• 23-01-2022, 13:39:09
    #46
    site işlerini tamamen bitirmek lazım zaten Türkçe site kazandırmıyordu bu zamlarda sitelere veda partisi olacak sanırım.
  • 23-01-2022, 13:41:52
    #47
    Ekmek olmuş 3 lira yumurta olmuş 40 lira.
  • 23-01-2022, 13:49:48
    #48
    Arkadaşlar, artık Türk firmaları kafasından çıkın. Evet bizde isteriz Türk insanı kazansın ama madem her şey dövize endeksli, madem her fırsatta bunu iki belki üç katı zamla bize sunacaklar o zaman yurtdışından hizmet alırım olur biter. Geçin Hentzner, OVH, Contabo keyfinize bakın. 7 Euro ödüyorum 1 senedir, hala 7 Euro ödüyorum (ben hep 50 liralık alıyorum gibi oldu )
  • 23-01-2022, 13:58:57
    #49
    sunucuoptimizasyon.com
    Doları 13 lira yapanlar için, elektriğe yüzde 130 zam yapanlar için şikayet başlığı açmalısınız, kimse keyfinden zam yapmaz.

    Mevcut ekonomik koşullar Türkiye’de hosting işinin çok yüksek maliyetlerle yapılmasına sebep olmaktadır. Dolar kurunun fırlaması lisans, donanım gibi birçok şeyin fiyatının yükselmesi demek 8 liradan 13.5 liraya çıkan dolar yüzde 50’den fazla zam yansıması demektir, elektriğe yüzde 130 zam yapılması hizmet tutarlarına direkt yüzde 130 zam demektir. Oldu mu şimdiden yüzde 200’e varan zam. Çoğu kişi yazmamış ama verimerkezlerinin fiber internet erişim ücretlerine de zam geldi, hosting firmasının kendi maliyetleri astronomik şekilde yükseldi, ofis kiraları uçtu, yanında insan çalıştırıyorsa ödenen ücret arttı sgk primleri uçtu, muhasebeci ücretleri fırladı, damga stopaj vergileri coştu, ofiste kullanılan elektriğe zam geldi.

    Yani özetle ülkeyi idare edenler nasıl bir ekonomi politikası yürütüyorsa onun yansıması da bu oluyor. Olayı siyasete çekmek istemiyorum herhangi bir partiye sempati duymuyorum ama gerçekler bu ve bu gerçekleri yaşıyoruz. 1 lira olan ekmeği 3 liraya alıyoruz düşünün en temel besin olan ekmeğe gelen zam ortadayken dolardan elektrik fiyatlarıdan internet erişimi fiyatlarından direkt etkilenen hosting ücretlerine gelen zamlara şaşırmak bana tuhaf geliyor.
  • 23-01-2022, 14:02:18
    #50
    Fırsatı krize çeviren bir milletiz.
  • 23-01-2022, 14:04:07
    #51
    Bizim insanlarımızın çoğu şunu anlamıyor sanırım. Biz dışa bağımlı bir ülkeyiz. Her şeyimiz dolar ile euro ile gelip Türk lirası üzerinden satışa sunuluyor. Elektrik, Doğalgaz, cPanel vb aklınıza gelebilecek her şeyi ithal ediyoruz. Bize ait bir şey olmadıkça bu zamlara sesiniz çıkmadıkça bu firmalarda para kazanmak için değil batmamak için zam yapmak zorunda. Yaptıkları zammın %5'ini cebine indirse şükür edecek.
  • 23-01-2022, 14:04:08
    #52
    Her şeyin ithal olduğu bilişim sektöründe geçen seneye göre kur hizmet fiyatını ikiye katlıyor aynı zamanda yapılan elektrik zamı direkt olarak %125 değil, soğutma jeneratör gibi ekstralar ile %160 gibi oranlara çıkmaktadır. Maalesef tüm firmalarda zam kaçınılmaz, kendini çeviremeyen işletmeden sürdürülebilirlik beklememek gerek.
  • 23-01-2022, 14:11:51
    #53
    Daha 30 saniye geçmeden bana destek sisteminden hizmet sağlayan bir kurum için bu artış normal. Sadece destek hizmetini bu fiyata veriyorlar farkında mısınız bilmiyorum ama fiyatların artması maalesef kimse istemez ama bu zamanda normal bir durum gibi gelmeye başladı. Sebebi görünmeyen arka plandaki ek maliyetler. Gidip başka firmadan 200 lira düşüğe de hizmet alabilirsiniz ama ben uyuduğum zaman gönül rahatlığıyla uyuyabiliyorum. Bu şahsi düşüncemdir. Ayrıca her yıl %30-40 indirim yapıyorlar ve bunu hesaba katarsanız artış cüzi bir miktar gelecektir.
  • 23-01-2022, 14:25:07
    #54
    Kurumsal PLUS
    Merhabalar,

    Zam konusunun bizim şirketimiz üzerinden yürümüş olması üzücü. Sanki sadece biz fahiş zam yapmak zorunda kalmışız gibi olmuş

    Şu anda bizim seviyemizdeki şirketlerle kıyaslanırsa aralarında en ucuz hizmeti de aslında biz sunuyoruz.

    Konu sahibinin şikayetine geldiğimizde, arkadaşlarımız zaten bildirim üzerinden açıklamış ancak detaylandıralım.

    1. IP adresi ücretleri son 1-2 yıl içinde USD üzerinden 4-5 kat arttı. 1 IP adresinin piyasası şu anda $50USD'nin üzerinde. 1-2 yıl önce 10USD civarlarındaydı. Dedicated IP kullanıyorsunuz, aylık 29TL olarak ücretlendiriyoruz. Önceki ücreti 13TL idi. Maliyet oranında zam yapsaydık, USD'nin de artışı hesaba katıldığında , IP adresi 29TL değil, 100TL+KDV civarında ücretlendirilirdi.
    2. Dünyada çip krizi var. Harddiskinden sunucularına, her türlü bileşenine USD olarak inanılmaz zamlar geldi. Yurt dışından 250USD'ye alınan 2. el bir sunucu, bugün 400USD'nin üzerinde fiyatlanıyor. Bunun diskini ramini vs. de eklediğinizde USD olarak 2 kata yakın bir donanım fiyat artışı var. USD-TL kur farkını da katarsak donanım maliyetleri en az 4 kat artmış TL olarak.
    3. Elektriğe sadece yıl başında %128 zam geldi.
    4. Verimerkezleri hem kabin fiyatları, hem internet fiyatları konusunda boş durmuyor, zam yapıyor, maliyetlerini yansıtıyor, onlar da mecbur buna.
    5. Dünya genelinde enflasyon sorunu var. Ülkemizdeki kadar büyük değil ama var. Bu da döviz olarak zamlanmalara yol açıyor. Spamexperts bile %10 zam yaptı ücretlerine(Euro bazında). Nereden ne yazılım alınıyorsa zamlanıyor hem de döviz olarak. Döviz de ülkemizde fena halde arttığı için tüm zamlar fena yansıyor.
    6. Personel giderleri büyük oranda artıyor.

    Şunu taahhüt edebilirim, 80TL olan ücretiniz, eğer tüm maliyet artışlarını yansıtıyor olsaydık, 400TL üzerinde olurdu. Zorunlu olarak fiyat artışı yaptık, tüm hosting şirketleri zorunlu fiyat artışı yaptı/yapıyor, buna mecburlar. Biz kendi kazancımızdan kısarak elimizden gelen en az artışı yapmak için çabalıyoruz. Tabi ki taktir her zaman son kullanıcınındır, ancak yılbaşında %128 elektrik zammı yapılınca bu nasıl zam demiyorsanız, döviz 2 katından fazlasına çıkarken bu nasıl iş demiyorsanız, bunun acısını bizden çıkarmanız yanlış diye düşünüyorum.