• 19-02-2024, 18:55:58
    #1
    Günümüzde Gazze'de masum çocukların ölümünden sorumlu tutulan İsrail'in aslında geçmişte sürekli bir devlet olma hayali olduğunu ve sürekli yıkıldığını biliyor muydunuz?
    İlk başlarda, Hz. Musa önderliğinde Mısır'da İsrailoğulları adlı topluluk Kenan topraklarına yerleşti. O zamanlar henüz bir devlet yapısı yoktu 12 farklı kavim birbirlerinden bağımsız yaşıyordu.
    Taa ki bir gün dış tehditlere karşı bu kavimler birleşip MÖ 1050'de İsrail Krallığı adında ilk Yahudi Devletini kurana kadar.

    Hz. Süleyman ve Hz. Davut'un da krallığını yaptığı İsrail Krallığı Hz Süleyman'ın ölümünden sonra MÖ 930'da Kuzey ve Güneyde ikiye bölünüyor.
    Kuzey tarafı : 10 kabile Jeroboam önderliğinde İkinci İsrail Krallığı'nı kurdu
    Güney tarafı : Güneydeki 2 kabile ise Süleyman'ın oğlu Rehoboam liderliğinde Yehuda Krallığı'nı devam ettirdi

    Kuzey tarafı yani 2. İsrail Krallığı MÖ 720'de Asur İmparatorluğu'nun işgaliyle son buldu.
    Güney tarafı yani Yehuda'nın varlığı ise MÖ 586 yılında Nebukadnezar önderliğindeki Babil İmparatorluğu'na yenik düşünce son buldu

    Babillilerin son yahudi bölgesini feth etmesiyle Kudüs Tapınağı yıkıldı ve Yahudiler bölgeden sürgün edildi.
    Tekrar geri gönderilen Yahudiler MÖ 140 ile MÖ 37 arası bağımsızlıklarını Haşmonayim Krallığı olarak ilan ettilerse de bu bağımsızlık uzun sürmedi ve Roma İmparatorluğu altında 70 yılına kadar özerk kaldılar.

    132 yılında çıkan Bar Kohba İsyanıyla tekrar bağımsız bir İsrail devleti kurdular fakat Yahudiler 2 sene sonra bu devleti de kaybettiler.

    Tekrar bir Yahudi devleti kurma hayaliyle yaşayan Yahudiler bu rüyaları için yaklaşık 2.000 sene beklemek zorunda kaldılar.

    Tam 2.000 yıl sonra 14 Mayıs 1948'de David-Ben Gurion öncülüğünde Tel-Aviv'de toplanarak Yahudi Millî Konseyi kuruluşunu ilan ettiler ve böylece İsrail devletini kurdular.

    Tarihte sürekli bir devlet kurma hayali olan İsrail bu hayalini gerçekleştirdi. Şimdi ki hayalleri devletlerini büyütmek ve Dünya'nın tek sahibi olmak.

    Kaynak: Wikipedia
    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0srail_tarihi
    • UKHosting
    UKHosting bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 19-02-2024, 19:00:56
    #2
    İsrail en sonda başarısız olacak
    sadece izleyin
  • 19-02-2024, 19:05:14
    #3
    Doğu Türkistan varken başka savaşlar ilgimi çekmiyor.
  • 19-02-2024, 19:07:10
    #4
    ApYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğu Türkistan varken başka savaşlar ilgimi çekmiyor.
    Aslında konuda sadece Yahudi'lerin sürekli bir devlet kurma hayalleri olduğunu anlatmak istedim hocam fakat dediğinize kısmen katılıyorum. Doğu Türkistan'ı unutuyoruz hep
    • ApYazilim
    ApYazilim bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 19-02-2024, 19:13:11
    #5
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aslında konuda sadece Yahudi'lerin sürekli bir devlet kurma hayalleri olduğunu anlatmak istedim hocam fakat dediğinize kısmen katılıyorum. Doğu Türkistan'ı unutuyoruz hep
    Sizin anlatmak istediğini anladım hocam onda sorun yok. Ama daha kendi kardeşlerimiz bağımsızlığını ilan etmeden başkalarının başka devlet üzerinde devlet kurması cidden umrumda değil. Aynı şey Azerbaycan içinde geçerli. 30 yıl işgal altında kaldı topraklar ama kimse ses etmedi. Orda da yaşlı çoluk çocuk kadın demeden katledildi. Ama basın buna sustu. Şimdi İsrail göze batıyor. Malesef herkes işine geldiği gibi davranıyor. Filistin için okadar protesto oldu ama bir kere o şahısların Doğu Türkistan ve Karabağ için protesto boykot yaptığını görmedim. Oyüzden kusura bakmayın önceliğim hem İslam hem Türk kardeşlerimdir. Irkçı gibi göre bilirsiniz bu benim düşüncem. Gelecek eleştiriyide kabul etmiyırum herkesin kendine göre düşüncesi var.
  • 19-02-2024, 19:22:46
    #6
    Yahudiler çok iyi tüccar oldular, çok iyi doktor oldular ama hiçbir zaman asker olamadılar. Çok iyi doktor oldular, krallara hizmet verdiler. Çok iyi tacir oldular hazinelere hizmet verdiler ama yahudiler savaşmayı bilen, savaşabilen bir topluluk olamadı hiçbir zaman. Ancak buna rağmen her zaman dünyaya hükmetme hayalleri kurdular ilginç şekilde. Şimdi hepimizin Filistin hassasiyeti var biliyorum ancak yine de doğruyu söylemek gerekirse yahudiler tarih boyunca belki de en fazla zulüm gören millet oldu. Birbirlerine olan bağlılığı, yahudilikte faizin haram olmaması ve ticarette iyi olmaları sebebiyle her dönem en zengin millet oldular. 700 sene önce de böyleydi 100 sene önce de. Ama bunun karşılığında ne zaman bir ülke zora düşse direkt yahudilerin mallarına çöktü. Bunu en son Almanya yapmıştı biliyorsunuz, ondan önce fransızlar da ispanyollar da ruslar da yaptı aynı şeyi. Küçük derebeylikleri bile ilk önce bunları katledip ellerindekilere çökerdi. O yüzden bugün dünyanın her bölgesinde yahudi topluluğu bulunur, sürekli kaçtı adamlar.

    Savaşların yürekle, bilekle yapıldığı zamanlarda yahudiler savaşmayı bilmedikleri için hep katletildi, oturdukları yerden sürüldü. Tek bildikleri parayı yönetmekti, para kazanmaktı. Ama artık devran döndü, kapitalizm dünyaya yayıldı gün onların günü oldu. Tıpkı 500 sene önce doktor olarak bir kralın yanında söz sahibi oldukları gibi bugün en büyük şirketlerde ya ceo oldular ya pay sahibi. Savaşlar da artık teknolojiyle yapılmaya başlandı, bunun için de para en önemli araç oldu. Bunun ikisi de artık bu adamlarda var. Belki 2000 senedir devlet kuramamışlardı ama artık taktiksel üstünlük onların eline geçti. sapanla taş atan filistinliye 300 kg bomba yağdırabilecek güce eriştiler. Yukarıda bazıları israil kaybedecek falan demiş ama ben hiç öyle sanmıyorum. Tüm devletlerin yönetiminde gizli ya da açık yahudiler var. Bütün büyük şirketlerin yönetiminde yahudiler var. Çok büyük miktarda paraya ve teknolojiye hükmediyor adamlar. Müslümanların bir an önce uykusundan uyanıp k.çıma su kaçtı orucum bozulur mu diye tartışmayı bırakıp ilim, bilim ve teknoloji alanında atılımlar yapmaları gerekiyor. Yoksa azalarak biteceğiz.
  • 19-02-2024, 19:36:30
    #7
    İsrail devlet değil, bir terör organizasyonudur en ufak sempatisi olan da terör sempatizanıdır benim nezdimde. Sol-sosyalist cenah dışında (Yemen'in aslanlarını saymazsak) bu duruma tavır koyabilen yok maalesef. İsrail mutlak kötülüktür, dünya halklarının belasıdır. Batı propoganda-algı meselesini iyi yapar, yeri gelir Ukraynalı nazileri desteklersin yeri gelir İsrailci olursun yeri gelir radikal islamın kalesi olan bir bölgenin azınlığını desteklersin.