Mesaj, resim ve dosyaları benzersiz biçimde kriptolayan yazılımın ikinci sürümünü yayınladım.
ÖZET:
Yeni sürümde güçlendirdiğim JPG ve mesaj kriptolaması yanına 10 adet simetrik algoritma da ekledim. Bu simetrik algoritmalarla istediğiniz boyutta hertür dosyayı şifreleyebilirsiniz. Bu algoritmalardan bazıları (örn. AES) CIA'nın dijital gizli belgelerinde de kullandığı algoritmalardan (wikipedia). Kİ Crypto 1919'un JPG ve mesaj kriptolaması AES'e bolca takla attırır.
Sizi şuraya alalım: https://barisyesilcimen.github.io/crypto1919/

Neler Yeni?
- Kripto çıktı uzantıları ".turk" olarak değiştirildi.
- Mesaj ve JPG kriptolamaya öncüller eklenerek şifreleme katman (şifreyi defalarca pixel boyutunda yeniden tanımlayıp karıştırır ardından şifreler... sonra boyar cilalar parlatır...) sayısı artırıldı. Böylece Mesaj ve JPG kriptosu daha da ÇÖZÜLEMEZ hale getirildi.
- Simetrik algoritmalara dayalı dosya ve metin kriptolama/çözme yetisi eklendi. Bu bağlamda şu 10 en çok kullanılan ve güvenilen simetrik algoritmalar eklendi: AES, Blowfish, CAST, DES, IDEA, RC2, RC4, TEA, TripleDES, Twofish.
Uyarı: Bu bölüm standart simetrik algoritmalarla kriptolama yapar. Bu bölümlerdeki algoritmalar standarttır ve benim buluşum değildir.
- Crypto 1919 projesi tamamen Github'a taşındı.
Giderilen Hatalar:
.Mesaj kriptolama bölümündeki taşma ve karakter sayma sorunu giderildi.
.Decrypt gösterim penceresinde, şifre doğru girilmediğinde, şifresi doğru girilen son görselin gösterilmesi sorunu giderildi.
.Encrypt ve decrypt sırasında oluşan sayısal taşma sorunu giderildi.
SSS:
Kriptolu mesajını veya resmini kırarsam ödül var mı?
5 milyon dolar demek isterdim ama sakalımın batmasından şikayet etmeyeceksen alnına bir öpücük kondururum.
Bu yazılıma ve gelecekteki yazılımlarına destek vermek istiyorum
Adamsın! Buyur: https://docs.google.com/forms/d/e/1F...rs5Zg/viewform
Adını programa kazırım!
Programı kırsak, parça pincik etsek kriptolu mesaj ya da jpg algoritmasına ulaşsak, gelirken de 2 ekmek 1 maltepe alsak kriptolanmış "şey" i kırabilir miyiz?
Mesaj ve JPG kriptolama bölümünde program kodlarını versem bile şifreyi bilmeden ve elinizde Crypto 1919 v2 yoksa; sağ omzuna arkadan bir el uzanır, ve o babacan sesi duyarsın: "Uğraşma evlat. Gel menemen yaptım. Çay da var. Acıkmışsındır."

C: sürücümde kasli_vucudum_55cm_pazularim.jpg resmini kriptolamak ve sevgilime göndermek istiyorum. Ancak bilişim şube personeli evimi basarsa bu muazzam kaslarımı -disk geri yükleme dahil- görmesini istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Şunu yapmalısın:
- Crypto 1919'un Encrypt JPG bölümünden zor bir şifre belirle. Mesela; ^|bE_-*¿n191?.:9\\`Tt1902835 sonra bu akılda kalıcı şifreyle resmini kriptola. (Bu şifre tabi ki paranoyaklık derecesinde, istersen simetrik bölümden şifrenin şifresinin şifresinin AES'ini onun da TEA'sını string olarak alabilirsin.)
Bilgisayarına fiziksel müdahale yapılacaksa; - İlgili resmin üzerine aynı ad ve uzantıyla başka bir dosya yazdırmalısın. Bunu birkaç defa tekrarlayabilirsin. Bu işlem Crypto 1919'dan bağımsızdır. Resmi sevgiline kriptolanmış biçimde yollarsan (.turk uzantılı) ve sevgilin bu resmi Crypto 1919 içinde çözüp görüntülerse bu işlem otomatik yapılır. Yani sevgilinin yalnızca Crypto 1919 kullanması ve şifreyi bilmesi yeterli olur.
Bilgisayarına müdahale olmayacaksa; - Şifreyi unutma yeter.
Niye bedava? Yoksa dilli kaşarlı, yanarlı dönerli, virüslü trojan mı koydun?
Bu sürüm aslında ücretli yapılabilirdi. Ancak şimdilik kurumsal pazarlamasını yapacak imkana sahip değilim. Yazılımlarımın hiçbiri virüs, trojan barındırmaz. Program bir egg (sürpriz yumurta) taşıyor. Ama bu kesinlikle virüs, trojan vb. değil. Belki doğru yere tıklarsan yumurtayı kırarsın

Ek-1: Tübitak başvurusu yeni sürüm için de yapıldı.
İyi kullanımlar.