Uzun zamandır Almanya'da hiç böyle bir şey görmemiştim. Aşırı sağcıların örgütü hücrelere silahlar depolamış ve darbe girişimi planları ortaya çıkmış. Bunun sebebi acaba Avrupanın bozulmakta olan demografik yapısı sonucu radikal sağcıların artması olabilir mi?
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...grisi-7522176/
Almanya'da Darbe Girişimini Engelleme Operasyonları
8
●544
- 10-12-2022, 13:15:02
- 10-12-2022, 13:17:58Monarkların tek görevi salça satmak olmalı bence. Ya da magazin konuları olmalılar.Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-12-2022, 13:18:14Tarih tekerrürden ibartettir hocam.DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir o taraf bir bu taraf. Herkesin belirli bir dönemde sırası geliyor. Sırası gelen gidiyor. Değişen tek şey isimler oluyor aslında
- 10-12-2022, 13:20:33Gel vatandaş gel kralın biberi prensesin salçası bunlar 😂 yetişirsen al bu hıyardan kalmaz birazdan 😀DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-12-2022, 13:29:39AB ve BM'ye bağlı olmasa çoktan başarılı olmuşlardı. İkinci aşamaları da çeşitli hegemonya girişimleri olurdu. Aşırı şekilde ve kademeli hücreleri var. Has Alman nüfusunun %15'ine tekabul ediyor. Yani kazayla yönetimde olsalar 2. Adolf dönemi yaşanır.Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-12-2022, 13:48:36İnsanlar siyasi, sosyal ve kültürel etkenlere fazla takılıyorlar.
Aslında siyaset, sosyal yaşam ve kültür kaynağa erişim olanaklarına göre şekilleniyor.
Dünyadaki büyük devrimler, büyük ayaklanmalar, büyük iç karışıklıklar ve savaşlar ekonomilerdeki kırılmalar sonucu ortaya çıkmıştır.
Büyük salgınlar, global felaketler, iklim değişiklikleri, kuraklıklar ya da ekonomik çöküntüler büyük sefalet ve sonucunda nüfus hareketleri yaratır.
Büyük nüfus hareketleri siyasi dengeleri bozar ve büyük çatışmalar büyük savaşlar büyük ayaklanmalar yaratır.
Roma İmparatorluğu da göç hareketleri yüzünden yıkıldı, 2. dünya savaşı da büyük ekonomik buhranın sonucunda çıktı.
Osmanlı'daki Celali İsyanları da küçük buzul çağının getirdiği verim düşüklüğü ve sefaletin sonuçlarından biriydi.
Yani iklim ve ekonomi insan topluluklarının siyasi fikirlerini yapılarını değiştirir.
Suriyeliler tarihinde ilk defa Türkiye'de ırkçı söylemleri zirveye çıkardı, Almanya ve Avrupa bizden uzun süredir düzensiz göç ile uğraşıyor.
Üzerine salgının getirdiği tedarik zincirlerinin kırılması, hepsinin üzerine dünyanın tahıl ambarı ve avrupanın enerji tedarikçisinin savaşa girmesi ekonomiyi çökertiyor.
Avrupalılar 70'lerdeki enerji krizinden beri böyle bir çöküş ve buhran yaşamadılar.
O yüzden bu ekonomik buhran radikal siyasi görüşlerin iktidara gelmesine ve bölgesel ya da global çatışmaların doğmasına neden olabilir.