• 09-12-2009, 20:22:06
    #1
    Evet arkadaşlar r10.net sitesindeki ilk yazı denemem olduğu için yapmış olduğum kelime veya yazım hatalarını mazur görürseniz sevinirim.

    Backlink bulma yöntemi :

    Pek çok webmaster zamanlarının büyük kısmını sitesine backlink bulmak için harcar.Aslında google aramalarımızı optimize ederek bu tip backlinkleri daha kolay bulma gibi bir şansımız var.Bugün bahsetmek istediğim strateji blog yorumlarından ( yorumların isim bölümünden değil, yorum kısmının içerisinden ) kaliteli ve nofollow olmayanlarını kolay bir şekilde listeleyebilek üzerine.

    Bu konuyu tam kavrayabilmek için google'da bazı arama taglarının ne işe yaradıklarından bahsetmek istiyorum.

    inurl:site.com - Bu şekilde google'da yapacağımız aramalar sadece urlsinde site.com bulunan adresleri sıralar.

    "aradığınız kelime" - şeklinde tırnak içerisinde aradığınız kelimeyi girerseniz tam olarak girdiğiniz kelime veya cümle birebir geçen sayfaları listeleyecektir.

    Bunları kavradıktan sonra gelelim backlink bulma yöntemimize.Şu anda bir çok site drupal kullanmaktadır.Ve bizim daha önceden bildiğimiz bir konu Drupal kullanan sitelerin yorum kısmında "html allowed" yani html kodlarının kullanımına izin verilmiş haldedir.Hatta bu tarz sitelerin yorum bölümlerinin altına baktığınızda çoğunlukla seçmeniz için gereken bir input format bulunur.Input format yazan yere tıkladığımızda bize iki adet seçenek sunar.Biz bunların birincisini seçeceğiz.Bizim burada esas dikkatimizi çekmesi gereken orda yazanlardır."Allowed HTML tags" yazısı bu tip yorumlama sistemi kullanan bütün sitelerde geçmektedir.Ve biz bütün bu sitelere yorum yaparak backlink kazanma şansına sahibiz.

    Ama hatırlatmak istediğim önemli bir nokta ise faydasız yorumlar yazarak kimsenin sitesini spamla doldurmamanız gerektiğidir.Sizin sitenizde nasıl konuyla alakalı yorumlar görmek istiyorsanız yorum yapacağınız sitelerde de buna dikkat ediniz.

    Bu siteleri google arama sonucunda listelemek için şu aramayı yapmalıyız :

    "Allowed HTML tags"

    Dikkat etmemiz gereken nokta tırnaklarla beraber yazmalıyız.Tırnaklarla beraber arattırdığımız anda içerisinde bu kelimeler peşpeşe geçen bütün siteler listelenecektir.Ve bunların çoğunluğu yorumlarda html tagları kullanımına izin veren siteler olacaktır.

    Arama stilini biraz değiştirip başka google arama taglarını ekleyerek hedef sitelerinize biraz daha yaklaşabilirsiniz.Örneğin bir mobilya siteniz var ve URLsinde mobilya kelimesi geçen sayfaların yorum bölümünden backlink kazanmak istiyorsanız aramanızı şu şekilde düzenleyebilirsiniz :

    inurl:mobilya "Allowed HTML tags"

    Bu aramayı yaptığınızda site adresinin içerisinde mobilya geçen ve yorumlarında html kodlarını kullanabileceğiniz siteler listelenecektir.

    Bu sadece yollardan bir tanesi.Önemli olan yöntemde sizin bir backlink kazandığınız site varsa bunun gibi backlink kazanabileceğiniz başka bir site olup olmadığını anlamak için, o sitede sadece o tarz sitelerde olabileceğini düşündüğünüz ve o tarz sitelerin hepsinde değişmeyen bir metin olduğunu düşündüğünüz metni aynı şekilde aratmak olacaktır.

    Yazıma son vereceğim şu satırlarda tekrar hatırlatmak istiyorum ki : Kimsenin bloguna veya web sayfasına spam şeklinde yorumlar yazmayınız.

    Kaynak : http://www.kralseo.com/static/faydal...ma-stratejisi/
  • 09-12-2009, 20:42:27
    #2
    hocam çok teşkkürler. süper backlinkler buldum
  • 09-12-2009, 20:49:24
    #3
    Üyeliği durduruldu
    paylaşım için teşekkürler.


    Alıntı
    Yazıma son vereceğim şu satırlarda tekrar hatırlatmak istiyorum ki : Kimsenin bloguna veya web sayfasına spam şeklinde yorumlar yazmayınız.
    fakat makalenin sonunda yazdığın yazı annesi tarafından sofraya çağrılan küçük çocuklara size süper bir vişneli pasta yaptım! deyip ama sakın pastadan yeme! demekten farkı yok..
  • 09-12-2009, 20:52:53
    #4
    emrecakilci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    paylaşım için teşekkürler.




    fakat makalenin sonunda yazdığın yazı annesi tarafından sofraya çağrılan küçük çocuklara size süper bir vişneli pasta yaptım! deyip ama sakın pastadan yeme! demekten farkı yok..
    kesinlikle haklısınız
  • 09-12-2009, 21:02:36
    #5
    emrecakilci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    paylaşım için teşekkürler.




    fakat makalenin sonunda yazdığın yazı annesi tarafından sofraya çağrılan küçük çocuklara size süper bir vişneli pasta yaptım! deyip ama sakın pastadan yeme! demekten farkı yok..
    Kesinlikle katılmıyorum.Benim sitelerime içerikle ilgili gelen bir mesaj beni mutlu ediyor.Ama spam şeklinde gelen bir mesaj ise aynı şekilde beni rahatsız ediyor.Bu yüzden bunu belirtme gereği duydum.
  • 10-12-2009, 18:31:42
    #6
    "millete spam öğretip sonra yapma demek olmaz." notu ile - rep veren arkadaşa diyecek bir sözüm var.
    Arkadaşım ben milletin sitelerine güzel yorum yazarak backlink alınabileceğini üstüne basa basa söylemişken nasıl böyle bir mantığa düşüyorsun onu anlamıyorum.Senin gözünde böyle bir yazı yazmak millete spam öğretmek mi oluyor?Dizinler bölümündeki her dofollow blog paylaşıp "sömürün" tarzı yazılar yazanlara bu - rep lerden veriyor musun acaba?
    Senin gibi konunun artı taraflarını değerlendirmeyip, olmadık yerden bişey çıkarmaya çalışanlar yüzünden bu forumda insanların artık paylaşım yapmamaya başladığını göremeyecek kadar kör müsün?
  • 10-12-2009, 22:39:47
    #7
    takma kafana bu forum dofollow link topikleriyle dolu ve çoğu üye bunu kullanıyor senin verdiğin yöntem iş olarak aynı fakat işi bilenler için dofollow mentalitesinde daha kaliteli backlink dönüşü olan yöntem. arada tek fark var, o topiklerin altında "Kimsenin bloguna veya web sayfasına spam şeklinde yorumlar yazmayınız". cümlesi geçmiyor oluşu. Spam yaptığını hatırlattığın içini, yaptığını spamı kabullenememe egosu.
  • 11-12-2009, 02:18:54
    #8
    cache adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    takma kafana bu forum dofollow link topikleriyle dolu ve çoğu üye bunu kullanıyor senin verdiğin yöntem iş olarak aynı fakat işi bilenler için dofollow mentalitesinde daha kaliteli backlink dönüşü olan yöntem. arada tek fark var, o topiklerin altında "Kimsenin bloguna veya web sayfasına spam şeklinde yorumlar yazmayınız". cümlesi geçmiyor oluşu. Spam yaptığını hatırlattığın içini, yaptığını spamı kabullenememe egosu.
    Böyle mantıklı düşündüğünüz için saolun.
    Arada "saçmalıyosun" mesajı ile bir -rep daha aldım.O arkadaşa da burdan seslenmek istiyorum.Diğer eksi rep veren arkadaş hiç değilse açıklama yapmıştı.Sen ise onu bile yapmamışsın arkadaşım ayıptır yahu.Bir kere böyle bir konu bu forumun mentalitesine aykırı olsa modlar konuyu kitlerler + bu tür dofollow konularından forumda yüzlerce mevcut.

    Şunu tekrar belirteyim ben kimseye spam yap demiyorum.
    "İnsanlar birbirini öldürebilir diye bıçağı hiç icat etmeseydik" mantığıyla olaya yaklaşan arkadaşlar lütfen bu forumdan çıkıp biraz dünya webmaster forumlarını gezsinler.
    Biz burada Spam'ı kendimize mal etmiş haldeyiz ama işin iç yüzü böyle değildir arkadaşlar.Biz yabancıların yaptığı Spam'ın %1'ini dahi yapmıyoruz.Adamlar bunu sektör haline getirmiş paket olarak "300 dofollow comment 7$" gibi pazarlıyorlar ve alıcısıda çok.İnanmayanlar baksın : http://forums.digitalpoint.com/forumdisplay.php?f=60
    Yani iş bu haldeyken bu tür yöntemler revaçta ve kullananların işine yarıyorken hala yorum yazmak spamdır mantığı ile giden zihniyetleri Matt Cutts'un ( Google baş mühendisi ) blogundaki yazılarını takip etmeye davet ediyorum.Adam yazılarında blog yorumlarının da link popülaritenize katkı sağlayacağını açık bir dille belirtmiş.Tabiki düzgün bir yorum yaptığınız siteye sitenizin daha hızlı indexlenmesi ve seo puanınızın artması için linkinizi ekleyebilirsiniz diyor.
    Son söz olarak "ben bu işi google baş mühendisinden iyi bilirim" diyen arkadaşlar - rep vermeye devam edebilirler.
  • 11-12-2009, 02:21:45
    #9
    Sagol toprak