2025, 17:39:50
    #18
    Motor kazası hayatınızda büyük etkiler yaratıyor. Defalarca düşmüşümdür. En son açılı bir dağa tırmanırken düşüp yuvarlandım bileğimin üstüne düştüm. 3 ayda atel, egzersiz ve sporla toparlayabildim bileğimi.

    Ekipman kesinlikle iyi olmalı ucuz ve kalitesiz korumasız olmamalı. Bot, kask ve mont gerçekten kaliteli olmalı. Mesela ben fiber kompozit kask kullanıyorum. Daha aşağı malzemeler kask değil görsellikten ibarettir.

    Ama hiçbirşeyden bu kadar keyif almıyorum.