• 15-05-2008, 13:28:50
    #28
    Üyeliği durduruldu
    sessizharf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hepiniz web2.0da web2.0 demişsiniz. Benim yorumlarınızdan anladığım şu "o, tarifsiz bir şey. anlatılmaz, kelimeler yetmez" gibi bir anlam çıkarttım. Diyelimki bu konuda cahiliz. Bana web2.0'ın özelliklerini madde madde sıralayında bilelim.
    Yaşam biçimi 2.0
  • 15-05-2008, 13:34:42
    #29
    Kısaca çıkartılabilecek sonuç şu: Web2.0 teknolojik bir standart filan değildir. Tamamen pazarlama olayıdır. Bir algıdır. Bir modadır kısacası. "Şaheser" filan değildir. Sizden web2.0'ın yeteneklerini madde madde saymanızı istedim. Siz sadece "o bir yaşam biçimidir." "o, kelimelere sığmaz anlatılmaz." dediniz.Burdanda web2.0'ın bir "algı" olayı olduğu sonucu çıkıyor.Kaldıki burda bazı arkadaşlar web2.0'a karşı olduğumu söylediler.Niye karşı olayım ki. Ben sadece sorguluyorum neden bu kadar abartıyoruz herşeyin 2.0'ını çıkartıyoruz diye. Bazılarıda bilmediğimi eksik bildiğimi filan söylemişler.Bilmediğimizi düşünüyorsanız o halde bilgilendirinde bilelim. Bu forum bunun için var.
  • 15-05-2008, 13:48:14
    #30
    Web 2.0 kavramını çoğu kişi anlamıyor.
    Anladığını sanan büyük bir çoğunlukta onu bir tasarım methodu bir program vs.. sanıyor.(Tabiki yanıldığımız yerde tam burası)
    Karmaşık gibi görünsede aslında olay çok basit,web kavramının hayatımıza girmesisinden itibaren çevremizdeki çoğu şey gibi oda ilerleyen teknolojiyle kendini hep yeniledi,yani ona bir yenilenme bir akım gözüyle bakabiliriz(bu bakıma onu rönesans hareketine benzetmek çokta yanlış olmaz).
    Bu yüzden web 2.0 kavramını sadece tasarım vb ile ilişkilendirirsek ona biraz haksızlık etmiş oluruz
    Daha anlaşılır olması için eklediğim resime bakabilirsiniz.

    http://i27.tinypic.com/dr8j9x.jpg
  • 15-05-2008, 13:48:51
    #31
    Üyeliği durduruldu
    sessizharf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kısaca çıkartılabilecek sonuç şu: Web2.0 teknolojik bir standart filan değildir. Tamamen pazarlama olayıdır. Bir algıdır. Bir modadır kısacası. "Şaheser" filan değildir. Sizden web2.0'ın yeteneklerini madde madde saymanızı istedim. Siz sadece "o bir yaşam biçimidir." "o, kelimelere sığmaz anlatılmaz." dediniz.Burdanda web2.0'ın bir "algı" olayı olduğu sonucu çıkıyor.Kaldıki burda bazı arkadaşlar web2.0'a karşı olduğumu söylediler.Niye karşı olayım ki. Ben sadece sorguluyorum neden bu kadar abartıyoruz herşeyin 2.0'ını çıkartıyoruz diye. Bazılarıda bilmediğimi eksik bildiğimi filan söylemişler.Bilmediğimizi düşünüyorsanız o halde bilgilendirinde bilelim. Bu forum bunun için var.
    Nasıl bir sistem geliştirildiğinde bir uygulama geliştiğinde içine daha fazla özellik, teknoloji girdiği zaman v1.0 sürümünden v2.0 sürüme çıkabiliyorsa, web'e giren yeni teknolojiler, yeni özellikler ve internet sektörü dışından gelen bir çok kişi bu alanda teknik anlam dışında iş yapmaya başladıysa vb. şeyler oluyorsa web'in sürümünü yükselttiler ve web2.0 oldu, yeni nesil web teknolojilerini bu denli güzel anlatmanın bir yolu olamazdı sanırm, bu kadar güzel bir düşünce ile bir çok site kendini geliştirdi bu kime yaradı elbette kullanıcılara yaradı.

    Alıntı
    Tim O'Reilly'egöre Web 2.0'ın kısmen tanımı şöyledir: "Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır. Bu kurallar arasında başlıcası şudur: Ağ etkilerini daha çok insanın kullanabilmesi için programlar kurmak."
    Artık yeni nesil web teknolojilerinden sık sık sözedilmeye başlandı ve bu alanda sadece teknik elemanlarin değil, sosyologların bile çalışacağı ileri sürüldü..
    Ve buna da web3.0 diyorlar niye? Çünkü 2.0dan sonra içine yeni teknolojiler, gelişmeler eklendi ve eski adı ile bunu tekrar anlatmak yanlış olur. En iyisi yeni bir isim ile yeni teknolojileri tanıtmak böylece ilgi daha da artacaktır ve eski çalışmaların kendilerini yenilemelerini isteyecekleridir, eğer 1.0'dan 2.0'a geçişte 2.0 denmeseydi yine web olarak bu olay devam etseydi sizce bu kadar büyük çaplı bir sektör oluşabilirmiydi?

    Örneğin: Bir cep telefonu çıktı beğendiniz aldınız, ardından aynı telefonun yeni özellikleri çıktı ve sonuna "i" harfi eklediler, eğer o "i" harfi o telefona eklenmemiş olsaydı bir çok kişi şikayet ederdi bu olaya ve kullanıcılara bu telefonun farklı olduğunu anlatamazlardı, ufak bir değişiklik ile aynı telefonun bir üst modeli çıktığını işaret ediyorlar ki farklı olduğu anlaşılsın
  • 15-05-2008, 17:56:27
    #32
    Misafir
    Ben kullanmıyorum ilgilenmiyorumda, bana göre olsada olur olmasada
  • 15-05-2008, 18:11:57
    #33
    Üyeliği durduruldu
    Hard_Love adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    web 2.0 temel manada içeriğin ziyaretçi tarafından oluşturulması, sadece okunup bilgi değil, görme / duyma duyularına veri gönderilmesidir.

    Bir web sitesi satış tanıtım aşamasını geçmişse web 2.0 hakkında birşeyler söylenebilir demektir.
    Tebrik ederim
    İnsanlar web 2.0 ı galiba büyük büyük butonlar ve yansımalı logolar yapılmış bir site tasarımı falan sanıyor galiba. Okudukça güldüm valla tam ben yazacaktım sen yazmışsın arkadaşım.

    Edit: Sonlardaki diğer mesajları okumamıştım. Başka arkadaşlar da açıklamış sory
  • 15-05-2008, 20:51:26
    #34
    Üyeliği durduruldu
    Web 2.0 sanalı gerçeğe dönüştürmüyor elbette Ama hayatımızı kolaylaştırma konusunda etkisi bir o kadar büyük.
  • 16-05-2008, 10:16:33
    #35
    Üyeliği durduruldu
    web2.0 ı çoğu kişi kullandığımız grafiklere buttonlara hafiften beyaz bi parlaklıktan ibaret olduğunu sanıyolar. oysaki ben (mac kullanıcısıyım bunun web2.0 la tadından yenmez oldu) widget'sle rss okuyucuları ile google gadget ile. igoogle ile itunes ile imail ile çoğu işimi safariye girmeden halledebiliyorum. tek eksiğim açılan forum başlıklarını görmeme rağmen forumlara cevap verememek bide hızlı cevap eklentisi olsa