grseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstteki maddenize şu şekilde ilave etmek isterim. Yabancı seolardanda bir yazı okumuştum. 1 sayfada 2 eşit şartta alakalı link olduğunu varsayalım. Göreceli olarak ilk indexlenenin daha etkili olduğunu diğerine göre düşünüyoruz diye yazmışlardı. Ama ilave olarakta başta sonda ortada olmasının bir fark etmeyeceğini söyleşmişti(Aynı alakalı linkler haricinde). Bu konuda linkin eklenmesinde bence her hangi bir şartlandırma yapmamız doğru olmaz. Random olarak yapılmalıdır. Çünkü gerçekte normal bir vatandaşın bir ürün veya bilgi hakkında linklendirmelerini baz alacak olursak, acaba kaç kişi linkleri sona doğru ekler?
Şimdi şöyle söylemek isterim; Mesela bir kadın sitemize "erkek yelek modelleri" yazısıyla girdi. Ve asıl merak ettiği de budur aslında. Makalenin başında "erkek kazak modelleri"ne link verirsek emin olun görmezden gelme ihtimali yüksektir. Çünkü erkrk yeleklerinde tam olarak doyurmadık kullanıcıyı. Erkek yeleklerine biraz baktıktan sonra alakalı konularda link paylaşılmaya devam ederse o zaman gözüne çarpa bilir. ŞAhsen ben böyle düşündüğüm için yazı ortasından itibaren yapmaya çalışıyorum. Ki google analiz'in chorome eklentisi var. Onu kullanıyorum ve yazı içi linklemelerimin ne kadar tık aldığına vs bakabiliyorum. İnanın yorumlarda verdiğim linkler de aşırı tıklanıyor Kullanıcı alta indikçe aradığı konuya olan ilgisi gittikçe azalıyor ve algıları artık başka linkleri görmeye başlıyor. Ki yani bu şekilde de random oluyor. Şahsen benim düşüncelerim bu yönde. Yabancıların her yaptığını doğru kabul etmeyiniz. Düşünceniz için teşekkürler hocam.