Paravan blog oluşturma hakkında merak ettiklerim
13
●790
- 19-11-2019, 06:11:00konu sahibinin izniyle ben de birşey sormak istiyorum. anladığım kadarı ile bu paravan blogların amacı backlink kasmak gibi ama pravan bloglarda da makale yayınlamış oluyurz bu durumda bu paravanlar ana siteye rakip olmuyor mu?. Aynı şeyi tanıtım yazıları içinde diyorum, yüksek yerlerdeki sitelerden tanıtım yazısı alın deniyor ama orada aynı konuda makale yayınlanınca orijinal siteye rakip olmaz mı?
- 19-11-2019, 13:31:40Hocam Merhaba;deniozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi öncelikle maniple etmeye çalıştığımız şirketin marka değeri bile 1.5 milyar USD falan. En kötü departmanında 10 bilişimci çalışıyor. Sanırım hepsi benden iyidir.
Böyle devasa bir teknoloji şirketini evimizdeki 3000 Lira'lık laptop ile kandırmaya çalışıyoruz. Benim düşüncem daha fazlasını yapmalı kandırmak için.
Yaptığım şeylerin hepsi doğal gözükmek için önlem. Seo uzmanı değilim. Bunlar benim yöntemlerim. Ama hizmet alan insanlar hizmetimden memnun. Sanırım doğru yoldayım. Tabi ki sanırımdan öteye gidemiyorum çünkü karşımdaki Google.
Harita yorum hizmetini bile farklı bir mantıkla veriyorum. Hatta beyin fırtınasında bir konu açmıştım, BURAYA tıklayarak vakitli zamanınızda okuyup bana bir fikir de verirseniz sevinirim.
"Abartıyorsun arkadaşım" diyebilirsin hocam. Saygı ile karşılarım. Ama gereksiz hassas davrandığımı düşünmüyorum. Zira yaptığımız iş manipülasyon ve tek kuralı doğal olmak. Kod yazmıyoruz ki belli kuralları olsun.
Benim görüşlerim bu minvalde. Ama SEO'cu arkadaşlardan da tecrübelerini dinlemek isterim. Her türlü tecrübeye saygım ve ihtiyacım var. - 19-11-2019, 16:02:11ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani abartıyorsun tarzı bir durum söz konusu değil ama biraz paranoid gibi geldi. Şöyle ki , yapılan her işin bir yol haritası ve uygulama şekli vardır. Bu sebeple seninde durumunda bir başarı söz konusu var ise ilk yapacağım şey tebrik etmek olur.
Hali hazırda web 2.0 sitelerin çoğunda da bu davranış mevcuttur nasıl dersen , Tumblr ile aynı ip üzerinden , farklı e-mail adresleri ile olsa bile hesap oluşturursan bir kaç gün sonra tumblr o hesapları siler. Aynı şey wordpress içinde geçerli. Benim okuduğumdan anladığım tumblr için farklı proxy , wordpress için farklı proxy gibi totalde 4 account açılacak ve bunun için sürekli ip değiştirme gibi bir durumun gerek olmadığı. Aynı webmaster tools olayına katılıyorum. Paravanlar aynı webmaster toolsata olmamalı hatta mümkünse aynı sunucuda ya da aynı ip adresin de de olmamalı.
Yüksek DA ile gelen paravanların genelde PA'ları 1 olur bunları yükseltmek içinde kuvvetli bir spam gücüne ihtiyaç duyulur mantık olarak ta tier3 e yakındır. Ben kendi projelerimde ise 4 ya da 5 tier kullanıyorum böylece riski minimize ederim. Google'ı kandirmak ya da kandırmaya calısmak her zaman mumkun , son günlerde zaten biraz kafası karışık. Google My Bus. baslıgına bakmadım ama soyle bişey diyebilirim. Hayatı boyunca istanbula gitmemiş birisi istanbul'daki firma için yorum yaparsa hiç bir önemi yok. - 19-11-2019, 16:06:39deniozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleGoogle my business konusunu okursanız hocam vakitli zamanda, paranoyanın dibini görürsünüzdeniozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle