Yıllık 30 TL'ye VPS satan denilmş diye üzerime alındım.
Bu forumdaki çoğu düzgün müşteriyede hizmet verdik. Yıllık 3$'lık VPS'lerde sattık, 10$lık kampanyalarımız yurtdışındaki bir forumda meşhurdur. Faturalı, sözleşmeli satışlar. İyi bir kar elde etmiştik bu yıllık satışlardan. Ben bırakana kadarda bu şekilde satışlar devam etti. Şimdi fiyatlar biraz daha yüksek.
Türkiye lokasyonda maliyet fiyatı fazla olduğundan bu fiyatlar anormal gözükebilir fakat ABD (özellikle), Hollanda, Fransa, Japonya ve Ortadoğu lokasyonlarında bu fiyatlar benim için oldukça normal. Bazı istisnalar dışında sizlerin çalıştığı DCler ile çalışmıyorum. Ha limitsiz tanımını bazı şartlarla sadece trafikte kullanırdım ben, disk her zaman limitliydi. Host satan birisi değilim zaten. Ana sunucuların uptime oranları %100'dü. Bir tek kişi çıkıpta eski Ctrl grubundaki şu firma beni mağdur etti deyip ispatlasın sektörden tamamen çekilirim.
Müşteriyi mağdur eden, maliyetinin altında satış yapan, piyasa dengeleriyle oynayan firmacıkları bende tasvip etmiyorum. Bununla çok mücadele etmeye çalıştım hizmet verdiğim dönemde. Alttan alttan bu küçük firmacıkları destekleyen büyük firmalar yüzünden başarılı olamadık. Ondan kaçan müşteri bana gelir düşüncesi var çoğu firmada, zaten sektörü öldürecek düşünce bu. Neyse, artık bana laf düşmez.
Kısaca anlatmak istediğim; TR lokasyon için verdiğiniz örnekler geçerli olabilir fakat olay yurtdışına taşındığında gerçekten çok çok uygun fiyatlara bu hizmetleri nerdeyse TR lokasyondan hizmet alınmış gibi sağlayabilen firmalar mevcut.
İyi forumlar dilerim.