Ben Kardeşimi doğru düzgün bir motor kullanıcısı olduğu halde, bir tır şoförünün motor sürücülerinden nefret ettiği gerekçesi ile yaptığı vurkaç sonrası kaybettim. Ambulans olay yerine 2 saat 50 dakika sonra geldi. Yaşanan yere toplam uzaklığı 11 dakika sürüş mesafesiydi. Gelen ambulansta bir doktor olmadığı, savcının olay yerine saatler sonra geldiği bilgisi ile gittim herkese dava açtım. Ne sigorta şirketi para ödemek istedi, ne devlet suçlu bulmaya çalıştı. Ölüm raporu hazırlayan doktorun ne hastanede ne de söz konusu ilde dahi olmadığını öğrendim. Belgede kardeşimi 25 cm daha kısa, 30 kg daha az yazmışlar. Tüm mobese görüntüleri, istasyon vb. yol üzerindeki işletme görüntüleri kaza sabahı itibari ile yok. 7.5 yıl süren davada, karşı tarafı bulamadıkları yetmemiş gibi, kendi üzerlerindeki hatalar zincirini de örtpas etmişler. Dosya Yargıtay'a çok kere gitti. Yargıtay bizi tutuyor, sonra bir şeyler oluyor, hakimler, savcılar yer değiştiriyor. Haklıyken haksız oluyorsunuz. Ortada bize ait tek bir kusur dahi yok. Bilirkişi raporları her şeyi netleştirdiği halde, hiçbir çözüm de bulunmuyor. Finalde kardeşinizin canı için size para teklif ediyorlar.
Uzun lafın kısası, Türkiye'de motor kullanmak cinayete kurban gitmeye razı gelmektir. Sizi ne yol korur, ne diğer sürücüler, ne de devlet. Birebir aynı kaza yerinde 6 ay içerisinde 29 motor kullanan genç hayatını kaybetti. Hayatı kurtulan sadece bir kişi vardı. O da Tamer Karadağlı. Kazayı geçirdiği gibi özel hava ambulansı ile olay yerinden alındı.
İlgili Haber İçeriği
Motorcunun kaportası vücududur. Trafikte sizin iyi olmanız yeterli değil, karşı tarafın iyi olması da gerekir. Siz sadece %50'lik taraftasınız.
Türkiye'de motor kullanılmamalıdır. Bu bizim başımıza geldiği için değil, motor kullanıcılarının agresif olması ve motor kullanıcılarına karşı agresif olunduğu içindir. Bunun da ana nedeni, kaldırımda sürat yapan kuryelerle başlar, trafikte ayna kıran motorcularla devam eder, şeritler arası zigzag çizen, ters giren motorcularla devam eder.
Motor bir araçtır ve tıpkı bir otomobil gibi şeritte sürülmelidir. Düz yol çizgilerindeki sollanmaz ibaresi motorcular için de geçerlidir. Trafik hız limitleri motorcular için de geçerlidir.
Kısaca, siz bu grubun bir üyesi olursunuz. Trafikte bir savaş yolcuğuna çıkarsınız.