metehan777 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu zamana kadar Google'ın yayınladığı her güncellemeyi açıkladığını, üzerine basa basa "arkadaşlar yayınlıyorum" dediğini görmemiştim. Ta ki ilk defa mobil uyumluluk (2015) güncellemesini bas bas bağıra bağıra söylemişti geliyor diye.
Google'ın yayınladığı her güncellemeyi Google kaynaklarda bulabilirsiniz.
Örnek: https://webmasters.googleblog.com
Google Web Spam ve Kalite yöneticileri bu zamana kadar global SEO endüstrisinin önde gelen isimleri soru yönelttiğinde onaylar veya kısıtlı bir açıklama yapar. Veya bu güncellemeler konuşulur
searchengineland com/google-algorithm-update-rolling-since-june-25th-277942
searchengineland com/google-confirms-mid-december-search-ranking-algorithm-update-288682
Öncelikle bu sitenin bir kaç alt sitesi daha mevcut. Dikkat ederseniz seo adı altında piyasada en çok duyulan haberin kaynağı bu sitedir.
Google Fred Güncellemesi diye bir haber ortaya atıyorlar. Kaynak bu site
Google Bilmem ne Güncellemesi diye bir haber ortaya atıyorlar. Yine Kaynak bu site
Olmayan güncellemeler uyduruyorlar. (Bunu çok iyi beceriyorlar.)
Şimdi Türkiye'de "seohocasi" ve onun gibi en çok bilinen eski firmalar piyasada olmayan ve kendilerinin uydurduğu bir güncelleme ilan etseler % kaç kişi inanır? % kaç kişi inanmaz.?
Adamlar kolay kolay ser verip sır vermiyorlar. Tüm Google çalışanlarının gizlilik sözleşmesi var aynı zamanda. Öyle her şeyi de kolay kolay anlatıp onaylama durumu yok yani;
Forumdan tanıdığım birisi ile bu konuyu konuşmuştuk. Keza bu kişinin şahsen bir tanıdığıda Google çalışanı.
Özellikle sormasınıda istemiştim.
Google toplamların bir bütünüdür.
Google Reklam bölümünde çalışan, arama bölümünde çalışanın bildiğini bilmez. Spam bölümünde çalışan, başka bölümde çalışanın bildiğini bilmez.
Yapı o kadar güzel ki bir bölümde çalışanın bildiği bir algoritma tek başına bütün olmadığından gizlilik sözleşmesi yapmasına gerek kalmadan eldeki bilgi "tek başına bir bilgi" olmaktan öteye geçmez.
Nedense insanlarımız Google oldukça küçümsüyor.
Çok basit düşünelim.
Kaç tane "bot" var?
SSL için farklı?, Cache için farklı?, Sıralama için farklı?, Yazı için farklı?, Footer için farklı?, İmage için farklı?, Yazı içinde ki linkler için farklı? Site haritası için farklı?
İlk aklıma gelenler. Bunlara yok diyebilir miyiz?
Bir çok kişi "1 tane bot" var zannediyor. Ki bu saydıklarım bana göre en basit akla gelenler.
Bu arada saydığınız siteler kalitesiz demedim. Her mesajımda bu tarz sitelerle ilgili dediğim aynıdır. Bu sitelerde vakit geçirmek zaman kaybıdır.
Algoroo; evet DejanSEO ürünüdür.
Hatta en çok bilinen şöyle hizmetleri vardır.
Alıntı
dejanseo com au/snippet-optimisation/
Sınırlı bir süre için, aşağıdakileri içeren 1.000 ABD dolarlık bir tek snippet optimizasyon hizmeti sunuyoruz:
  • Anahtar Kelime Verileri İşleme
  • Overperformers Listesi
  • Düşük performans gösterenlerin listesi
  • Kişiselleştirilmiş Öneriler
Başlamak için lütfen 1300 123 736 numaralı telefonu arayın veya çevrimiçi olarak bize ulaşın.
İlk mesajımda belirttiğim gibi; Bu tarz bir (Algoroo) siteyi Türkiye'de yapın. Paraya para demezsiniz.