2013 ten bugüne Hosting tarafındaki sorunları takip etmiyorum. Durum pek değişmemiş, bir grup müşteri hala yabancı aşığı... Fakat sorun Türk şirketlerinde değil çoğu zaman, sorun müşteri kalitesinde. Müşteri kalitesiz işten anlamaz olduğu için hep firmaya suç atar. Yabancı firmaya gidip suç atmayı beceremeyeceği için seve seve yerli firmaya mecbur olduğundan kuralları umursamaz, canı ne isterse onu söyler, en son red edildiğinde ise şirketi karalamaya oynar. Standart çirkef müşteri tarzı. Türk hosting sektöründe ilk 10 şirket işini iyi yapar, bu şirketler hem büyümüştür, hem müşteri kalitesini dikkate alır. Ama bu yetmez çünkü sorun müşterinin kendisidir.

Bence Türk Hosting şirketleri Türk müşterilerin bir veritabanını tutup saçmaladıkları, karaladıkları, hile hurdaya karıştıkları yerde ortak veritabanından bilgi paylaşmalı ve sektörün başına bela olan asalaklara hizmet vermemeli, bu adamları yabancıya mecbur bırakmalı. Taaaki bu müşteri hatasını anlayıp Normal bir insan haline gelip saygı çerçevesinde hizmet almayı başarana kadar.

Bu arada takip ettiğim kadarı ile karalama yapması için para ödenen bir kullanıcı kitlesi oluşmuş durumda, twitter, youtube, facebook, r10 gibi mecralarda iş yapmaya çalışan şirketleri karalayarak haksız rekabet yaratmaya çalışan ve insanların emeklerini çalanlara da izin vermemek iyi olurdu.