• 29-09-2010, 23:33:41
    #28
    Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tek tip mantıksız. Eleman yıllarca okuyor tam iş yapacak para kazanacak, askere alınıyor. 6 ay bile fazla. Askerlik tamamen kısaltılsın.
    en mantıklısı profesyonel askerlik.O kadar vergi alınıyor.Hem vatan için daha iyi.Adam 3 ay eğitim görüyor veriyorlar dağa.Dağdaki adam yıllardır dağ da yetişmiş.Nasıl karşılaştırabilirsiniz ki.Koyacaksın oraya küçüklükten yetişme bir profesyonel asker pkk da biter, o kadar gençde işine veda etmemiş olur.
  • 30-09-2010, 00:09:49
    #29
    gokhans19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İyi söylemişsin ama üniversiteye gidemeyenin halinden üniversiteye gidemeyen anlar. Sen bi yolunu bulup gitmişsin sana basit geliyor ama işler öyle basit değil. Bende 4 yıl çabaladım bi taraflarımı yırttım kendimi parçaladım ama bende gidemedim üniversiteye.

    Bana inan kendimden biliyorum üniversiteye gidemeyeceğini bildiği halde bi umutla sınava giren psikolojisi altüst olmuş binlerce kişi var. Burs alabilmek öyle basit iş değil. Her önüne gelene burs vermiyorlar. Verselerde burs herşeyini karşılayamıyor. İçinde deli gibi okuma azmi olan ama üniversiteye kayıt olmaya gitmek için otobüse verecek parası olmayan insanlar var. Ayrıca adama burs versen belki ailesinede bakmak zorunda olabilir. Sizin eve en azından emekli maaşı giriyormuş. Evine hiç para girmeyen yada tek kişinin alacağı asgari ücrete bakanlar ne yapacak.

    Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Sen gitmişsin nasıl olsa ne varki gitmekte dimi. Sen öyle san.

    Bu arada konu hakkındada şunu söyliyim: Ben ısrarla 9 aya veya en kötü ihtimal 12 aya düşmesini bekliyorum. Sırf bunun yüzünden işlerimi erteliyorum sürekli. Herkes eşit olmalı. Adam baba parasıyla üniversiteye gidip kızlarla fink atar sonra ben üniversite bitirdim 6 ay yapıcam der bizde burda kafayı yeriz.
    Çalışkan adama herkes burs veriyor. Gerek vakıflar gerek devlet. Ayrıca kastettiğiniz şekilde durumu olan insanlara KYK'dan mutlaka burs gelir. Saçmalamışsınız resmen. KYK'dan da burs alır, gider part time bir yerde de çalışır. İnsan sorumluluğunun bilincinde olsun yeter ki.

    Ben de seneye inşallah üniversitede olucam. Babam da işçi, borç harç dağları aşmış zaten. İnanmazsınız şuradan kazandığım 3-5 kuruşu da onlara veriyorum gerektiğinde. Demek ki isteyince oluyormuş. Siz kafayı çalıştırmak yerine kafayı yemekle uğraşın.

    Ayrıca, "Hiç okuyanlarla okumayanlar bir olur mu?" Söz anlatır sanırım. Saygılarımla.
  • 30-09-2010, 00:39:05
    #30
    Hiç belli olmaz. Bir bakarsın yeniden gündeme gelir. Resmi bir açıklama gelmeden yorum yapmak yanlış bence

    Tek tip askerlikle ilgili tartışmalar sürüyor.
    Konu 7 saatlik uzun bir toplantı yapan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda da gündeme geldi. Kurulun bazı üyelerinin tek tip askerliğe itirazı oldu.
    Askerliğin kısalmasından yana olduklarını belirten bazı MYK üyeleri, kısa dönem askerlik ve yedek subaylığın kaldırılmasının üniversite mezunları açısından sakıncaları olabileceğini dile getirdi.
    İtirazlar üzerine Başbakan Erdoğan’ın da çalışmanın üzerinde tartışılmasını istediği ifade ediliyor. Ancak iddia edildiği gibi tek tip askerliğin tamamen rafa kaldırılmasının söz konusu olmadığı belirtiliyor.
    Bu gelişmeler üzerine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

    http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDet...0-f26bd5881ef9
  • 30-09-2010, 02:20:37
    #31
    Üyeliği durduruldu
    Normalde zaten mantıksız da bu tek tip askerlik, ben şu anda yüksek lisans yapıyorum 2 sene sonra gideceğim askere

    eğer çıkarsa yasa 9 ay da yaparım 12 ay da yaparım bu bana koymaz kesinlikle

    Ama bana koyan şey süresinin uzaması değil, statülerin aynı olması. (herkesin er olması yani)

    Ben üniversite okurken burs aldım (toplamda 4 milyarın altına imza attım) KYK Bursu.

    Şimdiki askeri sistem kalırsa eğer ben kendi isteğimle uzun dönem yapmak istiyorum (çünkü uzun dönem yaptığım zaman ayrıca maaş veriliyor)

    4 yıl okul (aileden uzak şehirde) + 2 yıl yüksek lisans (farklı şehirde), + olarak burs alıyosun

    bütün bu masraflar biniyo sana okul bitiyo hoopp askerlik

    Uzun dönem yapayım maaşlı olsun diorum borçlar kapansın,

    neymiş herkes eşit olacamış, er olacakmış..

    O zaman bana şu hakları versin devlet...

    1-üniversite kitapları ücretsiz olsun,

    2-Verdiği burs karşılıksız olsun

    3- Okul harç parası almasın
  • 30-09-2010, 02:35:28
    #32
    Mantıklı aslında
    by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    O zaman bana şu hakları versin devlet...

    1-üniversite kitapları ücretsiz olsun,

    2-Verdiği burs karşılıksız olsun

    3- Okul harç parası almasın
  • 30-09-2010, 02:50:18
    #33
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Öncelikle sanırım uzun dönemler için bir düzenleme olacak ilk aşamada, ama sanırım gelen tepkileri ve seçimi düşünerek vaz geçildi. Seçim sonrası tekrar gündeme gelebilir.

    1- Üniversite kitapları ücretsiz olsun,
    2- Verdiği burs karşılıksız olsun,
    3- Okul harç parası almasın.

    Bu üç madde çok önemli ama hiçbir geliş ülkede (belki 1. hariç) bunlar ücretsiz değildir fakat farklı yöntemler vardır, bunlar nelerdir? Firma, organizasyon, kilise (bizde camii) vb kuruluşlar tarafından kimisi geri ödekmesizin, kimisi firmaya bir süre çalışarak geri ödeyerek burs alıyorsun. Geri ödemeksizin olanların amacı ne? Devlet burada vergi indiri sağlıyor, atıyorum sponsor olduğun öğrenci 1-1000arası ise %10 gibi sınıflandırmaları var.

    Yanlız bir arkadaş şey yazmış \"Ana baba parası ile şöyle yapıyor, karı-kız vs\" kusura bakmasın ama çok ayıp etmiş bence burada her okuyan adamdan özür dilemeli, burada okuyoruz keyif sürüyoruz demek mi? örneğin ben;

    - Ortaokul ve lisede, yazın inşaatda çalıştım
    - Üniversite de geceleri bilgi işlemde millet uyurken çalıştım 8 saat, uyumadan derslere gittim.
    - Master yapıyorum halen genç yabancı öğrencilerin olduğu yurtta geceleri çalışıyorum.
    - Geziyormuyum? evet aynı zamanda geziyorum tozuyorum ama bunu hak ettiğim için yapıyorum.

    Lütfen yazı yazarken saygılı olalım, herkesin kendine özelbir hayat hikayesi vardır ve bu hayat içinde zorluklar herkes çeker, kimisine göre akşam yemek yapma zordur, kimisene göre 4 öğrenci birleşik bi paket makarna almak zordur. Saygı göstermeden yazacak arkadaşlar lütfen yazığ konuyu kapatırmasın.
  • 30-09-2010, 02:58:59
    #34
    2 lisans mezunu ya da diğer alt kademe tahsil durumu olan bir kişi uzun dönem yapıyordu şu zamana kadar. 4 senelik ise kısa dönem. Bunu tek tipe indirgemek kısa dönem hakkı olan kişiler için çok büyük bir dezavantaj yaratacaktı. Uzun dönem yapan ya da yapacak olan arkadaşlara da hak vermek lazım, kolay değil o kadar zaman askerlik görevi yapmak; hem de daha zorlu koşullarda. Biraz çıkmaz bir döngü aslında bu. Bazıları için kabus olma yolunda gidiyor şu askerlik olayı.

    Tamam Türkiye askeri ve ordusu ile dimdik ayakta duran bir ülke ama bu konuda birazcık daha profesyonel bir yapı oluşturulmalı bence. Askerlik bir vatani görevden çok aslında uzmanlaşma gerektiren bir meslek. Her Türk vatandaşı dilerse bu görevi yapma hakkına sahip olmalı. Kadın erkek gözetmeksizin bu görevi yerine getirmek isteyen kişilere uygun kamu hizmet görevleri verilmeli.

    Tıpkı batıda olduğu gibi bu görevi yerine getiren kişilerden daha iyi fayda sağlayacak bir sistem kurulmalı, düşünülmeli. Temel askerlik eğitimi verildikten sonra (acemilik dönemi) kişiler kamu yararına belirlenmiş görevlerde hizmetlendirilmeli.
  • 30-09-2010, 04:03:14
    #35
    tek tip çıkarsa Türkiye'nin %70 i üniversite okumayacaktır muhtemelen. (şahsi görüş)
    Diğer yandan düşünülürse çıkması iyi olur hem herkes için süre kısalır hemde eşit derece yapılmış olur. 9 Ay normal bir süreç 15 ay fazla hakkaten. Askerlikte kültürlü veya cahil diye ayrım yapmamak lazım. Gündem değiştirme polikası olabilir
  • 30-09-2010, 04:19:16
    #36
    Lanet olsun. Adi medya ne vardı bu kadar heveslendirecek ki?