• 22-06-2008, 00:28:37
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Okul yönetimi aidat ücretini ödeyemeyen 1. sınıf öğrencisine karnesini vermedi...

    Adana'da, ilköğretim 1. sınıf öğrencisi İzzettin Tunç, okul yönetimi tarafından her ay toplanan 10 YTL aidat ücretini 3 ay ödeyemediği için karnesini alamadı.

    Adana'da 444 bin öğrenci karne sevincini yaşarken, Gürselpaşa Mahellesi'nde bulunan Adnan Menderes İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi İzzettin Tunç, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için bu sevinci yaşayamadı. Okula bu yıl başlayan ve çok başarılı olan İzzettin Tunç, 13 Haziran Cuma günü ilk kez karnesiyle birlikte takdir belgesini almak için okula gitti, ancak bütün arkadaşları karnesini alırken o parası olmadığı için heyecanla beklediği karnesini alamayıp, ağlayarak babasının yanına döndü. İnşaatlarda amelelik yaparak 6 çocuğuna bakan baba Zübeyr Tunç (50), çocuğuna her ay okul tarafından istenen 10 YTL aidat parasını 3 ay veremediği için karnesinin verilmediğini söyleyerek, 'Oğlum ağlayarak yanıma geldiğinde çok etkilendim. Paramız yok diye bu muamele yapılır mı? Ben amelelik yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Param olsa çocuğumu böyle rezil eder miyim? Paramız yoksa insan değil miyiz? Neden bize böyle davranıyorlar' dedi.

    Çocuğunun yanına gelmesinin ardından kendisinin okula gittiğini, ancak aynı muamele ile karşı karşıya kaldığını, daha sonra kızını, ardından da büyük oğulunu göndermesine rağmen İzzettin'in karnesini alamadıklarını ifade eden Zübeyr Tunç, şunları kaydetti:

    'Okul müdürü para gelmeden karnenin verilmeyeceğini söyledi. Ben de paramızın olmadığını, dolmuşa binecek dahi para bulamadığımızı söyledim. Ancak müdür ısrarla karneyi vermedi. Ben çaresizim, ne yapayım param yok. Bu nedenle oğlumun ilk kez alacağı karnesi ve takdir belgesi okulda kaldı.'

    Bütün arkadaşlarının yanında küçük düşen oğlunun psikilojisinin bozulduğunu ve artık okula gitmek istemediğini belirten Zübeyr Tunç, yetkililerin gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

    8 yaşındaki İzzettin ise, hayatında ilk kez karne alacağı için heyecanla okula gittiğini, parası olmadığı için okul yönetimi tarafından karnesinin verilmediğini vurgulayarak, 'Herkes karnesini aldı. Sıra bana gelmişti, ama benim adım okunmadı. Öğretmene sordum, 'Senin borcun olduğu için sana karne vermeyeceğiz. Parayı getir, karneyi yönetim öyle verecek' dedi. Çok üzüldüm. Hayatımda ilk kez karne alacaktım. Üstelik derslerim çok iyi olduğu için takdir belgesi alacaktım. Karneyle birlikte takdir belgem de param olmadığı için okulda kaldı' dedi.

    İzzettin, ağabeyi Muhammet Sadık'ın karnesini aldığını, ancak kendisinin alamadığını, bunun için çok üzüldüğünü belirtti.

    Baba Zübeyr Tunç, oğlu ile birlikte karne dağıtıldıktan bir hafta sonra tekrar okula gitti, ancak burada okul yönetiminin tepkisiyle karşılaştı. Okul yönetimi ile tartışan baba, oğlunun karnesinin verilmesini istedi. Okul idarecileri, bu kez de İzzetin'in karnesini bulamadıklarını ileri sürdüler. İzzetin, bir hafta sonra karne alma heyecanıyla gittiği okuldan yine hüsranla döndü.

    Okul yönetimi de, babanın 'Paramız olmadığı için oğlumun karnesini vermediler' şeklindeki iddiasını doğruladı. Okul idarecileri, her ay temizlik için aidat adı altında 10 YTL para topladıklarını, bunu ödemeyen öğrencilerin karnelerinin verilmediğini belirtirken, ancak maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını karnelerini verdiklerini önü sürdüler. Okul idarecileri, devletin okullara yeteri kadar yardım yapmadığını, çoğu malzemeyi kendi paralarıyla almak zorunda kaldıklarını belirttiler.



    yorumu size bırakıyorum bunu okurken soğuk ter attım
  • 22-06-2008, 00:33:27
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Yapılan şey tabi doğru değil ama yine de eğitimcilerimize ******** damgası yapıştırmak doğru değil herşeye rağmen.
  • 22-06-2008, 00:35:37
    #3
    Hocalarıda veremiyormu 10 ytl ya..

    Nedir ki 10 YTL..

    Yazık be yazıkk !!
  • 22-06-2008, 00:40:00
    #4
    Üyeliği durduruldu
    ASiCi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapılan şey tabi doğru değil ama yine de eğitimcilerimize ******** damgası yapıştırmak doğru değil herşeye rağmen.
    hepsine mi o lafı söyledim sanıyorsun? biz okumadık mı? biz bilmiyormuyuz iyiyi kötüyü?

    bir hocam cebinden çocuğa para verirken ben ona ******** diye bilirmiyim??

    TheWebmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocalarıda veremiyormu 10 ytl ya..

    Nedir ki 10 YTL..

    Yazık be yazıkk !!
    Dünyanın hiç bir yerinde böyle birşey görüldüğünü sanmıyorum!
  • 22-06-2008, 00:45:28
    #5
    Ağla sevgili yurdum ağla..
  • 22-06-2008, 00:49:25
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Burası Türkiye
  • 22-06-2008, 00:53:03
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Tabi ki hepsine söylediğini iddaa etmiyorum. Ki asla böyle birşeyi söylemeye ne sen ne de başkası cesaret edebilir. Söylemesi-eleştirmesi kolay. Durumu kesinlikle tasvip etmiyorum. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Tabi ki yapıcı eleştirilerde bulunacağız. Ama olayın ana nedenlerini de irdelemek gerek. Konuyu sadece yukarıdaki haberle sınırlandırmamak gerek. Hanginiz doğudaki bir köy okuluna gitti ve oradaki durumu gözlemledi. Devlet bütçe ayırmıyor işte. Müdür de çaresiz şekilde katkı payı adı verilen zorla yaptırılan bağışlara yöneliyor maalesef. Aksi takdirde inanılmaz sorunlar çıkacak. Mesela okullarda hizmetli yok. Çok basit bir örnek vereyim. Abimin okulunda ne öğretmen var ne hademe ne de müdür. Allahın dağında bir köyde tek başına. Hem hademe, hem öğretmen hem de yetkili müdür. Sobayı bile kendisi yakıyor. Devletten tek kuruş destek yok. Aileler duyarsız. Ne maddi ne manevi yardım yapmıyorlar. Abimin maaşının yarısı okul masraflarına gidiyor. (tebeşir parası-temizlik malzemeleri vs) Abim parasına acımıyor ve okula harcıyor. Abim cimri biri olsa okulun ihtiyaçları için öğrencilerden zorla para toplamak zorunda kalacaktı. Böyle bir durumda kim abimi suçlayabilir. Para toplamasa temizlik yapılamayacak. Lavabolardan mikrop yayılacak. Tüm öğrenciler hasta olacak. Böylesi daha mı iyi?
  • 22-06-2008, 00:55:24
    #8
    Üyeliği durduruldu
    DaBuLyU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Burası Türkiye
    Bunu söylemeyin kurban olayım ya. Burası Türkiye diye böyle şeylere göz mü yumucaz. Senelerdir bu terimi kullanıp duruyoruz artık kullanmayalım böyle şeyler olmasın.

    Bir eğitim yuvasının o parayı öğrenciden talep etmeye zerre kadar hakkı yok. Adamı koltuğundan ederler 10 ytl için. Ama bunu ne veliler biliyor ne öğrenciler. Aidat diye birşey eğitim sisteminde yer almıyor. Hiçbir kitapta yazmıyor. Onun gercek adı bağıştır. Asla ama asla bir öğrenciye bu yapılamaz. 3-4 veli bir araya gelip adam gibi bir dilekçe ile o müdür, müdür yardımcılarını yerinden edebilirler. Ama bilinçsizlik var.
  • 22-06-2008, 00:58:43
    #9
    abi yoklu deil 10/30 kaç yapar günlük 0.50 kuruşa bile gelmez günlük olarak bi insan günlük 0.50 kuruş bulamayacak kadar deil ama tanımıyoruz kişileride belkide o kadar düşkünler ama ne bilim ayda 10 ytlde o öğrenci için büyük bir miktar deil bazısıda okula verilen para boş diye vermiyor müdürler artık napsın bunu böyle dayatıyolar ben kendimden biliyorum illaki zoraki bişi koşmadan kimse ne katkı payı nede spor parası ödüyor.. tabiki o yaştaki çocuğa yapılanda büyük yanlış . bence ailesi suçlu günlük çocuğu için 0.50 kuruş koysa bu iş böyle olmazdı 5 ytlde çocuğun harçlığı olurdu