• 17-01-2016, 23:24:01
    #10
    Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Buyrun yandaş bey, haberin gerçeğini açıklarsanız bizlerde öğrenmiş oluruz.
    Belki okuma alışkanlığı kazanırsınız bu sayede

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:24:01 -->-> Daha önceki mesaj 23:22:36 --

    Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Haberin veriliş şekli normal olsaydı sanırım o tweeti silmezlerdi Hocam.


    "Ekmek fiyatında yeni bir artış söz konusu değil"Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin, gerek İstanbul'da gerek Ankara'da uygulanan fiyatın, yeni bir zam anlamına gelmediğini söyledi.

    "Ekmek fiyatında yeni bir artış söz konusu değil"
    Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin, gerek İstanbul'da gerek Ankara'da uygulanan fiyatın, yeni bir zam anlamına gelmediğini belirterek, "Ankara'da 2 yıl önce fiyat 1 lira olarak belirlenmişti ancak rekabet nedeniyle 75 kuruştan satılıyordu. Fırınların maliyetleri arttı, rekabet yapan insanların artık dayanacak gücü kalmadı. Normal tarifeyi uygulamaya başladılar " dedi.

    Ekmeğin fiyatında yeni bir artışın söz konusu olmadığını dile getiren Balcı, daha önce de ekmeğin kilogram fiyatının 5 lirayı geçmeyeceği yönünde açıklamalarının olduğuna dikkati çekti.

    Balcı, şu anda hiçbir yerde ekmeğin kilogram fiyatının 5 liranın üzerinde satılmadığını dile getirerek, İstanbul'da daha önce de 250 gram ekmeğin 1,25 liraya satıldığı ilçeler bulunduğunu, şimdi artan maliyetler nedeniyle bu ilçelerin sayısının arttığını bildirdi.

    Ankara'da da 2 yıl önce fiyatın 1 lira olarak belirlendiğini ancak rekabet nedeniyle 75 kuruştan vatandaşlara satıldığını ifade eden Balcı, "Şimdi Ankara'daki fırınlar o belirlenen 1 lirayı uyguluyorlar. Ankara'da bir fiyatlanma olmadı, İstanbul'da da olmadı. Ekmek kilogram fiyatının ağırlıklı olarak 4-5 lira arasında değiştiğini söylemiştik" diye konuştu.

    -"Fırınların dayanacak gücü kalmadı"

    Sakarya'da 250 gram ekmek fiyatının 1 lira olduğuna dikkati çeken Balcı, bu fiyatın uygulandığı sürenin mart ayında 3 senesini dolduracağını söyledi.

    Balcı, Ankara'daki fırıncıların Sakarya'da uygulanan fiyata rekabetten dolayı yeni geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

    "Ankara'da fırınlar rekabetten dolayı ucuz sattıkları için gerçek fiyatlara geçişlerinde sanki bir kez daha artış olmuş gibi gözüküyor. Oysaki 2 sene önce 1 lira kararı zaten alınmıştı. Fırınların maliyetleri arttı, rekabet yapan insanların artık dayanacak gücü kalmadı. Normal tarifeyi uygulamaya başladılar. Düzce'de 1 liraya zaten satılıyordu, Kocaeli'de, Sakarya'da 1 liraydı, Ankara'da da 1 liraydı ama onu insanlar uygulayamamışlar, rekabete gitmişlerdi. Şimdi normal fiyatı uygulamaya başladılar. Bu bir zam değildir. Şu anda ekmeğin kilogram fiyatı en çok 5 liradır. 2016 yılının ilk 6 ayına kadar da bu değişmeyecektir. Ülkemizde maliyetlerde olağanüstü bir artış meydana gelmezse bu seneyi aynı rakam ile bitirmeyi hedefliyoruz. Bugün de gerek İstanbul'da, gerek Ankara'da uygulanan fiyat, yeni bir zam anlamına gelmiyor. Ankara'da kilogram fiyat şu anda 4 lira. İstanbul'da da en az 6-7 ilçede 5 lira olarak uygulanıyordu. Şu anda da İstanbul'da 250 gram ekmeğin 1 liraya satıldığı çok yer var."

    AA
  • 17-01-2016, 23:25:24
    #11
    Sen Twit neden silindi onu açıkla ?
  • 17-01-2016, 23:31:22
    #12
    Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sen Twit neden silindi onu açıkla ?
    Çok tepki almış senin familyan tarafından, görevli editörde silmiştir. Ben olsam silmezdim. Bir daha aynı şekilde paylaşırdım.
  • 17-01-2016, 23:43:18
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Bu ülkenin en büyük sorunu işte bu takım tutar gibi parti tutmak.Üst te bir hoca bana muhalif diyor ama bilmiyor ki ailem Akp li ama bu engel degil ki yapılan yanlışa yanlışdır demeye.
    Muhalefetin seçimlerde askeri ücret zam mı vaadine karşı zamansız yapılan bir askeri ücret zammının ekonomiye vurduğu darbeyi yaşıyoruz.
    Lütfen kırmayın birbirinizi inan'ın değmez üzmeyin birbirinizi eğlencesine açılmış bir konu keşke maxi geyik bölümüne açsaydım.
    Aronfabia yada radmin taş at kafa göz patlak diye bir eklenti yapsa yeminle silaha sarılır gibi sarsılacağız.Yapmayın doğruyu yapan chp ise chp yi akp ise akp yi mhp ise mhp yi savunun bir partiye gönül vermek o partinin her yanlışına göğüs germek değil ki.
  • 17-01-2016, 23:48:14
    #14
    KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu ülkenin en büyük sorunu işte bu takım tutar gibi parti tutmak.Üst te bir hoca bana muhalif diyor ama bilmiyor ki ailem Akp li ama bu engel degil ki yapılan yanlışa yanlışdır demeye.
    Muhalefetin seçimlerde askeri ücret zam mı vaadine karşı zamansız yapılan bir askeri ücret zammının ekonomiye vurduğu darbeyi yaşıyoruz.
    Lütfen kırmayın birbirinizi inan değmez üzmeyin birbirinizi eğlencesine açılmış bir konu keşke maxi geyik bölümüne açsaydım.
    Aronfabia yada radmin taş at kafa göz patlak diye bir eklenti yapsa yeminle silaha sarılır gibi sarsılacağız.Yapmayın doğruyu yapan chp ise chp yi akp ise akp yi mhp ise mhp yi savunun bir partiye gönül vermek o partinin her yanlışına göğüs germek değil ki.
    Hocam bunların zaten kapasitesi bu, işine gelmeyince hakaret ederler. Eleman akşam mesaisinde belli, kazanç kapısı.....
  • 18-01-2016, 00:31:49
    #15
    Sevgili arkadaşlar sizin kapasiteniz de yalnızca yargılamak.
    İnsanları kısım kısım ayırmak. Kendi kısmına girmeyen insanlara sadece ve sadece "cahil" olarak bakmak.
    Siz kendi düşüncelerinizi, davalarınızı savununca "dava adamı" oluyorsunuz -biz- ya koyun oluyoruz, yada çıkarcı.
    Yazık, belki bu insanlar taraftar değil veya körü körüne yıkılmaz tabular taşıyan insanlar değil. Ama sizler bunu görmek yerine sadece insanları yargılayıp, ayırmaya devam ettikçe sadece biz değil, siz değil insanlık çok şey kaybedecek.
    Aslında görmüyorsunuz. Göremiyorsunuz şu basit konuda bile insanları ne denli aşağıladığınıza alaycı bir tavır takındığınıza objektif olarak bir bakın. Ondan sonrasını biraz empati ile çözersiniz zaten.
    Şimdi söyleyin samimi bir şekilde, bu haberi tamamiyle baştan aşağıya okumuş muydunuz? Okumamıştınız, yargılama sebebiniz de bu zaten. Çünkü size göre yandaş olan bir kanalın medyasını neden takip edesiniz.

    Her neyse, fazla uzatmaya gerek yok, zira kendi kesiminize girmeyen bir insan olarak "cahil"den farkım yok. Neden okuyup zaman ayırasınız. Burası bir ülke, bir devlet, bir toplum. Bugün cahil gözüyle baktığınız insana ertesi gün hayati bir işiniz düşecek olabilir. Yargılamadan, ayrım yapmadan evvel bunu iyice düşünün. Neticesinde bilmek lazım ki hepimiz birbirimize muhtacız.

    Umarım insanı taraftarlıkla suçlarken kendi formanızı çıkartabilirsiniz bir gün.

    Sadece tek taraf adına konuşmuyorum, bugüne kadarda elimden geldiğince siyasi konulara bulaşmamaya çalıştım. Ama öyle bir durumdayız ki artık öyle bir kutuplaşma var ki öz kardeşler kardeşliklerini bitirir hale geldi bu siyaset yüzünden. Ticaret ortamındayız, siyaset yüzünden ticaret kara listesine alınanlar oldu burada. Kendi kendimize zarar veriyoruz.

    Madem gülünsün diye açıldı konu ve görmek istediklerinizde bu yönde, buyrun benimde her şeye rağmen, başlıkta ki anlatım bozukluğuna hitaben görüpte tebessüm ettiğim geyikler var;

  • 18-01-2016, 00:38:36
    #16
    Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bunların zaten kapasitesi bu, işine gelmeyince hakaret ederler. Eleman akşam mesaisinde belli, kazanç kapısı.....
    hocam konunuzu akp çok değersiz bulmuş cevap verene sadece 10 kuruş veriyorlar ki Kemal kılıçdaroğluna laf yetiştiren akp li elemanlara bile 25 kuruş veriyorlar anla değerini artık....

    bir de bu para meselesini nasıl da her yerde ifade ediyorsunuz, nasıl kendi yalanlarınıza kendiniz inanıyorsunuz gerçekten sizlere şaşırmamak elde değil...gerçi bu ülkede şaşırmak bile şaşılacak hale gelmiş durumda...