Ya bu yorumları yapanlar siz nasıl bağımsızsınız bir milletin ordusu olmadan düzenli ordusu olmadan yaşaması mümkünmü?Bu topraklar kazanılırken atalarınız keyif içinmi savaştı yaşlı nenelerimiz kendi içinmi savaştı? Ülkemiz dışarıdan sömürüle dursun siz hala askerlik şöyle askerlik böyle olsun diyin hamlaşmış bir ülke nasıl korunabilir?
Evet doğru dıyosunuz askerlık hatta kalksında pkk rahatça ınsın takılsın kurdistan kurulsun bunlara izin verilsin Bir Ülke ASKERİNDEN yoksunda gücündende yoksundur bunu unutmayın. Arkadaşın dediği gibi lafla olmaz bu işler güçle olur kanla olur.Bu ülkede bir ananın evladı şehit olduğunda diğer oğlumda vatana feda olsun diyebilmektir Türk olmak.
Benden size tavsiye bunu izleyin belki bir daha düşünürsünüz Türk olmanın ne demek olduğunu
TÜRK OLMAK TIKLAYIN
Asker kaçaklarına GÜL kıyağı
35
●2.785
- 12-06-2009, 02:07:30Üyeliği durdurulduAskere gitmeden önce domatesi ve biberi salatadan tanır bilirdim. Sadece salata önüme geldıgı ıcın yerdim ve o kadarda zahmetli birşey gelmezdi açıkcası.
Askerde yediğim yemeklerden sonra buldumuz o domates ve biber o kadar farklı birşey gelmeye baslamıstıkı bunun değerini ancak eve dönünce farkına vardım. Ne zaman yemek yesem askerlik aklıma gelir ve önümdeki şeyi daha iyi bir keyifle yerim
Son sözüm bu konuyla ilgili bu. Siyasete kaymadan hayırlı eleştiriler
- 12-06-2009, 02:17:22Olaylara tek bi pencereden bakmamak lazım. Türk olmak, destanlarda, efsanelerde okuduğumuz Türkler gibi mi olmaktır? Yoksa türklük, milliyetçilik dolu videolar izleyip birilerinin dolduruşuna gelip, heyt ben türküm benden büyük kimse yok gibi dar bir mantıkla dünya ya bakmak mıdır?OrhanKizilkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Unutmayın ki, ne kadar güçlü ordunuz olursa olsun, hatta dünya'nın en güçlü ordusuna bile sahip olun, ilim irfan sizde olmadıkça hiç bir şey olmaz.
Her insan askeri vasıf taşımaz, herkes askerlik yapamaz. Askerlik counter strike'ta head shot yapmak değildir, pkk ile savaşmak için, 3-5 ay eğitim gören eline bir tüfek tutuşturulan gençleri mi göndermek gerekir?
Sonuç olarak, eğer bir askeri güçten söz edilecekse, bu güç oranlı olmalıdır. Bu güç profesyonel olmalıdır. Ne kadar çok amatör bir topluluk içinde bulunursa, bu topluluğun başarı oranı o kadar düşüktür. Bu yüzden profesyonel eğitim alan, askerliği kendi işi gibi gören, bu işten para kazanan bunların yanında da türk olan kişiler bence profesyonel bir ordu ya katılmalıdır.
Emin olun ki, 100.000 askerden, 1000 profesyonel asker daha iyidir. Ve emin olun ki, böyle bir ordu kurulduğunda, bu kadar çok şehit anası ağlamayacaktır. - 12-06-2009, 02:25:20Tartışma yaratmak istemem,ancak Bordo Bereliler askerlik eğitimi olarak en iyi örnektir zaten dünyanın en iyi 3 kara ordusundan biri bizim.Bunu biliyorsunuzdur.Böyle videolarla heyt ben türk'üm demekle olunmaz Türk olmak doğru demişsiniz ancak biraz tarihimizi araştırıp neler yapılmış bugunlere gelmek için ne kanlar dökülmüş bilmek gerekir.
Kurtuluş savaşındada,çanakkale savaşındada eğitimli değildi hiç bir asker ancak Göğsünü siper etti ve Tüm cihanın bildiği bir başarı elde etti.Çanakkaledede binlerce asker eğitimsizdi ve açtı yoksuldu ama genede imanla bağlılıkla kazanmasını bildiler.Neyse uzatmaya gerek yok benim görüşüm budur sizin görüşürünüz farklıdır saygı duyarım.
Bu son yazımdır herkesin fıkrıne saygı duyuyorum. - 12-06-2009, 02:46:29Üyeliği durdurulduAskerlikte profosyonellik eğitimden çok vatan sevgisi ile olur. Siz de buna emin olun.Gorgon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özellikle profosyonel olarak ele aldığınız askerlerin asıl adı paralı asker ise çok yanılıyorsunuz. Askerlik yaptığınızıda zannetmiyorum doğrusu. - 12-06-2009, 02:48:19Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Şuan ki şartlar da kimse askerden kaçmaz ama yine de biraz kolaylık gösterilmesi lazım master ve doktora yapanlara zaman konusunda. Şuan rafa kalksa da eşit askerlik gibi birşey çıkarsa bu ülke çok beyin göçü verir, en iyi yapan 3 yıl dışarda kalır 1 ay bedeli yapar özellikle doktora yapanların %70'i bu yolu tercih eder.
Askerlik tamam eyvallah da Makina Müh. adama anlar diye kalorifer den sorumlu çavuş gibi görev vermenin mantığı yok, daha iyi yerlede değerlendirmek varken, astsubayların egolarını tatmin edecek görevlerde kullandırılıyor böyle yetenekli beyinler.
Türkiye sadece Askeri ile değil, beyinle, bilim adamlarıyla, üretimle, yaratmakla daha güçlü olur. Askerlik kutsal ama teknoloji devrin de 1.2 milyon askere halen az demek ve 6 ay süreyi de 12 aya çıkarmaya çalışmak mantıksız. - 12-06-2009, 03:06:41Askerden kaçan Türk değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır sadece. Asıl hayatı askerde öğrenirsin, gerçekleri orada görürsün, profesörüde oradadır çobanıda. Çerkezide ordadır, Kürdüde. Sokakta düşman olan orada kardeş olur. Bir bütünsündür. En önemlisi bu senin vatan borcun. Sen vatan borcundan kaçıyorsan ne işin var memleketimizde?
HER TÜRK ASKER DOĞAR!
Bunun tartışma konusu olduğuna inanamıyorum.
