Merhabalar herkese,
İşlerimden kalan boş zamanlarda oyun oynayan biriyim, her ne kadar PS5 oynarken keyif alsam da çocukluğumdan beri masaüstü PC ile büyümüş bir insanım.
Bu yüzden masaüstünde oyun oynamanın keyfi benim için her zaman farklı olmuştur.
Son çıkan oyunları ortalama grafiklerle oynayabileceğim, aşırıya kaçmadan hazır sistem arıyorum.
Önceliğim bilindik, güvenilir ve olası sorunda destek bulmakta sorun yaşamayacağım markalardan olması tabii ki.
Bütçe olarak maksimum 50-60k ayırabilirim.
İşimi görecekse daha altı da olur ancak maksimum bütçem bu.
Hazır sistem linklerinizi bekliyorum, tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Hazır Sistem Önerileriniz! | R10+
7
●184
- 18-11-2024, 04:56:23Üyeliği durduruldu
- 18-11-2024, 05:08:17MSI önerirdim ama Türkiye'den herhangi bir bileşeni MSI almayın (nedeni Türkiye'de ekran kartına watt düşürme yapıyorlar), RTX 4060 (en az 8GB ekran kartı VRAM'i olsun ) ve intel 10-11-12-13 nesil bir işlemci seçin, RAM'de ise DDR4 veya DDR5 olmasına dikkat edin!
Bunlara uyan en ucuz bilgisayarı alın, bütçeniz çok diye limiti doldurmayın o bütçenin yaklaşık yarısına bunları bulabilirsiniz. - 18-11-2024, 05:11:31Üyeliği durdurulduÇok teşekkür ediyorum yorumunuz için.Sezar6699 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten inanılmaz büyük oyunlar oynayan biri değilim ama yine de ornegin bundan 1 yil sonra X oyunu ciktiginda, oynarken kasma donma vs istemem.
yazdiginiz parcalara bakacagim tek tek ama kendim toplamaktansa itopya ve benzeri hazir sistem satan (kasa halinde) yerlerden alip power tusuna basmak istiyorum sadece.
ellerinize saglik tekrardan. - 18-11-2024, 05:20:26Teknoloji büyüme hızı o kadar arttı ki çoğu kişi bunun farkında değil.TokenFactory adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmişte 56kbps internetten 512kbps'a geçmek devrim gibiydi ondan 8mbps'a geçmek daha da devrim niteliğinde oldu, birden fiberler ile 100mbps'a geçtik ardından 1gbps şu an evlerde bile kullanılabiliyor fakat gündelik işler için bile 8mbps yetebiliyor.
Yarın çıkacak ekran kartı veya işlemciler oyunları o kadar da etkilemeyecek belirli bir nano sınırı da var zaten. Bir oyunda 100ms ile 10ms arasında çok büyük fark var ama 1ms ile 10ms arasında neredeyse bir fark hissetmiyorsunuz.
Yani demem o ki gelecekte çıkacak çoğu oyunu oynayabilirsiniz
- 18-11-2024, 05:26:17@TokenFactory;
Bütçenize uygun, güvenilir markalardan hazır sistemler için Monster Tulpar, Casper Excalibur, HP Omen veya Lenovo Legion serilerini inceleyebilirsiniz.
Öneri:- Monster Semruk V7.6.5 (RTX 4060, i5-13400F)
- Lenovo Legion T5 (RTX 4070, Ryzen 7 5700G)
- 18-11-2024, 05:44:46Eğer laptop düşünürseniz hem bütçenize uygun hem de yüksek performanslı ürünlerden olan Asus Rog serisinden strix 16 veya 18 önerebilirim, kendim 4080 strix 18 kullanıyorum i9 14. Nesil fazlasıyla memnunum fakat masaüstü derseniz önerebileceğim pek marka yok, bileşen önemli...TokenFactory adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-11-2024, 08:15:13Özelden yazdım hocam size sistem hazırlayabilirim. Profilimi inceleyebilirsiniz.TokenFactory adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

