Tebrik ederim. Fetocu çakallar bittiyse kesin destek alırsın.
Teşekkür ederim. Bu konuda biraz doluyum. Yazmak isterim. Zamanında bazı kadroları hakkımız yenilerek işgal edenlere de bir çift lafım var.
Tübitak'a yazılım kopyasını ve gerekli bilgileri ilettim.
Bugünün dünyasında özellikle askeri, istihbarati ve siyasi kurumların bu tür ve yerli şifreleme yapması elzem. Olanları görüyoruz. Terör örgütleri bir yandan, yabancı hacker ve istihbaratçılar bir yandan... Madem Windows'ta ısrarcısın o halde al sana program!
Tübitak destek verirse Crypto 1919'un mesaj kriptolamasını (RSA 4096 bitsten ötede, yahut alayını da işin içine katarak), anlık kriptolu mesajlaşma programına çevirebilirim. Bunu Android veya IOS için de uygulayabilirim. Hemen her türlü alana uygulanması mümkün. Eminim bu bazılarının kullandığı Bylock'tan kat be kat güvenli olur!
Bugün askeri sanayide kullanılan radarları ve füze ateşleme onay sinyallerini elbette Aselsan gibi kurumlar muazzam ve sıradışı biçimde şifreliyordur (umarım). İşin o kısmından anlamam. Ama daha basite -aslında daha önemliye- gittiğimizde, muhabere bölüklerinde dahi içinde ne olduğunu tam olarak bilmediğimiz Windows'ları görüyoruz. 2006'da Windows 95'li bol virüslü muhabere subayı bilgisayarında bazı işlerim olmuştu. Bu kişi bugün kuvvet komutanı olan bir generalin yaveriydi. Bilgiler Allah'a emanet...
Elbette bu işi benden çok daha iyi bilen uzmanlar vardır ama ne kadar uygulanabilir, güvenli ve standart dışı geliştirmeler yaptıklarına bakmak lazım.
O Bylock'u yazan da bir Tübitak uzmanıydı. Hatta İngiltere'de bu işin doktorasını yapmış. Standart, simetrik algoritma bile kullanmadan, yazılan mesajı ssl ile sunucuya ileten, sunucuda kopya bırakarak simetrik ve bilindik şekilde kriptolanan (RSA olmalı) ve tekrar ssl ile karşıya ileten bir program yazmıştı. Sonuçta tüm mesajlar deşifre oldu. İyi de oldu.
Bilgi kadar bilginin gizliliği de önemli.
E bu kadar laftan sonra biri de çıkıp mesaj veya jpg kriptosunu kırdım gel test edelim desin. Alnın hazırsa öpücüğü de hazır.