Öncelikle sanırım uzun dönemler için bir düzenleme olacak ilk aşamada, ama sanırım gelen tepkileri ve seçimi düşünerek vaz geçildi. Seçim sonrası tekrar gündeme gelebilir.

1- Üniversite kitapları ücretsiz olsun,
2- Verdiği burs karşılıksız olsun,
3- Okul harç parası almasın.

Bu üç madde çok önemli ama hiçbir geliş ülkede (belki 1. hariç) bunlar ücretsiz değildir fakat farklı yöntemler vardır, bunlar nelerdir? Firma, organizasyon, kilise (bizde camii) vb kuruluşlar tarafından kimisi geri ödekmesizin, kimisi firmaya bir süre çalışarak geri ödeyerek burs alıyorsun. Geri ödemeksizin olanların amacı ne? Devlet burada vergi indiri sağlıyor, atıyorum sponsor olduğun öğrenci 1-1000arası ise %10 gibi sınıflandırmaları var.

Yanlız bir arkadaş şey yazmış \"Ana baba parası ile şöyle yapıyor, karı-kız vs\" kusura bakmasın ama çok ayıp etmiş bence burada her okuyan adamdan özür dilemeli, burada okuyoruz keyif sürüyoruz demek mi? örneğin ben;

- Ortaokul ve lisede, yazın inşaatda çalıştım
- Üniversite de geceleri bilgi işlemde millet uyurken çalıştım 8 saat, uyumadan derslere gittim.
- Master yapıyorum halen genç yabancı öğrencilerin olduğu yurtta geceleri çalışıyorum.
- Geziyormuyum? evet aynı zamanda geziyorum tozuyorum ama bunu hak ettiğim için yapıyorum.

Lütfen yazı yazarken saygılı olalım, herkesin kendine özelbir hayat hikayesi vardır ve bu hayat içinde zorluklar herkes çeker, kimisine göre akşam yemek yapma zordur, kimisene göre 4 öğrenci birleşik bi paket makarna almak zordur. Saygı göstermeden yazacak arkadaşlar lütfen yazığ konuyu kapatırmasın.