• 21-04-2009, 10:06:52
    #1
    Müşterilerimize yapmış olduğumuz duyuruları sizede bildirmek istedik. Lütfen sizlede bu bölgelede hizmet alan müşterilerinizden dönüş alıyorsanız aşağıdaki bilgilendirmeyi yapın.

    Merhaba Fuat Bey,
    TTNET, ülkemizdeki SPAM sorununun önüne geçebilmek için Çizgi Telekom, DorukNet ve Mynet'in de katkılarıyla bir pilot çalışma başlatmış bulunuyor. Bu çalışma kapsamında Aydın’ın da içinde bulunduğu pilot bölgede TTNET’e ait olan dinamik ip bloklarında, SMTP için kullanılan 25. Port kapatılarak mail gönderimleri 587. Port üzerinden yapılacaktır.
    Bu pilot çalışma modeli, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile paylaşılmış ve BTK tarafından toplantıya katılan tüm e-posta yer sağlayıcıları bilgilendirilmiştir.
    Eğer siz de ülkemizin saygınlığına katkıda bulunacak ve kaynak israfını azaltacak bu çalışmaya katılmak itiyorsanız, mail sunucularınızı SMTP için 587. Portu kullanacak şekilde ayarlayıp, hizmet verdiğiniz kullanıcılarınızı kullandıkları SMTP client programlarında gerekli ayarları yapmaları konusunda bilgilendirebilirsiniz.
    Eğer bu pilot çalışmaya katılmayı düşünmüyorsanız, hizmet verdiğiniz müşterilerinizi 444 0 375 ‘i arayarak portlarının açılmasını talep etmeleri konusunda lütfen bilgilendiriniz.
    Daha fazla ayrıntıya TTNET // Şimdi E-posta Kutunuz Daha Güvenli! linkinden ulaşabilirsiniz.
    Bilginize, iyi çalışmalar....
    KAPANACAK İLLER VE TARİHLER
    20 Nisan Sivas
    22 Nisan Tokat, Ordu
    23 Nisan Rize *
    27 Nisan Diyarbakır
    29 Nisan Trabzon ve bağlısı Gümüşhane, Bayburt, Giresun

    Netfactor Telecom As.
    Netfactor Telekom
  • 21-04-2009, 10:21:39
    #2
    Şimdi, Sivas ta bulunan birisi benim Hollandadaki makinem üzerinden pop3 clienti ile, SMTP ile mail atması için sunucu üzerindeki SMTP portunu mu değiştirmem ve tüm host müşterilerime portunuzu değiştirin diye bildiri mi atmam lazım? Yoksa mail TTNET pop noktasına kadar 587 den gidip pop noktasında 25. port olup mu yurtdışına çıkacak.


    RFC denen birşey var.


    .