Çok laf kalabalığı olmuş.
Konu 30 günlük faturanın 30 gün sonra gelmek yerine 45 günlük faturanın 45 gün sonra gelmesi mi? Yani vatandaşın aradaki 15 gün sıkıştırılmak yerine 15 gün daha bekleyip 1 yerine 1,5 aylık fatura ödeyecek olması mı? Bunda tüketicinin zararı yok, faydası var aslında konu bu ise. Buradan tüketiciye mağduriyet çıkmaz.
Soruşturmanın konusu da bu zaten. Yönetmelik gereği fatura dönemleri 25-35 gün olmak zorunda. Ancak İGDAŞ'ın son dönemdeki okuma süreleri bunun üzerinde. EPDK da bunun soruşturmasını başlatmış. İGDAŞ'ın basın açıklamasını da buldum, sokağa çıkma yasakları sebebiyle okuma dönemlerinin uzadığını açıklamışlar ki bu mücbir sebep, yani ortada devlet tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı var, İGDAŞ personelini "hadi aslanım sen sayaçları okumaya" diyip yollayamaz ki. Burada tüketicilerin fatura üzerindeki sayaç okuma bedellerini kontrol etmeleri ve sayaçla karşılaştırmaları gerekiyor. Değerler doğruysa, gaz kullanılmıştır, fatura ödenmelidir. Konu bu.
Yani 2 aylık fatura 300 lira geldi diyelim, tüm sayaç değerleri de doğru. Yani faturalama dönemi uzamış. Normalde aylık gelmesi gerekirdi. E aylık gelse 150 150 olacak şekilde 2 seferde gelmeyecek miydi? Aynı hesap
Dediğim gibi Ankara'da da yaşadık benzer durumu, oradan yola çıkarak İstanbul için yorum yapıyorum şahsen. Yoksa İstanbul'u bilmem, İGDAŞ'ı hiç bilmem