Şimdi burada söyleyeceklerim digiklan hocaya (bazıları yalakalık yapıyor gibi anlamasını istemem) galiba 2 sene önceki aldığım kararda hala memnunum r10daki uğraştığım sektörlerde digiklanla karşılaşmayı hiç istemem.
Bakın dikkat edin eğer css kullanılmassa google daha çok table td leri okur dedi, diğiklan verdiği postlarda. Evet bu söyledikleri ve r10daki bütün paylaşımları , hakikaten daha önceden olmuş(hatta suan bnde bir sitede googledeki anahtar kelımemden ondan sonra td tr filan okumus, css çevircem allah nasip ederse.) bilgilerdir.
Başka bir açıklama yapacağım hususta seohocasi elbette bilgili bir kişi, bilgiyi paylaşmak için çabaladığı kesin, Ama insan biraz durup düşündüğünde kulaktan dolma bilgilerin yanlış oldugunu seohocasida fark ediyor. İnsanlık hali. digiklannın,Bu yazıların gerçekten önemli bir faktör olabilceği aklına geliyor.
Son bir örnek daha vereyim, bir sitem vardı ve herseyini tema+içeriğini değiştirdim uzun zaman önce ve ne hikmetse </head><body></body> bu tagları unutmusum her zaman ilk başlarda ekledğim halde.
Sonuç ise şu oldu googlebot geldi hemen ilk sayfaya baktı ve Dizine eklenen url sayısı 1 diye 1,5 hafta böyle devam etti. Allah allah site 4 yasında ve bu kelımde iyi oldunu googlede biliyor ne olduda 1 dizinde url var oda ana sayfam.
Ardından kodlarada bakınca hatayı düzeltim ve tekrar sitemap ping ettıgımde 39 urlden 36sını google hemen aldı. (daha sonra tabi 38 de cıktı)
Son olarak, seohocasinin yaptığı paylaşımları bende seviyorum lakin bazı konulardaki bilgilerde daha önceden kulakdan dolmalar oldugu anlarda en kısa ve kolay googlede sorunlarda kalıyoruz. Örnegin dmoz acıklamamasın cıkması sıtede desc oldugu halde tarih vs.
Digiklan hocamızla ve buna benzer kişilerle sektörde yarışmak istemem,(digiklanı 1sene ,7 aydır takıp edıyorum tavsiye ederim uzman biri ve gelişimlerinde çok rol oynadı fikirleri.)