• 13-09-2015, 12:06:09
    #1
    Merhaba,

    Hostgatorda barındırdığım 5-6 tane sitem var. sadece 1 tanesi wordpressti. Diğerleri normal php siteler.

    Çarşamba günü google mail attı, sitelerimde bilgi çalmaya yönelik linkler var diye, bugün de norton hepsini bloklamış. Onunla uğraşıyorum ama ne htaccess ne başka birşey bulamadım delirmek üzereyim.

    www.domain.com/~boots halinde linkler var ve bunun yüzünden de norton karalistesindeyim.

    bununla karşılaşmış kimse var mıdır daha önce ? Elimdeki yedeklerden eski halini atabilirim ama sorunu çözemezsem yine başıma gelecektir
  • 03-04-2016, 13:46:40
    #2
    Bahsettiğiniz virüsler sunucudan da kaynaklanabilmektedir. Sunucu açıklarından faydalanarak sunucu üzerinde bulunan herhangi bir siteden virüsü iletip, o sunucuda bulunan tüm sitelerin tüm dosyalarına belirttiğiniz şekilde link yerleştirmesi mümkündür. Bu da sitenizin blacklist e alınmasına sebep olur. Öncelikle yapmanız gereken şey, virüsün kaynağı tespit etmeniz. Hosting yetkililerine bir mesaj atarak durumu bildirin ve sitenizde yer alan tüm dosyaları gözden geçirerek, virus kaynağına ulaşmaya çalışın. Linkleri temizlemek size kalıcı çözüm sağlamaz.

    Bir diğer ihtimal ise sitenizde bulunan bir açıkla birlikte sitenizdeki dosyalara erişim sağlanıp dosyaların modifiye edilmesi sağlanarak genellikle html ve js dosyalarına link yerleştirilmiştir. Bu tarz açıkların en büyük sebeplerinden biri yine dosyalara verilen izinlerdir. CHMOD 777 iznini dosyalara vermekten çekinin. Aksi takdirde dosyalara her zaman yazılabilecektir.

    Dosyaların temizlendiğinden emin olduktan sonra blacklistlerden çıkmak için ilgili sitelerin ilgili formlarını bularak siteyi inceleme talebinde bulunun. Birkaç gün içinde blacklistten çıkacaksınızdır.
  • 10-04-2016, 12:06:49
    #3
    nickelaj adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,

    Hostgatorda barındırdığım 5-6 tane sitem var. sadece 1 tanesi wordpressti. Diğerleri normal php siteler.

    Çarşamba günü google mail attı, sitelerimde bilgi çalmaya yönelik linkler var diye, bugün de norton hepsini bloklamış. Onunla uğraşıyorum ama ne htaccess ne başka birşey bulamadım delirmek üzereyim.

    www.domain.com/~boots halinde linkler var ve bunun yüzünden de norton karalistesindeyim.

    bununla karşılaşmış kimse var mıdır daha önce ? Elimdeki yedeklerden eski halini atabilirim ama sorunu çözemezsem yine başıma gelecektir
    TR den şaşmamak lzm
  • 28-04-2016, 13:42:37
    #4
    Üyeliği durduruldu
    nickelaj adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,

    Hostgatorda barındırdığım 5-6 tane sitem var. sadece 1 tanesi wordpressti. Diğerleri normal php siteler.

    Çarşamba günü google mail attı, sitelerimde bilgi çalmaya yönelik linkler var diye, bugün de norton hepsini bloklamış. Onunla uğraşıyorum ama ne htaccess ne başka birşey bulamadım delirmek üzereyim.

    www.domain.com/~boots halinde linkler var ve bunun yüzünden de norton karalistesindeyim.

    bununla karşılaşmış kimse var mıdır daha önce ? Elimdeki yedeklerden eski halini atabilirim ama sorunu çözemezsem yine başıma gelecektir
    Merhaba, probleminiz devam ediyor ise imzam üzerindeki konu vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.Referans ve müşteri yorumları konu üzerinde mevcuttur.
  • 28-04-2016, 15:12:42
    #5
    sKaracanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba, probleminiz devam ediyor ise imzam üzerindeki konu vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.Referans ve müşteri yorumları konu üzerinde mevcuttur.

    Wordpress olanları php ile yeniledikten sonra sorunum kalmadı. İlginize teşekkürler
  • 28-04-2016, 15:17:51
    #6
    Üyeliği durduruldu
    nickelaj adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Wordpress olanları php ile yeniledikten sonra sorunum kalmadı. İlginize teşekkürler
    Problemin devamı halinde iletişime geçebilirsiniz.