• 23-11-2012, 23:15:59
    #19
    Üyeliği durduruldu
    onur9298 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hosting almak için konu açmak yasakmı + çok yaşayıp yaşamayacagımı nerden biliyorsun moderatormüsün
    Konu açman önemli değilde milleti aşağılaman yasak o yüzden çok yaşamaz, ölürsün diyorum... anladın mı ? bidaha yazımmı?
  • 23-11-2012, 23:26:37
    #20
    host sağlarız sıkıntı yokda delinmeyecek host yok yani
  • 23-11-2012, 23:41:53
    #21
    Öncelikle hiç bir sistem güvenli değildir, teknoloji haricinde yazılım sektörü daha farklı bir boyutta ilerliyor. Sunucu üzerinde shell betiklerinin çalışmayacağının kimse garantisini veremez, en basitinden sunucu sahipleri her ne kadar güvenlik ayarlarını yapsa da symlink'den çoğu sunucu sınıfı geçemeyecektir ayrıca piyasa da yeni yeni shell betikleri türüyor. Bu betikler oldukça kullanışlı olup antivirüs programları tarafından da yakalanmıyor.

    ........

    Size bilgi verme amaçlı bu mesajı yazarken siz, size yardımcı olanları çekiştirmeye başlamışsınız. İnsanlar burada size alacağınız hakkında bilgi veriyor, doğruyu yönlendirmeye çalışıyor. Birisi çıkıp %100 güvenli sunucum var diyip ondan host aldığınız zaman bir sorunla karşılaştığınız da aldatıldığınızı düşünmeyecek misiniz ?
  • 23-11-2012, 23:44:19
    #22
    öncelikle sunucunuz üzerinden taratma yapınız.

    SSH ile şu komutları uygulayarak, sitelerinizde shell varmı yokmu öğrenebilirsiniz.

    Php uzantılı Shelleri listeler.
    find /var/www/ -name "*".php -type f -print0 | xargs -0 grep r57 | uniq -c | sort -u | cut -d":" -f1 | awk '{print "rm -rf " $2}' | uniq
    Txt uzantılı Shelleri Listeler.
    find /var/www/ -name "*".txt -type f -print0 | xargs -0 grep r57 | uniq -c | sort -u | cut -d":" -f1 | awk '{print "rm -rf " $2}' | uniq
    bu yazılan kodlardan hata alırsanız şayet. /var/www/ kısmını /home olarak değiştirip yeniden taratın..


    Shell bulunup silindikten sonra. yeniden upload edilmenin olasılığı olabilir. bununda önüne geçmek için, shell yazma izinlerini kaldırmak için, yukarıda Netapi Dediği Gibi Exploit kurulur servere, büyük olasılık ile sorun çözülür.
  • 25-11-2012, 12:20:33
    #23
    sabah sabah cok güldüm Sagolasin
  • 10-12-2012, 01:53:58
    #24
    Merhabalar,
    www.1host1.com 'u mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.