• 05-03-2018, 22:01:26
    #10
    Üyeliği durduruldu
    scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vay eline yüreğine sağlık senin. Geçtiğimiz sene bir e-ticaret portalı için seo yapalım dedik. Seo dediğim de "ankastre" kelimesinde zaten 2. sayfayda idi, bunu 1 e indirelim ciromuz artsın dedik. Buradan şu anda da üst tarafta reklamını gördüğüm bir arkadaştan 800 TL verip paket aldık. 300 TL verip makaleler yazdırdık ve yine 2000 TL civarında çok sağlam yerlerden backlink aldık. Her şeyi bir kenara bırakalım 1 hafta süreyle haber7'ye reklam verdik banner şeklinde. Sonuç hüsran... Bunlara giden toplam parayı sen hesapla...

    News kaydı site, backlink hikaye geldi gözüme, inanamadım. Bir de çok araştırdım burada doğru paketi almak için. Herkes de memnundu Biz memnun olamadık. Bir seocu tuttuk Adana'da dedik ki bu iş senin. Aylık da 4.000 TL para bağladık adama... Bir şeyler yaptı fakat istediğimiz noktaya gelemedik.

    Tasarım güzel / site hızı güzel / ssl var, / resimler güncel... Blog var sürekli güncel makaleler yayınlanıyor... Fakat ciro yok.

    Şu anda da hit yok diyorum ne yapacağımı da bilmiyorum açıkçası
    hiç bir gerçek seocu zaten kesin şu noktaya gelir diye garanti vermiyor verende sıkıntı vardır illaki aksini iddia eden seocu varsa 2 kelime vercem beni o kelimelerde ilk 3e soksun öyle rekabeti çok uçuk kelimeler değil bu arada normal kelimeler ne kadar istiyosa vercem ama en az 1 yıl o sırada kalcak ödemeyi sözünü yerine getirdikten sonra alabilir varsa ben seocuyum diyen buyursun noterde gerekli işlemleri yaparız önce iş sonra para
  • 05-03-2018, 22:02:09
    #11
    Üyeliği durduruldu
    scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Teşekkür ederim, sağolun

    Rakiplerim çok fakat analizi nasıl yapacağım konusunda fikrim yok. Yardımcı olur musunuz yönlendirebilir misiniz? Teşekkürler.
    Rakibinizi baştan aşağı bir süzün tabiri caiz ise . Rakibin backlinklerine bakın daha sonrasında sayfa içeriğine bakın kullandığı kelimelere bir bakın sayfa içeriğinde kategoride daha sonrasında kendi siteniz ile karşılaştırın illa bir yerde sizin aklınıza geen ve onun gözünden kaçan bişey kendi sitenize uygulayın . Rakibin title ve descriptionlarına bakın anahtar kelimeleri vurguluyor mu neye göre geliyor nerde ne yapmış . Sayfa kodlarına bakın yani işşin açığı iki sekme açın birinde sizin siteniz birinde rakip ikisine sırası ile bakın nerde ne eksik ne fazla ?
    4000lira maaş bağladık demişsiniz ben 1600 liraya çalışıyorum Tabi bu benim üşengeç olduğumdan kaynaklı bir durum oda ayrı bir mesele İsterseniz bana site adresi ve anahtar kelimelerinizi yazın yarın bir gözden geçireyim



    WebEnes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hiç bir gerçek seocu zaten kesin şu noktaya gelir diye garanti vermiyor verende sıkıntı vardır illaki aksini iddia eden seocu varsa 2 kelime vercem beni o kelimelerde ilk 3e soksun öyle rekabeti çok uçuk kelimeler değil bu arada normal kelimeler ne kadar istiyosa vercem ama en az 1 yıl o sırada kalcak ödemeyi sözünü yerine getirdikten sonra alabilir varsa ben seocuyum diyen buyursun noterde gerekli işlemleri yaparız önce iş sonra para
    Veremezki zaten google bizim dayımızın şirketi değil ne zaman nerde patlayacağın hiç belli değil benim siteler 1 hafta önce ilk sayfadaydı son güncellemeden sonra yok oldu
  • 05-03-2018, 22:07:33
    #12
    HTF
    Üyeliği durduruldu
    Valla reis sosyal medya bu konuda çok etkili, siten sıralamada olmasa bile sosyal paylaşımlara sürekli devam et. Bir süre sonra o paylaşımların da etkisiyle SEO'çu abilerin yaptığı şey oluyor ve sıralamalarda gözle görünür bir artış sağlanıyor.
  • 05-03-2018, 22:15:30
    #13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ayhankaraman.com , biraz da bu siteye bakabilirsiniz çok değerli bilgi paylaşımında bulunuyor.
  • 06-03-2018, 06:41:42
    #14
    scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herkese selamlar,

    Daha önce de buna benzer bir konu oluşturmuştum, tavsiyelere de kulak verdim fakat burada bir sorun var, çözmemiz lazım arkadaşlar.

    Şimdi neler yaptığımı öncelikle sıralayayım;

    1. web sayfasını 1 ay önce aktif ettim.
    2. google trend kullanarak özgün arama sonuçlarına uygun olacak sorular hazırladım ve yayınladım. Ayrıca bu soruların bir çoğuna cevap vererek güncel kalmasını sağladım.
    3. Webmaster tools'a site haritası gönderdim, şu anda index full durumda ve sorunsuz gidiyor. Alt tarafa resmi bırakıyorum.
    4. Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorum. Hit gelmeyince bir Facebook sayfası ile anlaştım (yine web sayfamda yayınladığım ürünlerle ilgili bir sayfa) orada içerikleri yayınlıyorum 3-5 ziyaretçi geliyor.
    5. Dediler ki seo işine girme yanlış yaparsın. Ona vereceğin bir paraya yarışma düzenle, bir Mi Mix 2 ver. Hem özgün içerik olsun, hem de web sayfasının etkileşimi artsın.
    6. Oky dedim ve bir yarışma düzenledim; bu yarışmayı Facebook'da reklam olarak bile verdim. 15-20 kişi katılım sağladı.
    7. Hit hala gelmiyor. Gün de 10 kişi dahi girmiyor web adresine. Sadece içerikleri paylaştığım Facebook sayfasından hit alıyorum ve 10'u geçmiyor günde.
    Nerede hata yapıyorum? Her gün güncel kelimeleri yakalıyor ve özgün sorular giriyorum. Sorun benden mi kaynaklı?


    Teşekkürler.





    Gösterdiğin site 100 yıl uğraşsan da hit almaz. Kullanıcı sana güvenip de neden soru sorsun? Senin siten yetkili bir servis mi ya da nasıl içeriğin var ki kullanıcı sana güvensin. Önce blog tarzı birşey açın, düzgün bilgiler verin, içeriklerinizi ekleyin ondan sonra gelen ziyaretçilere soru için bu siteye yönlendirin. Bir adamın sizin siteye girdikten sonra tekrar geri gelip soru sorma ihtimali 10 milyonda 1. Daha fazla emek ve vakit kaybetmeden gittiğiniz yolu değiştirin. Emeğinize ve zamanınıza yazık.

    Site açmadan önce;
    1- Heyecan ve hevesiniz olsun ama bunlar sizi hataya sürüklemesin. Plansız iş yapmayın.
    2- Olmadığı zaman vazgeçmekten de korkmayın. Başka proje yaparsınız. Takıntılı olmayın.
    3- Ben size 100k gerçek kullanıcı göndersem 1 ay boyunca yine 0 a düşersiniz. Çünkü kullanıcının size gelmesinin bir nedeni yok. Sorun yaşayacak da sitenizin adı aklına gelecek de vs vs.. inanın ben size bunu yazarken site adınızı unuttum.
    4- Domain ile içeriğiniz bile alakasız. xxx ürünleri diye domain alıyorsunuz, içeride insan ürün görmek isteyecektir ama giriyor bakıyor soru cevap sitesi. Mantıksız iş yapmayın, gerçekten üzülüyorum bu tarz durumlarda. Çünkü emek veriyorsunuz.

    5- Ben sizin yerinizde olsam ; https://www.hepsiburada.com/xiaomi buradaki ürünleri tek tek sayfalarını oluşturur, tek tek ürünleri inceler, tek tek soru cevap sayfaları oluştururdum.