Selam
Şuan elimdeki Türkçe Joomla sitemi double language seçeneği vererek ingilizce ve türkçe yayınlamak istiyorum fakat aklıma takılan bazı noktalar oldu.
Joomlada çift dil için extension mevcut fakat sorun , google siteyi indexlerden default language olan Türkçe başlıklarımı indexlicek , yoksa siteyi iki ayrı site olarak görüp hem türkçe hem ingilizce olarakmı indexlicek ?
Şuanki sitenin aynı kopyasını tamamen manual ingilzce çeviri yapıp http:/sitename/en klasörü içindemi açsam daha iyi yoksa bu tür extensionlar ile sayfayı otomatik ingilizceyemi çevirsem daha iyi ?
Konudaki görüşleriniz neler acaba
2.Seçeneğin Seo için bir faydası olurmu , yoksa google spam olarak algılarmı...
Double Language ve Google?
2
●406
- 06-01-2009, 00:05:43Üyeliği durdurulduEn klasoru icinde acmanizda fayda var, o haliyle language meta tagini "en" yapabilirsiniz. Extension ile yapiliyor mu bilmiyorum, daha once Joomla kullanmadim fakat her haliyle optimizasyon acisindan en klasorunde olmasi daha iyi olur kanaatindayim.
- 06-01-2009, 01:12:59Eposta Aktivasyonu GerekmekteLanguage meta tagini "en" yapabilirsiniz... kısmını anlamadım pek kusura bakmayın.
Şuan anladığım kadarıyla :
1 - /En klasörü içinde sitemin bir kopyasını oluşturucam ve herşeyi ingilizceye çeviricem.
2 - Sitemin meta tag(keywords) larını ingilizce olarak yazıcam
Bu kadar sanırım ?
Extension ile yapmayı denedim fakat umduğum kadar kullanışlı değil extensionlar, Merak edenler Joomla Fish eklentisine bakabilirler.Fakat ben tavsiye etmiyorum,mutlaka tam yedeğinizi alın.