Şimdi şöyle söylemek isterim; Mesela bir kadın sitemize "erkek yelek modelleri" yazısıyla girdi. Ve asıl merak ettiği de budur aslında. Makalenin başında "erkek kazak modelleri"ne link verirsek emin olun görmezden gelme ihtimali yüksektir. Çünkü erkrk yeleklerinde tam olarak doyurmadık kullanıcıyı. Erkek yeleklerine biraz baktıktan sonra alakalı konularda link paylaşılmaya devam ederse o zaman gözüne çarpa bilir. ŞAhsen ben böyle düşündüğüm için yazı ortasından itibaren yapmaya çalışıyorum. Ki google analiz'in chorome eklentisi var. Onu kullanıyorum ve yazı içi linklemelerimin ne kadar tık aldığına vs bakabiliyorum. İnanın yorumlarda verdiğim linkler de aşırı tıklanıyor

Kullanıcı alta indikçe aradığı konuya olan ilgisi gittikçe azalıyor ve algıları artık başka linkleri görmeye başlıyor. Ki yani bu şekilde de random oluyor. Şahsen benim düşüncelerim bu yönde. Yabancıların her yaptığını doğru kabul etmeyiniz.

Düşünceniz için teşekkürler hocam.
Güzel düşünce. Ben dikkate alıyorum(Yabancıları). Onların daha önde olduğunu düşünüyorum. Çok fazla siteyle uğraşıyorlar. (Bende size bir hipotez sunacağım)
" Erkek yeleklerine biraz baktıktan sonra alakalı konularda link paylaşılmaya devam ederse o zaman gözüne çarpa bilir. ŞAhsen ben böyle düşündüğüm için yazı ortasından itibaren yapmaya çalışıyorum. Ki google analiz'in chorome eklentisi var. Onu kullanıyorum ve yazı içi linklemelerimin ne kadar tık aldığına vs bakabiliyorum. İnanın yorumlarda verdiğim linkler de aşırı tıklanıyor
"
Bu kısımı siz açıklamadığınız sürece diğer arkadaşlar linkleri sona ekleyelim yararlı gibi görür. Bu nedenle genelde yorumlarımda varsayımı bende çok veririm. Birşey kesin ise direk Google'den kaynak sunarım. Ama dediğim gibi bu deneyde yapmışlar. 2 link aynı alakadar ise hangisi daha üstte ise o biraz daha önemliymiş. Ama yine farklı linklerde ise önde altta ortada olması fark etmiyor diyorlar.
Sizin örnekte bir etkileşim planı var. Örnek olarak bende satın alma hedefli sitelerimde 3,4 adet başlanğıçta ortada veya sonda bazende hepsinde buton bırakırım. Tıklanır.
Son olarak şu şekilde bir örnek vereyim. Kapatayım.
İyi bir kitleye sahip bir sitemiz veya bu sitelerde yayınlanacak bir makalemiz olsun(hurriyet.com.tr). Ve yeni bir indirim ile ilgili cep telefonu (iphone x)hakkında bilgiler yer alsın. Giriş metnimizde "itibaren bu yazıyı takip ederseniz....." bir püf nokta verdiğimizi sayalım. Ve sonuçta (sonuç metnimize doğru) iphone x %25 İndirim.18 Mart 2018 tarihine kadar geçerlidir. Gibi ifadeler yer alsın.
"İphone X %25 indiriminden hemen yararlanmak için hemen burayı tıklayın."
Bu haberinde yine 30k gibi gösterime eriştiğini varsayalım. Sizce Kaç kişi bu haberi ayrıntılı inceler ve en sonda ki linke tıklar? Yani bu telefonu almasa dahi merak ile dahi tıklayanlar olacaktır? Peki bu linki başlanğıçta veya gelişme bölümünde link yine yer alsaydı tıklanmayacak mıydı? Başta sonda ortada olması ile bu hedefte link yine tıklanacaktır.Değil mi? Oranlarıda şöyle varsayalım 30k gösterimden 5-10k tıkladığını örnek veriyorum(Kafadan atıyorum

). Ama aklımızdaki tıklanabilir link hedefine ulaşacağımız için nedenler var(İlgili hedef adresin analytics panelinden gerçek değerleri görebiliriz).
Yani benim anlatmak istediğim, Bir plan doğrultusunda site içinde tıklanacak hedefleri aşağı alarak tıklatmak ayrı bir konudur. Site içi çıkma oranı uzar vs. Ve Güzel tekniktir.
Ama sizin teziniz şurada çürütmek istiyorum site içi linkin konumu ile alakalı elde Google tarafından bir net bilgi verilmedi. Sadece deneyim ve varsayımlar ile yurt dışında ve içinde seo ajansları ilerliyor.
Bu konuyu okuyan bir vatandaş linkin sonda olması yararlı gibi bir varsayıma düşmesini engellemek adına fikir sundum.
YABANCILARI DİKKATE ALIYORUM 2 ADET LİNK EŞİT İSE EN ÜSTTE OLANI KENDİ DENEYLERİNDE BİRAZ DAHA DEĞERLİ GÖRMÜŞLER.(Bende size iphone ile örnek verdim
)
Tekrardan herkese iyi forumlar dilerim (Konu sahibi arkadaşı tekrardan tebrik ederim. Teknik olarak bir plan içinde hedefler oluşturmak çok güzel birşey.).