• 12-09-2013, 18:45:24
    #10
    Gördüğüm kadarıyla pek eleştiriye açık biri değilsiniz. Uzun yıllardır müşteri olan biri olarak yinede düşüncelerimi iletmek istiyoum. Size bahsettiğiniz konuda yürekten katılıyorum.
    Ancak size çok sert bir eleştiri yapılsa dahi siz metanetinizi koruyarak gerekirse şikayet mercileriyle sorunu çözmelisiniz. Sizin işiniz büyük sabır isteyen zor bir iş. Bir müşteri olarak bu kadar asabi bir kişiyle çalışmak istemezdim.
  • 12-09-2013, 18:46:22
    #11
    Konu isabetli olmuş eleştirenleri ise anlamıyorum arkadaş,bundan beş sene önce ilk host hizmetini osmanlı host diye bir firma olduğunu zanneden bi yerden baya pahalı şekilde almıştım burnumdan getirmişlerdi yok şu yok bu ikidebir suspend etmeler açtırana kadar 2 saat laf anlamtmak zorunda kalmalar,telefon açtığında meşgule düşürüp açmamalar ona buna ek para istemeler bıktırmışlardı beni,ne oldu kalıcı olamadılar kaybolup gittiler,bu sektörde işini sağlam yapan firma gibi firmalara ihtiyacımız var arkadaş,...

    onlar işini sağlam yapsınki sitelerimiz veri kaybı yaşamasın
  • 12-09-2013, 19:03:44
    #12
    aybike adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Forumda bolca şikayet konusu görür olduk ve gözlemlerim sonucu çoğu hosting satıcısı bu işi bir hobi,ek gelir için yapmakta.Ve bu işten anlamayan bir çok arkadaşımız var kazanç elde etmeye çalışan,buda sektöre zarar veriyor.

    İşte senelik 30 tl vps satan ( 12 TL +kdv ip maliyeti var iken)
    20 TL Limitsiz Reseller satan.
    Sınırsız Hosting Hizmetini 2 Tl ye satan.

    Amacı gerçekten bu sektörde kalmak olmayan arkadaşların müşterilerini alalım ilk 2 aylık gelirlerinin %80'ini onlara aylık taksitler şeklinde geri ödeyelim.Bu tarz bir işlem yapmak isteyenlere kapımız açıktır.

    Talep ederseniz alınan firmalar tamamen gizli tutulabilir.

    Devir Alınabilecek Hizmetler

    Hosting Hesapları; Limitsiz v.s 2.99 gibi paketler hariç)
    Sanal Sunucu Hizmetleri ; 5 Tl 10 Tl gibi rakamlar hariç
    Sunucu Hizmetleri ; Eski sunucular iptal edilip Databir üzerinden donanım sağlanarak)
    Alan Adı Hizmetleri ; RC üzerindeki hizmetler

    Talepleriniz için irtibat.

    bilgi@databir.com ( Mail Adresini )
    0266 243 50 53
    0850 302 59 93 ( Dahili 4 ) Direk benimle


    www.databir.com

    Kurumsal Bilgiler

    Adres: Eski Kuyumcular Mah.Çankaya Sokak Demirel İşhanı Kat:4/29 Balıkesir/Merkez
    Telefon: 0850 302 59 93 ( Tel 2 : 0266 243 50 53 )
    E-mail : info@databir.com
    Kötüye Kullanım: abuse@databir.com
    Balıkesir Ticaret Odası: 17323
    Yer Sağlayıcı Belgesi: 1788

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:57:42 -->-> Daha önceki mesaj 08:51:51 --

    Önemli Not: 18 Yaş altı kişiler dikkate alınmayacaktır.
    Sonuna kadar destekliyorum sizi 1 TL ye Host satan, 3 TL ye reseller satan ve ucuz deyip alan arkadaşlar hatta ve hatta 3 tl ye host arıyorum diye gelenlerde mevcut şuda bir gerçek alt yapısı ve kasası sağlam olan kişiler böyle bir hizmeti veriyor yok değil ama iki ay sonra kişileri mağdur edip gitmiyor. Bence gayet güzel bir konuya değinmişsiniz çoğu kişi ye bir fırsat olabilir düşüncesindeyim. Tamamen şahsi görüşüm kimseyi irdelemek eleştirmek yada baltalamak niyetinde değilim. Başarılar dilerim
  • 13-09-2013, 03:07:11
    #13
    Kurumsal PLUS
    Konuya farklı bir açıdan yaklaşayım, üzgünüm ama malesef bu konular yine bu forumda çok kez tartışıldı. Atıyorum geçmişi sağlam, kurumsal bir şirketin 10TL'ye sattığı hizmeti sırf ucuz diye ne olduğu belli olmayan yerden 1TL'ye alan müşteri oldukça mağduriyetler hep olur. Bunun önüne geçilmesinin tek yolu da devlet müdahelesidir, vergi levhası olmadan satışa izin vermeme, yer sağlayıcı belgesi verilme aşamasında daha sıkı kontroller vb.. olmadıkça da engellenemez. Herkes illa ki bir kere ucuz diye ne olduğu belli olmayan bir yerden hizmet alıp ağzı yanacak, öyle öğrenecek. Bu gerçeğin dışında tartışmanın anlamı yok, dediğim gibi çok kez tartışıldı ve ortaya çıkan sonuç bu.

    Devir alma için de ayrı konu açmanızı öneririm tartışmaya mahal vermeyecek şekilde.
  • 13-09-2013, 04:05:41
    #14
    Üyeliği durduruldu
    Foruma geleli çok olmadı ama her yerde bu tarz konulardan mağdur olan üyeler gördüm adam geliyor r10 üyelik alıyor bir tane sunucumu desem vps , vds mi desem bilemedim 20 , 30 kişiye 40 TL , 50 TL'den senelik hizmet veriyor (versin vermesinede adam akıllı yapıcaksa yapsın bu işi ucuz hizmet veren kaliteli insanlar var kendilerini kanıtlamış kişiler onlara lafım yok!) kesintiler olmaya başlıyor tabi arkadaşın vps yetersiz kalıyor ve ertesi gün telefonlara ulaşamaz bir hale geliniyor sitesi kapanmış ardından hizmetcik satın alan üyeler geliyor ve benim sitem kafalı arkadaşa ulaşamıyorum sms at belki dönüş yapar

    Bende bu işi yapıyordum ve yine yapıcam uzun zaman başka firmalarda çalıştım fakat bu işe giriceksen hobi , mobi boş işler sen burada müşteriye hizmet veriyorsun sınıf arkadaşına hediye olarak vermiyorsun neyse
  • 13-09-2013, 09:39:50
    #15
    Yıllık 30 TL'ye VPS satan denilmş diye üzerime alındım.

    Bu forumdaki çoğu düzgün müşteriyede hizmet verdik. Yıllık 3$'lık VPS'lerde sattık, 10$lık kampanyalarımız yurtdışındaki bir forumda meşhurdur. Faturalı, sözleşmeli satışlar. İyi bir kar elde etmiştik bu yıllık satışlardan. Ben bırakana kadarda bu şekilde satışlar devam etti. Şimdi fiyatlar biraz daha yüksek.

    Türkiye lokasyonda maliyet fiyatı fazla olduğundan bu fiyatlar anormal gözükebilir fakat ABD (özellikle), Hollanda, Fransa, Japonya ve Ortadoğu lokasyonlarında bu fiyatlar benim için oldukça normal. Bazı istisnalar dışında sizlerin çalıştığı DCler ile çalışmıyorum. Ha limitsiz tanımını bazı şartlarla sadece trafikte kullanırdım ben, disk her zaman limitliydi. Host satan birisi değilim zaten. Ana sunucuların uptime oranları %100'dü. Bir tek kişi çıkıpta eski Ctrl grubundaki şu firma beni mağdur etti deyip ispatlasın sektörden tamamen çekilirim.

    Müşteriyi mağdur eden, maliyetinin altında satış yapan, piyasa dengeleriyle oynayan firmacıkları bende tasvip etmiyorum. Bununla çok mücadele etmeye çalıştım hizmet verdiğim dönemde. Alttan alttan bu küçük firmacıkları destekleyen büyük firmalar yüzünden başarılı olamadık. Ondan kaçan müşteri bana gelir düşüncesi var çoğu firmada, zaten sektörü öldürecek düşünce bu. Neyse, artık bana laf düşmez.

    Kısaca anlatmak istediğim; TR lokasyon için verdiğiniz örnekler geçerli olabilir fakat olay yurtdışına taşındığında gerçekten çok çok uygun fiyatlara bu hizmetleri nerdeyse TR lokasyondan hizmet alınmış gibi sağlayabilen firmalar mevcut.

    İyi forumlar dilerim.