Merhaba Değerli Büyüklerim;
Başlıkta her ne kadar espriye kaçsam da google bot harici kimse siteme girmiyor. Aramalarda yok denecek kadar gerilerdeyim. Site 3 Aylık, 23 yazı var wp altyapısı kullanıyorum.
Yazı ekliyorum, 50.sıradan giriyor indexe. Ertesi gün ilk 100'de yok.
Yazıların yarısından fazlası özgün, seo uyumlu bir şekilde çeşitli yazarlardan alındı. Geri kalanı da farklı kaynaklar bularak kendim yazdım, bir çoğunun kelimelerini vs. değiştirdim.
Bir şekilde Google 3-4 makaleyi kopya saydı ona tamam. Ama hiç mi özgün yok arkadaş. Nerde yanlış yapıyorum yada nereyi tam olarak yapamadım bilmiyorum. Sektör sağlık bu arada. Haber siteleri önümü kapamış ama ne bileyim insanlar sürekli haber sitelerini mi takip ediyor sağlık için vs?
Siteme hit gelmiyor işin özü. Ne yapabilirim? Backlink aldım forumiçi bir hocamdan. 5-6 gün sonra rapor teslim edecek. Onun haricinde yazdığım bir çok yazının içinde diğer yazılarıma link verdim.
Başka ne yapabilirim? Sektör Sağlık olduğu için sosyal medyadan hit beklentim yok bu düşüncem yanlışsa ufak bir ipucu vererek destek olursanız çok sevinirim.
Şimdiden okuyan, destek olan, cevaplayan yada cevaplamayan herkese teşekkür ederim. Gereksiz vaktinizi aldıysam affola.
İyi forumlar dilerim
Siteme Google Bot Bile Girmiyor
11
●703
- 18-04-2019, 17:14:05Üyeliği durdurulduYazıların özgün olmasının dışında; SEO'da önemli olan kriterlerden biri de o içeriklerin başlığının aranma hacimleri ve makalelerin doyuruculuğudur. 500 kelimelik bir makale özensiz, anlamsız, kullanıcıya istediğini vermeyen cinste yazıldıysa hiçbir anlam ifade etmez. Siteden çıkma oranı düşük olacağı için Google gözünde makale değersiz bir puan alır ve Google'da sıralama düşüşü yaşar. Bunları da düşünmek lazım.
- 18-04-2019, 17:16:54Hocam siteye giren yok ki çıkma oranı belli olsunMori adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız ama bu konuda. Bu akşam tüm makalelere bir de okuyucu gözüyle bakacağım.
- 18-04-2019, 17:18:18Üyeliği durdurulduAynen öyle, bunu yapın ancak önemli bir diğer faktör de dediğim gibi başlıkların aranma hacmidir. O başlıkları ziyaretçi gözüyle düşünüp, ben olsam bu içeriğe ulaşmak için Google'da bu aramayı yapar mıydım? diye de düşünün.hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-04-2019, 17:20:20Sağolun hocam r10+ verdim. 10B ile 100B arasında aranma hacmi var paylaştığım makalelerin. Sizce bu oran iyi mi yoksa daha yüksek aranma hacmi olanlara mı yöneleyim bilemedim. Bir de ne kadar aranma hacmi o kadar rakip diyorlar o yüzden bu aralıktaki konuları seçiyorum doğru mu sizce bu?Mori adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha az aranılanı mı seçmeliyim? - 18-04-2019, 17:46:19Aramızdan Ayrılanlar - Vefat EdenlerKanka bu senin sordugun soruyu yüzlerce kişi soruyor cevabı bulan kişiler ise şu an Adsense den karşılıgını alıyor.Sana yüzlerce kişi farklı cevaplar verecek ve emin ol çoğu bir halta yaramayacak.Tavsiyem araştırma yap seo öğren özellikle yabancı kaynaklardan.Kimseye seo yaptırma. Siteni ve makaleni seo için optimize etmeyi ögren.
- 18-04-2019, 17:48:40Teşekkürler hocam sabır etmem gerekecek dediğiniz gibi belki acele ediyorum biraz makale sayısını arttırmalıyımAlengirik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim samimi yorumunuz için. Seo hakkında ulaşabileceğim bir kaynak var mı bildiğiniz? Forum içi/forum dışı bir çok yerde hep aynı şeyler söyleniyorharddepo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 18-04-2019, 17:49:01Konuların rekabet oranı nedir. Yüksek rekabetli kelimerde hemen başarı gösterebilmeniz epey bir zaman, emek ve kaliteli içerik ister. Haber sitelerinin neredeyse tamamı sağlık sektöründe içerik üretiyor. Yani rakiblerin 3 değil 5 değil yüzlerle ifade etsek yeridir. Bu arada son zamanlarda aramalar kaybolma olayı aşikar biçimde tüm 3-4 aylık sitelerde mevcut. Sizinkide olan aynı şey diye düşünüyorum. Haber siteleri ile rakebet edebilmek neredeyse imkansız hale geldi. Şahsen ben sağlıkla ilgili konularında haber sitelerinden tercih ediyorum. Çünkü bir çok haber direk dokturun ağzı ile yapılıyor.
Haklısınız ama bu konuda. Bu akşam tüm makalelere bir de okuyucu gözüyle bakacağım.