• 04-12-2006, 15:15:29
    #1
    Üyeliği durduruldu
    merhaba, bilgisayarıma yeni format attım. daha önce kaspersky 5 kullanıyordum şimdi 6.0 kullanmaya başladım. kaspersky kurar kurmaz windows/system32/drivers/ kbd.sys isimli dosyaya keylogger uyarısı veriyor ama kaspersky terminate butonu aktif olmadığı için dosyayı silmiyor. fakat ben bilgisayarıma sıfırdan format attığımda bakıyorum o dosya hala orada var ve oluşturulma tarihi 2005 yazıyor. bu dosya herkesde varmı acaba? işletim sistemim windows xp home sp2. Acaba kaspersky o dosyaya önlem olarakmı uyarı veriyor?
  • 04-12-2006, 15:31:51
    #2
    Kaspersky bazı uygulamalarda keylogger diye uyarı veriyor.

    Daha önceki yaşadıklarım, bazı programların ctrl+z, ctrl+y gibi özellikleri. Bunlar geri gitmek için yazılanları logluyor elbet, keylogger statusunde değerlendiriliyor.

    kbd.sys hangi yazılıma ait, sanki klavye sürücüsü gibi.

    Benim driver dizinimde o dosya yok. XP pro, SP2 ve sonrasındaki tüm güncellemeler yüklü.
  • 04-12-2006, 15:34:39
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Evet klavye yazılımı olabilir ben laptop kullanıyorum onun klavye sürücü dosyası olabilir. sırf bu uyarıyı aldım diye yeniden format atıp o dosyaya bakmıştım ve yerinde duruyordu.