Yahudiler çok iyi tüccar oldular, çok iyi doktor oldular ama hiçbir zaman asker olamadılar. Çok iyi doktor oldular, krallara hizmet verdiler. Çok iyi tacir oldular hazinelere hizmet verdiler ama yahudiler savaşmayı bilen, savaşabilen bir topluluk olamadı hiçbir zaman. Ancak buna rağmen her zaman dünyaya hükmetme hayalleri kurdular ilginç şekilde. Şimdi hepimizin Filistin hassasiyeti var biliyorum ancak yine de doğruyu söylemek gerekirse yahudiler tarih boyunca belki de en fazla zulüm gören millet oldu. Birbirlerine olan bağlılığı, yahudilikte faizin haram olmaması ve ticarette iyi olmaları sebebiyle her dönem en zengin millet oldular. 700 sene önce de böyleydi 100 sene önce de. Ama bunun karşılığında ne zaman bir ülke zora düşse direkt yahudilerin mallarına çöktü. Bunu en son Almanya yapmıştı biliyorsunuz, ondan önce fransızlar da ispanyollar da ruslar da yaptı aynı şeyi. Küçük derebeylikleri bile ilk önce bunları katledip ellerindekilere çökerdi. O yüzden bugün dünyanın her bölgesinde yahudi topluluğu bulunur, sürekli kaçtı adamlar.
Savaşların yürekle, bilekle yapıldığı zamanlarda yahudiler savaşmayı bilmedikleri için hep katletildi, oturdukları yerden sürüldü. Tek bildikleri parayı yönetmekti, para kazanmaktı. Ama artık devran döndü, kapitalizm dünyaya yayıldı gün onların günü oldu. Tıpkı 500 sene önce doktor olarak bir kralın yanında söz sahibi oldukları gibi bugün en büyük şirketlerde ya ceo oldular ya pay sahibi. Savaşlar da artık teknolojiyle yapılmaya başlandı, bunun için de para en önemli araç oldu. Bunun ikisi de artık bu adamlarda var. Belki 2000 senedir devlet kuramamışlardı ama artık taktiksel üstünlük onların eline geçti. sapanla taş atan filistinliye 300 kg bomba yağdırabilecek güce eriştiler. Yukarıda bazıları israil kaybedecek falan demiş ama ben hiç öyle sanmıyorum. Tüm devletlerin yönetiminde gizli ya da açık yahudiler var. Bütün büyük şirketlerin yönetiminde yahudiler var. Çok büyük miktarda paraya ve teknolojiye hükmediyor adamlar. Müslümanların bir an önce uykusundan uyanıp k.çıma su kaçtı orucum bozulur mu diye tartışmayı bırakıp ilim, bilim ve teknoloji alanında atılımlar yapmaları gerekiyor. Yoksa azalarak biteceğiz.