Aynı durumu bizde çok yaşıyoruz. Dahası da var spam mail için defalarca uyarıp kapattığın kişi gelip R10 a yazmakla tehdit edeni mi , bedava 1 yıl hosting vermedik diye bütün forumlarda karalamaya çalışanı mı , Resellerinde 1 tane bile sitesi bulunmadan bütün sitelerim çalışmıyor uptime yerlerde diyeni mi ,
Bilmiyorum nereye gidiyoruz .. Hakkımızda hayırlısı.
Ücret İadesi Ritüeli
19
●1.495
- 21-09-2016, 15:56:12
- 21-09-2016, 16:33:49Yok hocam seninle alakası yok bu konunun, sen 7 gün içerisinde iade istedin en doğal hakkın, hakkıyla gelen insana 7 günü geçsede yardımcı oluruz. Sizin nazikliğinizden şüphemiz yok.SeckinHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu an 2 yıldır lisans hizmetini kullanan ve sorun yaşamayan bir müşterimizin derdini dile getirdim ben. Şahsi algılamayın lütfen. - 21-09-2016, 16:41:16Şu R10'a şikayet ederimciler çok arttı.
"R10 da madara ederim."
"İstediğimi yapmak zorundasınız müşteri her zaman r10 a yazdırmayın bana"
"paramı geri vermezseniz r10 da şikayet ederim"
Vs vs vs. Kalite resmen yerlerde. Bugün yaşadığımız bir durumda şu;
25 USD ödemeyi 16 gün geciktiren Türk müşteri: " Bekleyin gardaşım yaww benim 25 dolarıma mı muhtaçsınız allağğ allaağğ"
300 usd ödemeyi belirttiği zamandan 1 gün sonra yapan yabancı müşteri: "Sayın yetkili çok özür dilerim. Dün gerçekleştiremedim ödemenizi. Şu an paypal hesabınıza yönlendirdim. Bir daha tekrarlanmayacaktır. Tekrar özür diliyorum."
Yani inanın bazen biz de çaresiz kalıyoruz. Müşteriye bir şey diyemediğimiz için sinirimizi ofisin klavyelerinden, çay bardaklarından çıkarıyoruz. Kafamızı duvarlara vurmadığımız kalıyor. Bizim insanımız, bizim milletimiz neden bunu yapıyor ki bize. Nedir bizle alıp veremedikleri. Yabancı firmalara gıkını çıkaramayan insanlar, Türk Hosting firmalarını ve insanlarını satın almış gibi davranıyor.
Sözüm gerçekten tecrübesiz firmalara denk gelmiş ve canı yanmış arkadaşları kapsamamaktadır. - 22-09-2016, 09:32:50Müşteriniz bazı konularda çok ısrar ediyorsa ,
100 liralık bir hizmet kullanıyorsa
100/1,18 = 84.74 kdv hariç ücreti = faturası kesilmiştir. 320 gün geçtiyse
84,74 / 360 = 0,23 1 günlük kullanım bedeli
0,23x320 gün = 73,6 kullandığı gün bedeli
84,74 - 73,6= 11,14 tl geri ödenecek resmi tutar
Bu ücretdende banka havalesi 1,50 tl yada eft ücreti 3,5 tl geri ödeme masrafı olarak kesebilirsiniz.
Bu kadar detaylı yazdık ama 10 yıl içinde bugüne kadar böyle bir ödemeyi 5 kere dahi yapmamışızdır.Ama dediğiniz gibi 8 9 ay kullanıp kalan süremi geri verin diyen bir müşteriye resmi rakamları sunmak bence en doğru çözümdür. - 22-09-2016, 09:40:14
- 22-09-2016, 15:03:58Ben daha önce bu konuda bir kaç kere dile getirmiştim.
hosting firmalarının da müşterileri şikayet edebileceği ya da şikayetlerin kontrol edilerek açılabileceği bir alan olması gerekmekte.
Aksi takdirde bu tür sorunlar sürekli olarak devam edecek. - 22-09-2016, 15:37:29Her zaman derim; hosting işi deli işidir, akıllının uğraşacağı iş değildir diye.
3 sene uğraştım 30 senemi yedi ki sizleri düşünemiyorum bile. Allah sabır versin çekilecek çile değil. - 23-09-2016, 22:32:23Gerçekten bizlerin bir yanı olmalı. Düşün adam 1 sene kullanmış son 10 günü kalmış hhiç bir sorunu yok bir sene bedava verirsen olumlu yazarım vermezsen gerisini sen düşün.
Tabi doğal dolarak git yaz diyorsun bir bakıyorsun o bir kişi olmuş 3-4 kişi sende kayıtlı bile değil.
Harun beyin dediği gibi hesap yapıyorsun kalan x tl olsun. Sorunsuz iadeyi yapıyorsun bekletmiyorsun bile bu defada gelip satış konularına vs yazılıyor. Bazı dönem cidden insan çileden çıkıyor. - 23-09-2016, 22:57:35Sorunu script kaynaklı olduğu halde bunu anlatamadığımız, sonunda iade yapalım dediğimiz müşteriden cevap: "öyle iade vs. istemiyorum hizmet almaya devam etmek istiyorum o iş iadeyle olmaz mahkemeyle olur".
Benzer şekilde script kaynaklı sorunda yıllık yenileme iadesi yapılmış müşterinin önceki senenin ücretinin de iadesini istemesi,
Script kurmayı beceremediği için 15 kere telefonla arayan(kişi public_html vs siliyordu o derece bilgisiz, anlattıkça anlatıyoruz telefonda), sonra yine beceremeyip patlayıp dolandırıcısınız bozuk host sattınız diyen(kontrol ettiğimizde yine public_html dahil herşeyi silmişti), peki iade edelim dediğimizde de küfreden müşteri modeli(tabi savcılığa tekabul etti sonuç bekliyoruz)
Bunlar ilk seferde akla gelen örnekler. Benzer olayları yazzsak kitap yazılır yok satar, okuyan halimize acır sanırım.
Tabi işimizden genel olarak memnunuz. Her sektörde benzer ekstrem örnekler muhakkak vardır. Ancak bizim sektör biraz daha bilgi gerektiren bir sektör olduğundan(yani markete girip elma almıyorsunuz) özellikle ne aldığını bilmeyen, ne hizmetine para verdiğinin farkında olmayan kişiler bizi son derece yoruyor. Mail kurulumu için videolu anlatımlar çekip koymuşuz, onu bile yapamayıp(olabilir, insanın bilgisayarla arası iyi olacak diye birşey yok) ofisine gelip ayarlama yapmamızı, yoksa mahkemeye vereceğini söyleyen kişiye biz neyin lafını anlatabiliriz ki.

