Doları 13 lira yapanlar için, elektriğe yüzde 130 zam yapanlar için şikayet başlığı açmalısınız, kimse keyfinden zam yapmaz.
Mevcut ekonomik koşullar Türkiyede hosting işinin çok yüksek maliyetlerle yapılmasına sebep olmaktadır. Dolar kurunun fırlaması lisans, donanım gibi birçok şeyin fiyatının yükselmesi demek 8 liradan 13.5 liraya çıkan dolar yüzde 50den fazla zam yansıması demektir, elektriğe yüzde 130 zam yapılması hizmet tutarlarına direkt yüzde 130 zam demektir. Oldu mu şimdiden yüzde 200e varan zam. Çoğu kişi yazmamış ama verimerkezlerinin fiber internet erişim ücretlerine de zam geldi, hosting firmasının kendi maliyetleri astronomik şekilde yükseldi, ofis kiraları uçtu, yanında insan çalıştırıyorsa ödenen ücret arttı sgk primleri uçtu, muhasebeci ücretleri fırladı, damga stopaj vergileri coştu, ofiste kullanılan elektriğe zam geldi.
Yani özetle ülkeyi idare edenler nasıl bir ekonomi politikası yürütüyorsa onun yansıması da bu oluyor. Olayı siyasete çekmek istemiyorum herhangi bir partiye sempati duymuyorum ama gerçekler bu ve bu gerçekleri yaşıyoruz. 1 lira olan ekmeği 3 liraya alıyoruz düşünün en temel besin olan ekmeğe gelen zam ortadayken dolardan elektrik fiyatlarıdan internet erişimi fiyatlarından direkt etkilenen hosting ücretlerine gelen zamlara şaşırmak bana tuhaf geliyor.