• 01-03-2021, 11:37:50
    #82
    Güzelhostingi bende son zamanlarda kullanıpta bırakanlardan birisiyim, sitelerimizde çok fazla trafik olmamasına ve wordpress optimizasyonlu temalar olmasına rağmen cpu limit sorunları yaşıyorduk resellerde, başka hosting firmalarında hiç böyle sorun yaşamıyordum.
    Not : 2018 yılından beri sorunsuz calısıyorduk kendileriyle
  • 01-03-2021, 11:38:57
    #83
    2013 ten bugüne Hosting tarafındaki sorunları takip etmiyorum. Durum pek değişmemiş, bir grup müşteri hala yabancı aşığı... Fakat sorun Türk şirketlerinde değil çoğu zaman, sorun müşteri kalitesinde. Müşteri kalitesiz işten anlamaz olduğu için hep firmaya suç atar. Yabancı firmaya gidip suç atmayı beceremeyeceği için seve seve yerli firmaya mecbur olduğundan kuralları umursamaz, canı ne isterse onu söyler, en son red edildiğinde ise şirketi karalamaya oynar. Standart çirkef müşteri tarzı. Türk hosting sektöründe ilk 10 şirket işini iyi yapar, bu şirketler hem büyümüştür, hem müşteri kalitesini dikkate alır. Ama bu yetmez çünkü sorun müşterinin kendisidir.

    Bence Türk Hosting şirketleri Türk müşterilerin bir veritabanını tutup saçmaladıkları, karaladıkları, hile hurdaya karıştıkları yerde ortak veritabanından bilgi paylaşmalı ve sektörün başına bela olan asalaklara hizmet vermemeli, bu adamları yabancıya mecbur bırakmalı. Taaaki bu müşteri hatasını anlayıp Normal bir insan haline gelip saygı çerçevesinde hizmet almayı başarana kadar.

    Bu arada takip ettiğim kadarı ile karalama yapması için para ödenen bir kullanıcı kitlesi oluşmuş durumda, twitter, youtube, facebook, r10 gibi mecralarda iş yapmaya çalışan şirketleri karalayarak haksız rekabet yaratmaya çalışan ve insanların emeklerini çalanlara da izin vermemek iyi olurdu.
  • 01-03-2021, 11:42:29
    #84
    Uzun zaman guzel hosting'in hosting servislerini kullandım ve bir gün olsun sorun yaşamadım.
  • 01-03-2021, 13:08:01
    #85
    Fsociety adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Uzun zaman guzel hosting'in hosting servislerini kullandım ve bir gün olsun sorun yaşamadım.
    Bende 2013 yılından beri Güzel hosting kullanıyorum. Destek taleplerine son zamanlarda garip cevap vermeleri hariç hiç sorun yaşatmayan bir firma. Yedekleme vs konusunda da oldukça iyi.

    Konu sahibinin olayına dönersek şahsi fikrim, sınırsız(limitsiz) disk ile satılan paketlerde bahsi geçen firma değil hangi firma olursa olsun sadece dosya ve veritabanı barındırmanıza izin verir. Yani limitsiz hosting alıp her şeyi barındırabileceğinizi düşünmeyin.
  • 01-03-2021, 14:32:03
    #86
    bybrown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu tarz konulara yazmaktan genelde imtina ediyorum ama dünden beri takip ediyorum, bazı arkadaşlar şaka gibi gerçekten. Yahu adam sınırsiz hizmet hayır aslında sınırlı demiyor ki, sadece belli şartlara tabi olduğunu söylüyor ve bu da sitede gayet kolay bir yerde zaten yazılı. Hala burada sınırlıysa sınırsız demeyeceksiniz diyenlerin olması gerçekten çok komik. Konuyu açan arkadaşın da hala satırlarca neyi savunduğunu anlayamadım, ilk mesajda yazdıklarınızın doğru bile olmadığı ortaya çıktı. Satın almak istediğiniz ama almadığınız bir hizmetin size uygun olmadığı, dosyalarınızın kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiği açıklanmış ve uygun bir pakete yönlendirilmişsiniz. Burada şikayet edebileceğiniz bir şey yok. Kaldı ki tüm konu boyunca tecrübenizden dem vurup 114 GB verisi olan siteye 5 GB'lık paket almanız çok manidar, insani düşünmeye sevk ediyor. Siz bu sitenin iddia ettiğiniz gibi bile olsa yedeksiz halinin 50 GB olduğunu bilmiyor muydunuz
    Beni anlayan anlıyor, anlamamış gibi görülenlerin de amacı belli zaten... 114 GB olayını bir kenara bırakalım çünkü mevzu o değil, ben ilgili firma ile 50 GB alan konusunda sorun yaşadım ve ilk mesajımda 50 GB ile ilgili olduğunu da belirttim. Öyle ekstra bir depolama dosyası bulunmuyor, bu değerler; 5 adet web sitesinin kendisine aittir, kaç defa daha söylemem gerekiyor? Gece 03:00 gibi bir hosting paketi aldım ve yeterli olmadığını söylediler ben de bir üst pakete yani “SINIRSIZ” olan pakete geçelim dedim ve zaten bir üst paket ile arasında 5-10 TL gibi bir fark bulunuyor, öyle büyük bir rakam değil.

    Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum, işim gücüm var, bu hosting firmasından memnun kalmadım benim için pişmanlıktır! Şakşakcılığını yapınca iyi, memnun kalmayıp eleştirince mi kötü?

    Hiç kimse konuyu çarpıtmasın, yazışmalarım ortada, açıkladığım konuda da yeterince netim ve söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım. Olay bitmiştir! Firma dediğin ağır olur, bu nedir ya??? Sabahtan akşama müşteriye laf yetiştirir?
  • 01-03-2021, 14:35:37
    #87
    Siz sitelerinizin ne kadar kapasiteye sahip olduğu bilmiyor musunuz da gidip 5 GB'lık paket alıyorsunuz... Size hangi hostingin yetip yetmeyeceğini zaten biliyor olmanız lazımdı.
    İkincisi de bu sektörde 6 ay deneyimi olan biri bile sınırsız hosting kavramının ne olduğunu, neleri kapsadığını ve ne şekilde olduğunu az çok bilir.
    Konu bana hiç gerçekçi ve samimi gelmedi..
    -Uzun süredir hizmet aldığım- güzel hosting müşterisi olarak memnuniyetimi burada bir kez daha dile getireyim.
  • 01-03-2021, 14:39:58
    #88
    ilk defa web sitesi açtığım zaman (başka bir firmada) limitsiz olayı beni de şaşırtmıştı. bulut depolama yapabileceğim bir hizmet gibi algıladım ama kazın ayağı öyle olmadığı daha sonra anladım.
    maalesef limitsiz disk alanı, sınırsız trafik gibi pazarlama taktikleriyle bu konularda acemi insanlar rahatlıkla kandırılabiliyor.
    Daha sonra, limitsiz ama o kadarda limitsiz değil yada sınırsız ama adil kullanım sınırı var gibi gerekçelerle bu tarz durumlar oluşabiliyor.
    en temizi güzel hosting premium hizmetinde olduğu gibi (bende kullanıyorum) disk alanı ve trafik bilgisinin açık açık belirtilmesidir.
  • 01-03-2021, 14:41:47
    #89
    Sitemi güzel hostinge taşımadan önce ana sayfa canlı destekten özellikle sormuştum sitemde çok dosya var, inodes limitine takılmak istemiyorum diye. Arkadaş wordpress hosting alırsam inodes sınırı olmadığını belirtti, bende almıştım.

    Bir süre sonra inodes sınırı dolduğunu gördüm. destek talabi açtığımda limitin olduğunu belirttiler. Hosting süresi bitmesine 5-6 varken başka yere taşıdım.

    Hizmetlerini bilmem ama destekleri kötü.
  • 01-03-2021, 14:57:28
    #90
    MFTTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Beni anlayan anlıyor, anlamamış gibi görülenlerin de amacı belli zaten... 114 GB olayını bir kenara bırakalım çünkü mevzu o değil, ben ilgili firma ile 50 GB alan konusunda sorun yaşadım ve ilk mesajımda 50 GB ile ilgili olduğunu da belirttim. Öyle ekstra bir depolama dosyası bulunmuyor, bu değerler; 5 adet web sitesinin kendisine aittir, kaç defa daha söylemem gerekiyor? Gece 03:00 gibi bir hosting paketi aldım ve yeterli olmadığını söylediler ben de bir üst pakete yani “SINIRSIZ” olan pakete geçelim dedim ve zaten bir üst paket ile arasında 5-10 TL gibi bir fark bulunuyor, öyle büyük bir rakam değil.

    Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum, işim gücüm var, bu hosting firmasından memnun kalmadım benim için pişmanlıktır! Şakşakcılığını yapınca iyi, memnun kalmayıp eleştirince mi kötü?

    Hiç kimse konuyu çarpıtmasın, yazışmalarım ortada, açıkladığım konuda da yeterince netim ve söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım. Olay bitmiştir! Firma dediğin ağır olur, bu nedir ya??? Sabahtan akşama müşteriye laf yetiştirir?
    Konuyu çarpıtan ve yazılanları dikkate almayıp hala aynı şeyleri söyleyen sizsiniz. Bunun şakşakçılık ile hiçbir ilgisi yok.

    1- 114 GB ya da 50 GB fark etmez, 5 GB'lık pakete sığmayacağı gün gibi ortada olan bir işlem talep etmişsiniz doğal olarak yapılmamış.
    2- Limitsiz Hosting'e geçmek istemişsiniz ve veriniz kuralları ihlal ettiği için geçemeyeceğiniz söylenmiş.
    3- Veriyi 50 GB'a indirmişsiniz ama veriniz hala ihlal ettiği için VPS önerilmiş.

    Siz burada gelmiş şikayet konusu açıyorsunuz bana Limitsiz Hosting vermediler diye. E çünkü şartları sağlamıyorsunuz? O zaman başkası da gelip xxx sitemi barındırmıyorlar diye şikayet konusu açsın. Buradaki tek tutarsızlık siz 50 GB'lık veride kuralları ihlal eden bir şey olmadığı iddiasındasınız ama ben çok yüksek hacimli e-ticaret siteleri dışında herhangi bir sitenin veri depolama yapmadan 50 GB tutabileceğini sanmıyorum.

    Ekleme: 5 site demişsiniz ama ortalama 10 GB da normal bir internet sitesi için çok yüksek bir değer.