• 21-06-2010, 01:21:30
    #1
    Belki bilinen birşeydir ancak bir gözlemimi aktarmak istiyorum:
    Bir sitemde bir kelimeye yüksek oranda google'dan hit geliyordu. Sonra yanlışlıkla o kelimenin aramalarında çıkan içeriğin başlığını değiştirmişim ve google aramalarında benim site kalkmış. Ancak acayip olan durum sitenin toplam google'dan gelen kişi sayısında bir değişiklik olmadı. Yine aynı sayıda ziyaretçi gönderdi google. Fakat farklı kelimelerden.
    Yani google'ın bir siteye göndereceği ziyaretçi sayısı bellidir. Çatlasakta patlasakta değiştiremeyiz gibi bir sonuç çıkar mı buradan?
  • 21-06-2010, 01:23:53
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Alıntı
    Yani google'ın bir siteye göndereceği ziyaretçi sayısı bellidir. Çatlasakta patlasakta değiştiremeyiz gibi bir sonuç çıkar mı buradan?
    Öyle şey olur mu güzel kardeşim ? Hitimiz belli olsa niye buradaki arkadaşlar daha çok hit almak veya kelimelerde yükselmek için para harcasınlar, uğraşsınlar.Google'ın gönderdiği hit bellidir diye bir şey yoktur, sadece sizin o ana keyword kelimedeki sıralamanız düşmüş, alt sayfalarınız önem kazanmış ve hitiniz buna bağlı olarak değişmemiş.

    Yoksa adamın 5k hiti var, iyi google'ın verdiği hit nede olsa belli diyip yatar, diğerleride kaderine küserdi .

    Yeterli oldu sanırım, saygılar.
  • 21-06-2010, 01:24:57
    #3
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    Kısa ve öz; Çıkmaz.
  • 21-06-2010, 01:29:18
    #4
    teşekkürler...
  • 21-06-2010, 01:30:36
    #5
    her site için böyledir diyemeyiz fakat ana kelimede geriye atarken alt kelimelerde yukarı çıkartabiliyor. bu durumda iseniz sitenizin dalgalandığını söyleyebiliriz. seo için yaptıklarınızı gözden geçirin.
  • 21-06-2010, 01:48:42
    #6
    Aslında böyle birşey kısmen var. örnek vermek gerekirse mesela benim sitemdeki hitler son bir haftadır 1720 ila 1780 arası gidip geliyor. hergün içerik ekliyorum. hem de google da en çok aranan kelimeleri içeren konular ekliyorum. ama sonuç yine aynı. yani eklediğim konular 1. sırada olsa bile başka hit çeken konularımı google arka sayfalara atıyor. yani hitleri dengeliyor. ama google backlinkler güncellemeler vs. yaparak hitleri 1720 lerden 3 k lara kadar da çıkarabiliyor.
  • 21-06-2010, 10:32:52
    #7
    sitesini takip eden arkadaşların olması güzel

    google'da böyle bir şeyin varlığına şahsen inananlardan biriyim. 3 yıldır bu işin içindeyim. sitelerimi sürekli takip ediyorum. bir dönem belli bir aramadan yüksek ziyaretçi çekerek hitinizi normalden fazla arttırdığınızda sitenizin google gözünde değer kazandığını düşünüyorum. ilgili arama sona erse bile google'nin bu görüşü bir süre daha devam ediyor ve diğer aramalardan bu sefer size fazla ziyaretçi yollayarak hitinizin biranda düşmemesini sağlıyor. ancak bir hafta sonra google bakıyorki bunun eski cazibesi kalmadı, sende normal seyrine geri dönüyorsun.

    bu tür dalgalanmaları sitende mümkün olduğunca arttırmaya bak ve bu dalgalanmalardan yararlanmaya çalış.

    Not: bu şahsi görüşümdür. sadece izlenimlerime dayanıyor. isteyen istediği yöne çekmesin çok kısarım
  • 21-06-2010, 10:40:27
    #8
    Sen en rekabetli kelimede 1. sayfa 1. sıra ol gör bak bakayım Hit durumuna
  • 21-06-2010, 10:42:54
    #9
    ⭐ EN UCUZ CHATGPT 5.5⚡
    Aglamaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sen en rekabetli kelimede 1. sayfa 1. sıra ol gör bak bakayım Hit durumuna
    birinci olunca r10'da da takılmaz artık..