• 27-06-2009, 02:17:42
    #10
    Türkiye'den şaşmayın diyoruz ama anlatamıyoruz ki

    Biz boşuna mı çok para verip Türkiye Lokasyon sunucu kullanıyoruz
  • 27-06-2009, 02:20:44
    #11
    Misafir
    Serkan Özduman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şu anda Almanya hatları ile ilgili durum nedir?
    Kesilmeler, dalgalanmalar vs. oluyormu yine?
    almanya çelişkili arada bir sorunlar olduğunu birçok kişi belirtiyor
  • 27-06-2009, 02:22:59
    #12
    Bende yakın bi zamanda Amerika dan Tr lokasyona geçtim.
    Siteler çok yavaştı o sıralar ama şimdi gayet iyi memnunum.

    Tamamen katılıyorum
  • 27-06-2009, 02:32:07
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Beowulf78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğru diyorsunda tr lokasyon hostingler diğerlerine göre çok çok pahalı oluyor.
    Tam aksine TR lokasyon hosting hizmeti veren bir çok firma (tamamı değil ve firma diyorum buraya dikkat) hak ettiğinden çok daha düşük ücretlerle hizmet veriyor.

    İyi, hızlı hizmetin + hızlı ve güvenilir desteğin ücreti her zaman yüksektir arkadaşlar. Unutulmaması gereken bir konuda 1 Mbps (~320 Gb) trafiğin 85$/Ay olması.

    Çoğu kişi istiyorki 5 lira vereyim hosting firması bana çalışsın %25 cpu isteyenler, 10k hitli siteyi barındıracağım diyenler bunlara en büyük örnek. Bu şekilde hizmet verenlerde yok değil ama verdikleri hizmet ortadadır forumda bir çok örneği var.

    Sözümün özü şudur: adam akıllı hizmet, destek, hız istiyorsanız musluğu biraz açacaksınız.

    Açacaksınız ki Türkiyede bu işler gelişecek. Çabalayan, hırs sahibi, tecrübe sahibi insanlar hakkını alacak bu işte bir ışık görecekki yatırım yapacak arz talep doğuracak ve fiyatlar düşecek.

    Evet sen, değerli hosting müşterisi bir çoğumuzun velinimeti bu sözlerim sana.. 5 Liranı daha gözden çıkarabilirsin sanıyorum bu söylediklerim için, biz de bu şekilde daha iyi, daha ucuz olmaya çalışırız.

    Ama sen kullanmayacağın 20.000 MB trafik için yurt dışına kaçarsan bizden de bir girişim bekleme, 50 liralık hizmeti 5 liraya almak istersende kusura bakma, çok çarpılırsın..
  • 27-06-2009, 02:37:45
    #14
    Yabancı lokasyonlu host konusunda dediklerinize katılmıyorum. Yabancı lokasyonda diyelimki çok kaliteli bir host aldınız ancak yinede hız sorunu yaşıyorsunuz. Bu konuda firmayı suçlayamazsınız. Yabancı host seçimi yaparken bulunduğunuz ülke önemlidir ve bu seçimi yaparken satın alacağınız ip adresinden size kadar arada olan ip yönlendiricilerinin, servis sağlayıcılarının sayısı önemlidir. Çünkü her ip atlamada belli bir gecikme olacaktır. Aradaki ip sayısı ne kadar az ise bu sizin yararınıza olabilir. TR lokasyonun hızlı olmasında ise bu konu önemli ölçüde rol oynar. Yabancı hostlar için söylediğiniz disk hatası, sunucu yandı vs gibi söylemler ciddiyetsiz bir firmayla/firmalarla çalıştığınızın göstergesidir. Türkiye'de de bu tür ciddiyetsiz firmalar çokca bulunabilir. Burada Türkiye ve yabancı host diye bir kıyaslamada bulunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece firma seçimi yaparken özenli olmak gerekir diyorum. Bu konuda çok şey söylemek mümkün ama bir çırpıda herşey yazılamıyor
  • 27-06-2009, 02:54:40
    #15
    Kurumsal PLUS
    Yüksek trafik ihtiyacı olan siteler genellikle yabancı veri merkezlerinde çalışmak zorunda kalıyorlar.. Trafik yüksek ama gelir az olduğundan dolayı.. Bu konuda insanları suçlamak yanlış olur kişinin imkanı olsa en iyi yerden en iyi hizmeti almak için en yüksek parayı döker ama bunların olması için parasal açıdan imkan olması gerekmektedir.

    Bu konuda çok kısa sürede yüksek trafik ihtiyaçlarını Türkiye sınırlarında bir veri merkezinde iki yüz elli den fazla Hosting firması sağlayabilecek..Sağlayabilmekten kastım yurt dışında olduğu gibi ekonomik şekilde sağlayabilmektir..

    Yine kişiler başta belirttiğim şekilde yabancı firmalarla çalışmak zorunda kalıyor ancak iletişim sorunu olmasın diye bu alışverişi farklı bir türk firma yada şahıs üzerinden gerçekleştiriyor.. Kişi burada direk kendi hizmeti satın alsa derdini anlatamayacak ve mecbur bu şekilde çalışmak zorunda kalıyor.. Sorun anında derdinizi yine düzgün ifade edemeyebildiğiniz gibi ziyaretçilerde Türkiye de olduğundan erişimde sorunlarda çıkabiliyor.. Bu bağlamda Yurt dışından Hosting satışı mecburiyetten yapılıyor diyebiliriz. Aynı hizmeti ülkemizde de alabiliyorsunuz ama fiyat avantajı olmuyor yukarda belirttiği gibi artık çok yakın bir sürede yurt dışından alışveriş yapmanıza gerek kalmayacak.
  • 27-06-2009, 04:38:30
    #16
    @grikare sana tamamıyla katılıyorum dostum.

    Yaklasık 4 senedir butun sunucularımız ülkemizde barınıyor ve bir kere bile sorun yaşamadık, yaşatmadık.Bizim insanımızın en büyük özelliğidir az verip cok seyler istemek.Param az gitsin ama 10k hitimide kaldırsın diye bu forumda en az 100 tane konu gosteririm size.Ha tamam bu istekleri genel müsteri düşüncesiyle belki anlayabilirim ama "Almanyadaki adam 10 liraya veriyor siz niye 40 lira cekiyorsunuz?" diye bir kıyaslamaya girilmesi cok abes!

    Hem siteniz hızlı acılacak, hem istediğiniz zaman rahat rahat sıkıntınızı anlatabileceğiniz ve hemen giderilecek Türkçe helpdesk olacak, hem trafiğiniz yüksek olacak hem cpu kullanımınız ama ücret 10 Lira olacak ?

    Başka

    Herkes bunu ister, yer saglayıcılar olarak bizde bunu isteriz.Kaliteyi ucuza sunmak! Ama halen ortada bir kalite yok.Müşteri olarak siz kendi kalitenizi düşünemiyor ve azcıkta olsa kesenin agzını acamıyorsanız kusura bakmayın ama yer saglayıcılarda, erişim saglayıcılarına karsı yeri geldiginde aynı sizin gibi düşünmek zorunda kalıyor.

    Cok sukur biz halimizden memnunuz ama, TR lokasyon dedicated yada co-location'u olup 1 seneye kalmadan bu konular yuzunden hizmetini kesen bir cok kişiyi tanıyorum.Daha iyi bir internet platformu için yabancıları beslemektense biraz daha paraya kıyarak ülkemizdeki yer saglayıcılara yatırım yapmak ve onlardan hizmet almak daha iyidir bence.Buda ülkemizin bu alanda daha iyi yerlere gelmesini saglayacaktır diye düşünüyor ve anket acarsanız oyumu TR LOKASYON olarak veriyorum
  • 27-06-2009, 08:31:23
    #17
    Alıntı
    Bir de bunun sponsorluk kısmı var. Bizzat 6-7 bazen daha da fazla kişiye hosting sponsoru olmuştum.( hala da devam ediyor) Fakat ne hikmet ise bu kişiler sitelerine neredeyse hiç ulaşamıyorlardı. Hele de Almanya lokasyon hosting hizmeti aldığım yerde.
    Arkadaş firma adı vermemiş, özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşın Almanya lokasyon hizmet sağlayıcısı ben(d)im.. Şu anda sitelerini taşımış gördüğüm kadarıyla.

    Neyse, ama kanıma dokunan bir nokta var ki değinmeden geçemeyeceğim;
    Alıntı
    Daha sonra Türkiye lokasyon da olmak üzere deneyimlerim oldu. Her ne hikmet ise yurtdışı lokasyonlarda ya disk hatası, yok sunucu yandı yok dc ile irtibata geçemiyoruz ya da sunucumuza saldırı var gibi birçok sorunla karşılaştım.( ne kadar doğrudur bilinmez)
    Yalan, hayatta en tiksindiğim şeydir. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki size karşı en küçük bir yalan söylemedim. Bu saatten sonra söyleneceklerin bir anlamı da yok zaten.

    Yeni hizmet yeriniz hayırlı olsun.

    Saygılar.
    Sezer.
  • 27-06-2009, 09:16:12
    #18
    tr lokasyon benimde tercihimdir 100 ün altında pinglemeler çok heycan verici oluyor.