• 15-10-2007, 13:34:42
    #28
    yok biz anlaşamıyoruz Mesajın muhtemelen bana ama ben yazdığımı birkere daha tekrarlıyarak altınıda çizmek istiyorum site gayet iyi hazırlanmış tüm meta taglar düzenli şekilde yerleştirilmiş eksiksiz hepsi oluşturulmuş sitede googlede bir yer edinmiş sıralama olarak, ancak bizim bu mesajda başlayan fikir karşıtlığımızda tartışma konusu olan yorum " ne medet umuyorsunuz "du.. ilk mesajınızı istiyorsanız alıntı olarak tekrar vereyim o mesajınızdaki ifade ap ayrı benim savunduğum noktada titlede site ile ilgili anahtar kelimeler yer almadan sitenin bir işe yaramayacağı medet umulmayacağı yorumunun yanlış olduğudur. optimizasyon dediğimiz bunlarla kısıtlı değildir, sizin yaklaşımınız bunlarla kısıtlamışcasına görünüyor.
  • 15-10-2007, 13:46:25
    #29
    Üyeliği durduruldu
    phoenix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Allah askina yapmayin title olarak dahi eğlence kelimesi gecmeyen bir siteden medet uman kisiye boyle mi yol gosteriyorsunuz?

    Buyrun ben alinti yapayim, ne bir asagilama var ne de baska birsey. Soylemim direk backlink olayina girilmesinden ibaret. Vurgu da yol gostermek vurgusu, defalarca da okunsa kelimeler secilerek te icinden alinsa vurgu ayni vurgu. Kisi bunun farkinda olmayabilir, sizler boyle mi yol gostereceksiniz vurgusu, boyle mi yol gosterilebilir vurgusu. Dilendigi kadar alinti yapilip buraya koyulabilir, yol ayni yola cikiyor.

    Meta ayari duzgun olan sitenin aramalarda yukarilara cikabilmesinin bas sartlarindan biri title-icerik uyumu degil midir? Ben de once bu yapilsin sonra dogal backlink beklenmiyorsa backlink kasilsin diyorum. Direk backlink kasip "eyvah sandbox olacak mi" diye dusunene kadar once site kategorisinin belli edilmesinin gerekliligini kimse soylemedi de ben "meta ayarsiz siteden medet uman kisiye boyle mi yol gosteriyorsunuz?" deyince mi cehalet oluyor?

    Konu sahibi arkadas bile boylesi bir alinganlik gostermedi muhtemelen, ne soyledigimi okudugundan olsa gerek. Koru korune backlink ile ugrasmayin once meta ayari yapin diye milyonlarca kez tekrarlamak zorunda kalsam bile tekrarlarim.

    Bu sozkonusu site sahibinin en dogru menfaatine olacagindan ve benim de gorevimin yol gostermek oldugundan olmasidir, diger bir mod.a "cahil cahil konusmayin" diyerek yol gosterilmez, ancak ayar vermeye calisilir.

    Ayar da sekilde goruldugu uzere "cahil" ya da "asagiliyorsun" demeden de verilebilir.
  • 15-10-2007, 14:03:17
    #30
    niyet kesinlikle aşağılamak değil. Evet ben zaten bir çok konuda optimizasyon ile ilgili meta tag düzenlemelerinde title ve içerik uyumunun herzaman altını çizerim kendi sitelerimdede zaten böyle uygularım. Ama medet ummamak burada biraz ağır bir ifade oluyor benim tepki gösterdiğim nokta bu. Ben orada ifadenizi ya titlesiz site olmaz burada medet umulmaz buradan bir iş çıkmaz olarak algıladım ve ona göre yaklaşım sergiledim.
  • 15-10-2007, 14:20:18
    #31
    Üyeliği durduruldu
    Cevapları okuyodum okurken sıkıldım açıkçası... Cevaplar açık ve basit..

    Birincisi forumdan daha basit joomla sistemine geçtim demişssin. Hemen hemen bütün forum sistemlerine bakma fırsatım oldu. Joomla hepsinden çok daha gelişmiş ve geliştirilebilir bir sistemdir. Ben zaten basit bir forum sitesi kurup ben webmasterim diye geçinen insanlara çok uyuz olurum.
    Yani bu joomlada ancak bukadar seo oluyor diyen birisine insanlar kanmasın. Burda seo danışmanlığı yapan arkadaşlara haksızlık olmasın dimi....
    Siteye girip baktığımda basit bir .htaccess.. 'ten başka bir şey göremedim. Zaten seo yapanlarda bunun çok ta önemli olmadığını bilkecek kadar zekidir. Joomlanın içeriğini gezseydin içerik başlıklarının title lari hangi bölümlerden nasıl çekiliyo diye bakaiblseydin eğer nerelerden neler çekiliyo nasıl değiştirilir yada neler oluyo biraz görebilir fazladanda meta ekleyibiliridin belki. Joomla nın zaten bir seo'su var...sen üzerine hiç bişey yapmamışsın.
    Title olayı gerçekten doğru eğlence kelimesinde yükselmek istiyorsan oraya eğlence kelimesini koymanı tavsiye ederim.
    Google dan ceza yememk istiyosan'da o tagları ana sayfadan kaldırmanı tavsiye ederim.
  • 15-10-2007, 14:33:21
    #32
    konuda sorulanlar sorulmuş gerekli yanıtlarda verilmiştir daha fazla konudan sapmasının anlamı olmadığı için kilitliyorum.