"Arama sorgusu iyileştirmelerini sağlamak için bir sistem ve yöntem sunulmuştur. Saklanan bir sorgu ve saklanan bir belge mantıksal eşleme olarak ilişkilendirilir. Mantıksal eşlemeye ağırlık verilir. Arama sorgusu yayınlanır ve bir dizi arama belgesi oluşturulur. En az bir arama dokümanı, en az bir saklanan dokümana eşleştirilir. Saklanan sorgu ve eşleşen en az bir saklanan belge ile ilişkili atanmış ağırlık alınır. En az bir küme, depolanmış sorguya ve en az bir saklanan belge eşlemesiyle ilişkilendirilen atanmış ağırlığa dayalı olarak oluşturulur. Eşleşen en az bir depolanan belge ile ilişkili saklanan sorgu, en az bir kümeye göre en az bir kümeye göre puanlanır. En az bir puanlı arama sorgusu, sorgu iyileştirmeleri kümesi olarak önerilir."
Şimdi yazara göre yeni güncelleme rank skorlarının eklenmesi olmuş.
(yazar 2006 http://www.seobythesea.com/2006/04/a...y-refinements/ yazısınıda örnek gösteriyor)
Kaynak adreste yazar bizlere güzel bir örnek daha veriyor (yazarın fikri) Rank skorunun bağlam vektörünü hatırlattığını belirtiyor;
Dolayısıyla, bir otomobil olan "jaguar" için bir arıtma, bir hayvan olan bir "jaguar" a karşı sayılır ve değerlendirilir. Her ikisi de Google tarafından ayrıntılandırılmış olarak sunuluyor ve sıralamadaki puanlara göre farklı sırada yer alıyor.
Kaynak:http://www.seobythesea.com/2017/01/g...atent-updated/
Konuya dair yorumum: Google veriler arasında ki bağlarının ilişkilendirmesin de r10nette bir çok kişininde bahsettiği gibi farklı teknikler kullanır. Şuandaki patentinde yer alan değişikliklerde yazar sıralama puanı atadığını fark ettiğini belirtiyor.
Bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz?
İpucu: Google Arama Sorgusu İyileştirme Patenti Güncellendi!
8
●665
- 28-01-2017, 16:38:48Myqatsel;myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Turkey kelimesinin hem ülke anlamına geldiğini ve hindi anlamına geldiğini google biliyor.
Eğer izmir istanbul gibi bir içerikte turkey olursa burada ülke olarak sınıflandırma edeceğini ve buna ek olarak googlenin bir içeriğe göre + sıralama puanı vereceğini anlatıyor.
Karışık olmadı umarım? - 28-01-2017, 16:53:03Mesela ben Batman'da oturuyorum ve internete ilk girdiğim günden beri karakter Batman ile şehir Batman'ı fark edemeyen Google'i gördüğüm için Google'yi hala çok etkisiz buluyorum. Eğer bu ayrımı artık adam akıllı yapabilecekse ne mutlu.
Örneğin arama konumum açık şuanda (Batman Merkez, Batman ) ve Google'de Batman diye arıyorum çıkan bir kaç arama:
www.dccomics.com/characters/batman
https://tr.wikipedia.org/wiki/Batman_(karakter
https://www.facebook.com/batman/
www.imdb.com/title/tt0059968/
https://www.lego.com/en-us/.../batma...df9d4610d35ee2
- 28-01-2017, 17:14:07Myqatsel bu konu çok detaylı , googlede ne kadar çok alaka sunabilirsen sizinde benimde ve hepimizin söylediği lsi ile alaka artıyordu. Sisteme şimdi ilave artı sıralama puanı faktörü gelmiş(yüzeysel olarak bunu görüyoruz). Yerine kelimesine göre değişir. Bu puanlar elbette değişken olacaktır. İlgili sıramalardaki siteler içinde dahil.myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi puan için daha fazla alaka ile şansımızı arttırabiliriz. (Alaka içerik sürekli bu forumda konuşulur. Bunu ısıtıp ısıtıp gündeme getirme amacım yoktur.)
(Buna birde ek olarak Adwordste beklenen tıklama oranı diye bir mevzu vardır. Verilen tbm yani para birde reklam alakasına önceden bir puan atar. Böylece ilk verilen reklamın ulaştığı sayfa iyi olmasada reklam üst sıralarda olur. Sonra açılış sayfası değerleri yani ziyaretçilerin analizleri geldikçe esas değer gelir.)

myqatsel; batman 2 şekilde algılıyor. Kocaeli ilindeyim. normal google üzerinden aradım. Adwords'tede batman şehri konumu üzerinde aradım. Sonuçlar aynı.
2 veri sunuyor. Bir il olan veri fazla veriyor. Valilik,Üniversite. Birde ilave batman karakterini veriyor. En alttada batman kelimesi ile ilgili aranan diğer arama sorgularından çektiği ilgili verilere görede öneri sunuyor. Burada siz batmanla ilgili ilave bir valiliği üniversitesi diye arama yaptığınızda veriler batman ile döner. (Bunu sizde zaten biliyorsunuz. Gerçekten veri analizinin kolay bir iş olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Google acaba bilmediğimiz başka neyleri uyguluyor kim bilir
)
- 28-01-2017, 17:18:25Burada önemli olan arama yüzdesi. Tabiiki siz batman diye aratırsanız en çok aranan kelime olarak karakter batman çıkacaktır. Batman haberleri diye aratırsanız size karakter batman hakkında haber göstermeyecektir tabiiki.myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi - 29-01-2017, 14:08:49Evet haklısınız eskiden karakter olan Batman sıralamalarda daha fazla yer alıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam www.dccomics.com/characters/batman bu sayfa daima ilk sıradaydı ve gittikçe düşüyor gibi. Umarım bu sistemi doğru analiz edip lehimize çevirebiliriz.


)