Myqatsel bu konu çok detaylı , googlede ne kadar çok alaka sunabilirsen sizinde benimde ve hepimizin söylediği lsi ile alaka artıyordu. Sisteme şimdi ilave artı sıralama puanı faktörü gelmiş(yüzeysel olarak bunu görüyoruz). Yerine kelimesine göre değişir. Bu puanlar elbette değişken olacaktır. İlgili sıramalardaki siteler içinde dahil.
İyi puan için daha fazla alaka ile şansımızı arttırabiliriz. (Alaka içerik sürekli bu forumda konuşulur. Bunu ısıtıp ısıtıp gündeme getirme amacım yoktur.)
(Buna birde ek olarak Adwordste beklenen tıklama oranı diye bir mevzu vardır. Verilen tbm yani para birde reklam alakasına önceden bir puan atar. Böylece ilk verilen reklamın ulaştığı sayfa iyi olmasada reklam üst sıralarda olur. Sonra açılış sayfası değerleri yani ziyaretçilerin analizleri geldikçe esas değer gelir.)
myqatsel; batman 2 şekilde algılıyor. Kocaeli ilindeyim. normal google üzerinden aradım. Adwords'tede batman şehri konumu üzerinde aradım. Sonuçlar aynı.
2 veri sunuyor. Bir il olan veri fazla veriyor. Valilik,Üniversite. Birde ilave batman karakterini veriyor. En alttada batman kelimesi ile ilgili aranan diğer arama sorgularından çektiği ilgili verilere görede öneri sunuyor. Burada siz batmanla ilgili ilave bir valiliği üniversitesi diye arama yaptığınızda veriler batman ile döner. (Bunu sizde zaten biliyorsunuz. Gerçekten veri analizinin kolay bir iş olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Google acaba bilmediğimiz başka neyleri uyguluyor kim bilir

)