• 11-03-2018, 02:01:05
    #28
    BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Google açıklamadığı sürece ne halta yaradıkları belli olmayan sitelere inanmayınız.
    Google Güncelleme yaparsa açıklar. Gizlemez.
    BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kod bilgim olsa; Türkiye'de algoro mu neydi? bu sistemi yapar sözde seo adına hiç bir şey yapmadan paraya para demezdim.
    Bu sitelerin para kazandığı yer backlink satmalarıdır. (Bakınız bu site kurucuları ve firmanın diğer siteleri ne iş yapıyor.)
    Dizi siteniz var. Cuma günkü diziyi o gece yayımladınız. Cuma-Cumartesi-Pazar günü hit tavan yaptı. Pazartesinden itibaren düştü.
    Milli maç var; Sitenizde canlı yayınladınız. Hit o gün zirve. Ertesi gün sıfır oldu mu?
    R10 forumda bile az hitli veya çok hitli site sahipleri en ufak hit düşüşünde konu açıyor. GÜNCELLEME GELDİ diye.
    İnsanlarda algı bu yönde.
    TEFE-TÜFE ortalamaları bazen tenis topu fiyatlarından tut hayatımızda işimize yaramayan ürünlerin ortalamalarıda baz alınarak yapılmakta.
    Kusura bakmayınız ama ben bu tarz sitelerde vakit geçirmek yerine siteme 1 yazı atmayı tercih ederim.
    Her kesin görüşü farklıdır. Benimkide bu yönde. Size göre düşünmedendir. Bana göre boşa zaman kaybedilecek sitedir.
    Kaldı ki Google güncellemeleri her zaman açıklamıştır.
    Tabii şuda var. Millet Google güncellemeleri Gizliyor diye iddiaları var.
    Aynı sözde "Gizli Lozan Antlaşma maddeleri" gibi açılan yalan haberler
    Şu zamana kadar Google'ın yayınladığı her güncellemeyi açıkladığını, üzerine basa basa "arkadaşlar yayınlıyorum" dediğini görmemiştim. Ta ki ilk defa mobil uyumluluk (2015) güncellemesini bas bas bağıra bağıra söylemişti geliyor diye. Bir de AMP ve mobile first indexing çok fazla duyuruldu.
    Misal: https://webmasters.googleblog.com/20...or-mobile.html
    Misal: https://www.searchenginejournal.com/...ontent/241907/
    Google Web Spam ve Kalite yöneticileri bu zamana kadar global SEO endüstrisinin önde gelen isimleri soru yönelttiğinde onaylar veya kısıtlı bir açıklama yapar. Veya bu güncellemeler konuşulur
    Misal: https://searchengineland.com/google-...ne-25th-277942
    Misal: https://searchengineland.com/google-...-update-288682
    Sitelere artık "özgün" "uzun" "SEO uyumlu" içerik eklemek de tek başına yetmiyor. Eskiden backlink olmadan ilk sayfaya gelmezdi siteler, şimdi backlink olmadan geliyor, yarın AMP ve Progressive Web Apps uyumlu olanlar gelir, ondan sonra sesli arama Voice Search uyumlu olanlar. Tutup da Google My Business'taki yenilikleri takip etmek yerine nakliye için neden hala kasıyorsunuz eeey arkadaşlar?
    Ankara'dayım şu anda, ankara evden eve nakliye araması yapıyorum. İlk 4 sıra adwords, bir o kadar da harita sonucu çıkıyor. Organikte de armut.com var, bunun gibi servisler artıyor. Uçak bileti sitelerini bitirebilecek bir hamlesi var Google Flights diye duydunuz mu? SEO'dan "evden eve nakliye" kelimesine kasarak daha ne kadar süre ilk sırada olup da aynı veya daha fazla trafiği alabileceğinizi düşünüyorsunuz? Şu tabloya bir bakın.

    Semrush, Algoroo(DejanSEO ürünüdür), Mozcast bunların hepsi çok değerli araçlar. Bu araçların ayda sadece sunucuya ödediği para yıllık yüzbinlerce dolar. DejanSEO Expedia ile çalışıyor hocam bilginiz var mı acaba? Kurucusu Dan Petrovic bizzat online olarak tanıştığım ve SEO bilgisi çok ama çok fazla olan birisidir. Bu adamın bir sürü deneysel SEO çalışması var. Hepsi de ağır kalite kokar, bu adamın backlinkle işi yok. İşi direk bütünsel olarak SEO. Expedia ile çalışan adamın aylık backlink satışı için uğraşacağı çaba değer mi acaba?
    Bugüne kadar 4 tane Google çalışanı ile yüz yüze tanıştım, 3 tanesi eski çalışan birisi aktif ve bu isimlerin hepsi Web Kalite ekibinde çalışan insanlar. Adamlar kolay kolay ser verip sır vermiyorlar. Tüm Google çalışanlarının gizlilik sözleşmesi var aynı zamanda. Öyle her şeyi de kolay kolay anlatıp onaylama durumu yok yani;
    Misal: https://searchengineland.com/google-...-update-271874 Sadece başlığın çevirisi şu; "Google: Arama ekibi liderlerimiz, Fred güncellemesi hakkında konuşmamıza izin vermiyor."
    Amacım* eleştirmek değil hocam, siz bu zamana kadar belli ki sitelerinize emek vermişsiniz, emeğinizin karşılığını almışsınız, almaya çalışıyorsunuz. Bahsettiğiniz araçlardan Semrush'ın ekibi ile tanıştım çok da iyi insanlar ve SEO bilgileri de sağlam.
    Ama bunları da göz ardı etmeyin derim ben.
    Saygılar.
    -------
    Konuya gelirsek eğer bir şeylerin döndüğü kesin.
  • 11-03-2018, 03:09:11
    #29
    metehan777 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şu zamana kadar Google'ın yayınladığı her güncellemeyi açıkladığını, üzerine basa basa "arkadaşlar yayınlıyorum" dediğini görmemiştim. Ta ki ilk defa mobil uyumluluk (2015) güncellemesini bas bas bağıra bağıra söylemişti geliyor diye.
    Google'ın yayınladığı her güncellemeyi Google kaynaklarda bulabilirsiniz.
    Örnek: https://webmasters.googleblog.com
    metehan777 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Google Web Spam ve Kalite yöneticileri bu zamana kadar global SEO endüstrisinin önde gelen isimleri soru yönelttiğinde onaylar veya kısıtlı bir açıklama yapar. Veya bu güncellemeler konuşulur
    searchengineland com/google-algorithm-update-rolling-since-june-25th-277942
    searchengineland com/google-confirms-mid-december-search-ranking-algorithm-update-288682
    Öncelikle bu sitenin bir kaç alt sitesi daha mevcut. Dikkat ederseniz seo adı altında piyasada en çok duyulan haberin kaynağı bu sitedir.
    Google Fred Güncellemesi diye bir haber ortaya atıyorlar. Kaynak bu site
    Google Bilmem ne Güncellemesi diye bir haber ortaya atıyorlar. Yine Kaynak bu site
    Olmayan güncellemeler uyduruyorlar. (Bunu çok iyi beceriyorlar.)
    Şimdi Türkiye'de "seohocasi" ve onun gibi en çok bilinen eski firmalar piyasada olmayan ve kendilerinin uydurduğu bir güncelleme ilan etseler % kaç kişi inanır? % kaç kişi inanmaz.?
    metehan777 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adamlar kolay kolay ser verip sır vermiyorlar. Tüm Google çalışanlarının gizlilik sözleşmesi var aynı zamanda. Öyle her şeyi de kolay kolay anlatıp onaylama durumu yok yani;
    Forumdan tanıdığım birisi ile bu konuyu konuşmuştuk. Keza bu kişinin şahsen bir tanıdığıda Google çalışanı.
    Özellikle sormasınıda istemiştim.
    Google toplamların bir bütünüdür.
    Google Reklam bölümünde çalışan, arama bölümünde çalışanın bildiğini bilmez. Spam bölümünde çalışan, başka bölümde çalışanın bildiğini bilmez.
    Yapı o kadar güzel ki bir bölümde çalışanın bildiği bir algoritma tek başına bütün olmadığından gizlilik sözleşmesi yapmasına gerek kalmadan eldeki bilgi "tek başına bir bilgi" olmaktan öteye geçmez.
    Nedense insanlarımız Google oldukça küçümsüyor.
    Çok basit düşünelim.
    Kaç tane "bot" var?
    SSL için farklı?, Cache için farklı?, Sıralama için farklı?, Yazı için farklı?, Footer için farklı?, İmage için farklı?, Yazı içinde ki linkler için farklı? Site haritası için farklı?
    İlk aklıma gelenler. Bunlara yok diyebilir miyiz?
    Bir çok kişi "1 tane bot" var zannediyor. Ki bu saydıklarım bana göre en basit akla gelenler.
    Bu arada saydığınız siteler kalitesiz demedim. Her mesajımda bu tarz sitelerle ilgili dediğim aynıdır. Bu sitelerde vakit geçirmek zaman kaybıdır.
    Algoroo; evet DejanSEO ürünüdür.
    Hatta en çok bilinen şöyle hizmetleri vardır.
    Alıntı
    dejanseo com au/snippet-optimisation/
    Sınırlı bir süre için, aşağıdakileri içeren 1.000 ABD dolarlık bir tek snippet optimizasyon hizmeti sunuyoruz:
    • Anahtar Kelime Verileri İşleme
    • Overperformers Listesi
    • Düşük performans gösterenlerin listesi
    • Kişiselleştirilmiş Öneriler
    Başlamak için lütfen 1300 123 736 numaralı telefonu arayın veya çevrimiçi olarak bize ulaşın.
    İlk mesajımda belirttiğim gibi; Bu tarz bir (Algoroo) siteyi Türkiye'de yapın. Paraya para demezsiniz.
  • 11-03-2018, 12:06:41
    #30
    Bir dalgalanma hareketlilik var. Hit birgun iki kati artiyor diger gun eakisinden daha az oluyor.
  • 11-03-2018, 16:04:45
    #31
    bu olay bana yarıyor diye düşünüyorum. 7k olan bir sitemi komple sildi ama diyer siteler hızlı yükselişe geçti muhtemel önümü temizleyerek beni yukarılara taşıyor.
  • 11-03-2018, 16:22:00
    #32
    yahu şurada saçma sapan tartışacağınıza 2-3 bilgi verin

    adamlar birbiriyle çekişiyor konu altından..
  • 11-03-2018, 16:58:19
    #33
    BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Google açıklamadığı sürece ne halta yaradıkları belli olmayan sitelere inanmayınız.
    Google Güncelleme yaparsa açıklar. Gizlemez.
    Kardeş hangi güncellemeden bas ediyorsun 😁 . Senede 300+ güncelleme oluyor zırt bırt acıklamamı gelecek sürekli. Ufak tepkilere twitterden imalı cevaplar veriyorlar zaaten.


    O site dediğin saygın bi site. Yoksa kullanıcı olmazdı.



    metehan777 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şu zamana kadar Google'ın yayınladığı her güncellemeyi açıkladığını, üzerine basa basa "arkadaşlar yayınlıyorum" dediğini görmemiştim. Ta ki ilk defa mobil uyumluluk (2015) güncellemesini bas bas bağıra bağıra söylemişti geliyor diye. Bir de AMP ve mobile first indexing çok fazla duyuruldu.
    Misal: https://webmasters.googleblog.com/20...or-mobile.html
    Misal: https://www.searchenginejournal.com/...ontent/241907/
    Google Web Spam ve Kalite yöneticileri bu zamana kadar global SEO endüstrisinin önde gelen isimleri soru yönelttiğinde onaylar veya kısıtlı bir açıklama yapar. Veya bu güncellemeler konuşulur
    Misal: https://searchengineland.com/google-...ne-25th-277942
    Misal: https://searchengineland.com/google-...-update-288682
    Sitelere artık "özgün" "uzun" "SEO uyumlu" içerik eklemek de tek başına yetmiyor. Eskiden backlink olmadan ilk sayfaya gelmezdi siteler, şimdi backlink olmadan geliyor, yarın AMP ve Progressive Web Apps uyumlu olanlar gelir, ondan sonra sesli arama Voice Search uyumlu olanlar. Tutup da Google My Business'taki yenilikleri takip etmek yerine nakliye için neden hala kasıyorsunuz eeey arkadaşlar?
    Ankara'dayım şu anda, ankara evden eve nakliye araması yapıyorum. İlk 4 sıra adwords, bir o kadar da harita sonucu çıkıyor. Organikte de armut.com var, bunun gibi servisler artıyor. Uçak bileti sitelerini bitirebilecek bir hamlesi var Google Flights diye duydunuz mu? SEO'dan "evden eve nakliye" kelimesine kasarak daha ne kadar süre ilk sırada olup da aynı veya daha fazla trafiği alabileceğinizi düşünüyorsunuz? Şu tabloya bir bakın.

    Semrush, Algoroo(DejanSEO ürünüdür), Mozcast bunların hepsi çok değerli araçlar. Bu araçların ayda sadece sunucuya ödediği para yıllık yüzbinlerce dolar. DejanSEO Expedia ile çalışıyor hocam bilginiz var mı acaba? Kurucusu Dan Petrovic bizzat online olarak tanıştığım ve SEO bilgisi çok ama çok fazla olan birisidir. Bu adamın bir sürü deneysel SEO çalışması var. Hepsi de ağır kalite kokar, bu adamın backlinkle işi yok. İşi direk bütünsel olarak SEO. Expedia ile çalışan adamın aylık backlink satışı için uğraşacağı çaba değer mi acaba?
    Bugüne kadar 4 tane Google çalışanı ile yüz yüze tanıştım, 3 tanesi eski çalışan birisi aktif ve bu isimlerin hepsi Web Kalite ekibinde çalışan insanlar. Adamlar kolay kolay ser verip sır vermiyorlar. Tüm Google çalışanlarının gizlilik sözleşmesi var aynı zamanda. Öyle her şeyi de kolay kolay anlatıp onaylama durumu yok yani;
    Misal: https://searchengineland.com/google-...-update-271874 Sadece başlığın çevirisi şu; "Google: Arama ekibi liderlerimiz, Fred güncellemesi hakkında konuşmamıza izin vermiyor."
    Amacım* eleştirmek değil hocam, siz bu zamana kadar belli ki sitelerinize emek vermişsiniz, emeğinizin karşılığını almışsınız, almaya çalışıyorsunuz. Bahsettiğiniz araçlardan Semrush'ın ekibi ile tanıştım çok da iyi insanlar ve SEO bilgileri de sağlam.
    Ama bunları da göz ardı etmeyin derim ben.
    Saygılar.
    -------
    Konuya gelirsek eğer bir şeylerin döndüğü kesin.
    Merhaba
    O resimde her insan reklama tıklamiyor . En cok tıklanan bölge o kutudaki basettiğiniz şey " 3-pack."
    O kutuya nasıl girebilirim. Insanlar onları araştırması lazim.
    Eger armut sitesi backlink kasıp da girmişe bilinki siz onu oradan cıkartabilirsiniz LOCAL SEO sayesinde (yerel seo) .

    Bence sorun google'de değil bizde cünki coğumuz halen çağ dışı seo yapiyor.
    Siz daha iyi bilirsiniz 😁
  • 11-03-2018, 17:34:46
    #34
    bence de bir film dönüyor, hatır sayılır trafiği olan eklenen içeriğin 3-4 dk içinde index aldığı bir site 5-6 saat index almadığı oluyor, google gibi getir'i pek kullanan biri değilim ama kullandığım zaman da 1-2 saniye içinde index alırken şimdi o bile çalışmıyor, aşağı yukarı 1 haftadır durum böyle, belki resmi bir açıklama gelebilir ilerleyen günlerde, bilemiyorum altan
  • 11-03-2018, 19:53:31
    #35
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    2018 yılı ne lanet bi yılmış
  • 11-03-2018, 21:28:01
    #36
    Üyeliği durduruldu
    6 yıldır hiç bir güncellemeden etkilenmeyen azar azar organik şekilde büyüyen sitem son 2 3 gündür hit artısı yaşıyor benim sitem bile etkilendiyse harbi sağlam güncelleme vardır 6 senedir hiç bi güncelleme beni etkilememişti