takma kafana bu forum dofollow link topikleriyle dolu ve çoğu üye bunu kullanıyor

senin verdiğin yöntem iş olarak aynı fakat işi bilenler için dofollow mentalitesinde daha kaliteli backlink dönüşü olan yöntem. arada tek fark var, o topiklerin altında "Kimsenin bloguna veya web sayfasına spam şeklinde yorumlar yazmayınız". cümlesi geçmiyor oluşu. Spam yaptığını hatırlattığın içini, yaptığını spamı kabullenememe egosu.
Böyle mantıklı düşündüğünüz için saolun.
Arada "saçmalıyosun" mesajı ile bir -rep daha aldım.O arkadaşa da burdan seslenmek istiyorum.Diğer eksi rep veren arkadaş hiç değilse açıklama yapmıştı.Sen ise onu bile yapmamışsın arkadaşım ayıptır yahu.Bir kere böyle bir konu bu forumun mentalitesine aykırı olsa modlar konuyu kitlerler + bu tür dofollow konularından forumda yüzlerce mevcut.
Şunu tekrar belirteyim ben kimseye spam yap demiyorum.
"İnsanlar birbirini öldürebilir diye bıçağı hiç icat etmeseydik" mantığıyla olaya yaklaşan arkadaşlar lütfen bu forumdan çıkıp biraz dünya webmaster forumlarını gezsinler.
Biz burada Spam'ı kendimize mal etmiş haldeyiz ama işin iç yüzü böyle değildir arkadaşlar.Biz yabancıların yaptığı Spam'ın %1'ini dahi yapmıyoruz.Adamlar bunu sektör haline getirmiş paket olarak "300 dofollow comment 7$" gibi pazarlıyorlar ve alıcısıda çok.İnanmayanlar baksın :
http://forums.digitalpoint.com/forumdisplay.php?f=60
Yani iş bu haldeyken bu tür yöntemler revaçta ve kullananların işine yarıyorken hala yorum yazmak spamdır mantığı ile giden zihniyetleri Matt Cutts'un ( Google baş mühendisi ) blogundaki yazılarını takip etmeye davet ediyorum.Adam yazılarında blog yorumlarının da link popülaritenize katkı sağlayacağını açık bir dille belirtmiş.Tabiki düzgün bir yorum yaptığınız siteye sitenizin daha hızlı indexlenmesi ve seo puanınızın artması için linkinizi ekleyebilirsiniz diyor.
Son söz olarak "ben bu işi google baş mühendisinden iyi bilirim" diyen arkadaşlar - rep vermeye devam edebilirler.