• 02-11-2020, 18:42:34
    #10
    chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    100 kelime ile başlangıç yapılıyor ne yazık ki
    Demek istediğim şu fazla bilgi yoksa ille de 300 kelime yazacağım diye zorlamamak gerekir.

    Örnek: "Avon IBAN Numarası" arayan bir temsilciyi gereksiz 200-300 kelime ile bunaltmak yerine ilk 1-2 satırda IBAN numarasını ver. Gerekirse havale, EFT nasıl yapılır ondanda bahsedersin.
  • 02-11-2020, 21:07:34
    #11
    wmyolcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "SEO uyumlu makale nasıl yazılır?" Şeklinde aradığınızda karşınıza çıkan bilgilerden biri de minimum 300 kelime yazmanız yönünde olacaktır. Bu nedenle insanlar en az 300 kelime bazen de biraz fazla olsun diye 400-500 kelime yazarlar.

    Değerli arkadaşlar bu mantıklı bir şey değil, bu anlayıştan uzaklaşmak gerekir.

    Peki ne kadar uzunlukta yazılmalı?

    Ne kadar uzunlukta yazacağınız kelimeniz ve sizin bilginiz ile alakalıdır. A kelimesi 100 kelime ile özetlenebilir. B kelimesi ise 1000 kelime yazarsınız halen de tam olarak bitmiş olmaz.

    Örnek verelim mi?

    "Varis için hangi bölüme gidilir?" Burada kişinin merak ettiği husus nedir? Yaşadığı hastalık için hastanelerin hangi bölümüne gideceğini merak ediyor. Bu bilgiyi 2-3 paragraf ile yani 50-100 kelime ile verebilirsiniz. Siz ille de en az 300 kelime yazacağım yazıyı gereksiz yere uzatır, kişinin zamanını alırsınız. Belki de yazıyı okumadan google geri döner ve o kelimede aramaya devam eder.

    Başka bir örnek ise: Varis tedavisi nasıl yapılır?

    Burada ise yazacağınız yazı en az 1500-2000 kelime olacaktır. Çünkü yaklaşık 10 farklı tedavi yöntemi bulunuyor. Her bir yöntemden 50-100 kelime ile bahsetseniz 1000 kelimeyi geçecektir. Siz bunu 300 kelimeye sığdırmanız halinde ise yetersiz olacaktır.

    Bu nedenle ne kadar yazacağınızı kelimeniz ve sizin bilginiz, araştırma yönünüz belirlemektir. Klişe önerilere takılmayın.
    Ben bir web kullanıcısı olarak düşüncenize katılıyorum. Fakat rakipleriniz sizden daha fazla kelimeyle o konuyu anlattıysa 100 kelimeyle o siteyi geçmeniz zor olur. Ama 100 kelimeyle anlatılıyorsa da boşuna 500 kelime yazmaya lüzum yok.

    Zaten herkes biliyor ki artık içerikte hikaye. Kim güçlüyse onun borusu öter. Ha güçlü bir siteniz varsa 10 kelimeyle bile tepelerde gezersiniz. Hatta kelimelere bile gerek yok bunun en iyi örneği pinterest. Pinterestin başarısını gördükten sonra kalkıp 100 yaz, 300 yaz, 3000 yaz... Pinterest toplama içeriklerle 3000 kelimelik makaleleri geçebiliyor.

    Herşey çok basit. En iyi backlinki alan ve google tarafından yakalanmayan web siteleri en güçlü sitelerdir. İçerik olayı 10 sene öncenin konusu Olay backlink, backlink ve backlink. Boşuna konuşuyoruz hocam 300-500
  • 02-11-2020, 22:49:00
    #12
    İdeal makale uzunluğu "olması gerektiği" kadardır.

    "Varis için hangi bölüme gidilir?" diye arayan bir kullanıcı kısa bir metin okumak istiyordur. Çünkü, bu kullanıcı varis probleminin farkında ve yönlendirilmeye hazır bir kullanıcıdır. Bu ziyaretçi özelinde konuşuyorum: uzun bir makale yazıp, konuya temelden giriş yaparsanız sayfanıza geldiğinde aradığını hemen bulamayacağı için sayfadan kaçacaktır. "Table of Contents" eklentileri ile problem bir nebze giderilebilir.

    Bu noktada, "Search Intent" yani "Arama Amacı" kavramı devreye giriyor. Kullanıcının arama amacına göre istediği bilgiyi verip yönlendirme yapmanız gerekiyor.
  • 02-11-2020, 22:51:08
    #13
    Uzun kısa önemli değil Önemli olan işlevi Google dan gelen kullanıcı sizin sitenize girip aradığı içeriği bulamamışsa ve geri dönüp başka siteye girmişse geçmiş olsun İçeriği kullanıcının sorusuna odaklı yazın ve içeriğiniz o cevabı versin yeterli.
  • 02-11-2020, 23:53:45
    #14
    sinanksk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Uzun kısa önemli değil Önemli olan işlevi
    Okuyucular tatmin mi olmalı hocam
  • 03-11-2020, 10:37:02
    #15
    mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Okuyucular tatmin mi olmalı hocam
    Aradığını bulabilmesi de diyebiliriz.

    Örnek siz bir ürün almak için markete gittiniz. Aradığınız ürün yok, haliyle başka bir markete gitmek için çıkacaksınız. Bu durum sizde bir hoşnutsuzluk oluşturacaktır.

    Ama girdiğiniz markette aradığınız ürün olsa, bir de satıcı güler yüzlü olsa süper olmaz mı? Süper olur. Daha sonra hep o marketi tercih edersiniz.

    Siteler de aynı mantıkla işliyor.
  • 03-11-2020, 13:03:09
    #16
    Growth Manager
    kim olursa olsun rank math ve yoasttan daha iyi bilemeyeceği için tezinize katılmıyorum.

    evet, bir makaleyi yazarken kısa ve öz tutmak iyi ama sıralamada yer edinebilmeniz için de bazı detaylara girmeniz gerek.

    hiç birimiz bu denli büyük şirketlerin "şart, kriter" kurallarını eleştiremeyiz, yaptıkları analizin %1 bilgisi bile bizde yok.

    ha onlardan iyi biliyorum diyen varsa da zaten burada işi yoktur, oturduğu yerden saatlik 1000-10000 $ kazanç sağlıyordur tahminimce

    ek olarak: 50-100 kelimelik bir yazı zaten featured snippet olacağı için eğer seo kurallarına uygun bir makale yazmışsanız google o 50-100 kelimeyi seçip sıfırıncı sıraya getiriyor ve kişi siteye girmeden bile direk aradığını bulabiliyor.
  • 03-11-2020, 13:08:28
    #17
    Siteler ikiyi ayrılır bence; ilki gereksiz lafı dolandırıp ziyaretçilerin sitede uzun süre kalmasını sağlayan ve arama motorlarında üstte çıkanlar (çoğu haber sitesi); diğer tarafta öz bilgiyi veren arama motorunda genelde geride kalan ama siteye giren ziyaretçinin memnun kalıp direkt url ile sürekli takip etmeye başladığı (ntv, euronews vb.)
  • 03-11-2020, 16:59:39
    #18
    Jorphy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kim olursa olsun rank math ve yoasttan daha iyi bilemeyeceği için tezinize katılmıyorum.

    evet, bir makaleyi yazarken kısa ve öz tutmak iyi ama sıralamada yer edinebilmeniz için de bazı detaylara girmeniz gerek.

    hiç birimiz bu denli büyük şirketlerin "şart, kriter" kurallarını eleştiremeyiz, yaptıkları analizin %1 bilgisi bile bizde yok.

    ha onlardan iyi biliyorum diyen varsa da zaten burada işi yoktur, oturduğu yerden saatlik 1000-10000 $ kazanç sağlıyordur tahminimce

    ek olarak: 50-100 kelimelik bir yazı zaten featured snippet olacağı için eğer seo kurallarına uygun bir makale yazmışsanız google o 50-100 kelimeyi seçip sıfırıncı sıraya getiriyor ve kişi siteye girmeden bile direk aradığını bulabiliyor.
    Bu bakış açısı ile gidersen hep onların söyleyeceği tekniklere mahkum yaşarsın.