Abuk sabuk hatalar olmadığı sürece kodlamanın xhtml 1.0 mı olduğu html 4.01 mi, strict mi, transtional mı olduğuna google bakmaz.

Ancak burada arama sonuçlarında description yerine tarih görünüyor gibi konu açan arkadaşlar var.
Yani en temel html tagler üzerinde hata yapan arkadaşlar var.
Hazır scriptlerde bir den çok seo eklentisi kullanıp içi çorbaya çeviren arkadaşlar var.

Kodlama seo nun bir parçasıdır. Ama önemli olan w3 e uygun kod yazmak ya da firefox ile düzgün görünmek değildir.

Önemli olan google a daha az kod daha çok içerik gösterebilmek. Ayrıca sitede düzenli ifadelere göre işlem yapan google a beklediği düzenli ifadeleri verebilmektir. Siz syntax hatası yaparsanız google bot sayfayı ya yanlış okur ya da hiç okuyamaz.

Makalede kavram kargaşası var. Xhtml'ye uyumlu web siteler ne demek? Kodlamasında hata olan siteler seo dan yoksun sitelerdir denilmiş buna katılmıyorum. Seo konusundaki problem hatanın boyutuna göre değişir. Google w3 validatordan kontrol edip puan vermez sitelere.

Bence bu makale bu kadar kısa olamaz. Buna makale denilemez. 3 paragraf düzensiz yazı olmuş hocam. Bahsettiğiniz maddeler için teker teker makale yazılabilir. Çok yüzeysel değindiğiniz için kavramlar oturmamış. Bilenin bu konuda makaleye ihtiyacı olmaz, bilmeyen içinde yeterince açıklayıcı olmadığını düşündüm. Okuyanların yeterince faydalanacağını düşünmüyorum.