• 11-08-2016, 01:59:37
    #37
    oznugurlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben yeni site açtım domain adını bloggera yönlendirdim ana sayfa index aldı ve en son 7 gün önce konumu indexlemiş yeni ve özgün konularımı indexlemez oldu. Haliyle site yeni olunca insanın hevesi kırılıyor. Neden böyle bir sıkıntı var ki? Yukarıdaki arkadaş (Bilo) sıkıntının gittiğini söylemiş ama bende düzelmedi sizde? Birde "google gibi getir" özelliğini kullanmak istemiyorum sitemin çok yeni olduğu için doğal olarak index alması benim için çok önemli....
    Sorun devam ediyor.
    Yaşadıklarının aynısını yaşadım. Dediğin gibi site info hemen index alıyor ve ilk konu kısa sürede indexleniyor ancak ondan sonrası büyük sıkıntı. 20 gün önce yazdığım konu hala index almamış. Bloggerda çok büyük bir sorun var.

    @Bilo nun tam olarak yeni mi yoksa eski siteler için mi sorun yok açıklamasını yaptı bilmiyorum ama son 1 ayda açtığım 20 civarı blogta aynı sorun var. Belki eski bloglarda sorun yoktur tam emin değilim ancak yeni bloggerlarda sorun var. Goolge destekte yeni konu acanlar ve sitelerinin hala index almamasından şikayetçi olanlar bulunmakta. Geçen eski bloglarımı biraz güncelledim ve tarih değiştirdim. Tarihin 2-3 günde güncellendiğini gördüm. Tahminim çok büyük olasılıkla yeni bloggerlarda sıkıntı var.

    Ben bloggerdan ümidi kestim. Daha önce oturmus bloglarda sorun yok sıralama düşen bloglarım yok. Ama bu sıfır blog acma icerik girme indexlenme ciddi bir sıkıntı.

    Ek bilgi
    en son temmuz 20 konu acmıştım.
    bugun siteye cache:xxx.com çektim bot en son 9 agustosta gelmiş. Bot uğruyor belki indexliyorda ama bu indexler arama sonuçlarında maalesef yer almıyor.

    Eski bloglardan birine bugun yarın konu acıp ne kadar sürede index alacağını test edip buraya yazarım.

    Aklıma gelen komple teorisi şu: bugun wordpress.com domain ekleme 7-8 dolar aylık. keza weebly 7-8 dolar aylık.Blogger ücretsiz. Acaba bilerekmi böyle birşey yaptıklar emin değilim. Blogger birçok ücretli blog sitelere ücretsiz olmasından dolayı taş koyuyor. 2bir ücretsiz blogspot tarzı site yok. Aklıma bu geliyor. Başka mantıklı birşey bulamadım. Yogunlugu azaltmak adına bunu yaptıklarını düşünüyorum.


    Bu arada başka tecrübesi olanlarda yazarsa sevininiriz. Onlarda son durum nedir öğrenirsek iyi olur.
  • 11-08-2016, 15:13:41
    #38
    Üyeliği durduruldu
    bir senelik sitede de sorun var. dün eklediğim yazılar 3 gün önce index almış görünüyor. index alan çoğu yazı ilk sayfada sıralamaya giriyor. hala index almayan çok yazı var.
  • 12-08-2016, 01:58:03
    #39
    mezitli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bir senelik sitede de sorun var. dün eklediğim yazılar 3 gün önce index almış görünüyor. index alan çoğu yazı ilk sayfada sıralamaya giriyor. hala index almayan çok yazı var.
    Sanırım eski sitelerde sorun biraz daha az.
    Ben yeni blogta yazı yazalı 20 gün oldu 3 yazının 2 tanesi ilk 10 günde index aldı. Dİğer son yazı toplamda 20 gün oldu, az önce baktım indecx almış. Son yazının index alması 20 gün sürdü.
    İndexlenen yazıların 1 tanesi sıralamada çıkıyor. Diğerleri yok. Üstelik blogger domain ekli. Kelime tam anahtar kelime ve rekabet pek yok.

    Blogger eski blogger değil :/
    Belki eski bloggerda sıkıntı daha azdır ama yeni bloglar ile site kurmak baya sıkıntı.
  • 12-08-2016, 12:20:08
    #40
    Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanırım eski sitelerde sorun biraz daha az.
    Ben yeni blogta yazı yazalı 20 gün oldu 3 yazının 2 tanesi ilk 10 günde index aldı. Dİğer son yazı toplamda 20 gün oldu, az önce baktım indecx almış. Son yazının index alması 20 gün sürdü.
    İndexlenen yazıların 1 tanesi sıralamada çıkıyor. Diğerleri yok. Üstelik blogger domain ekli. Kelime tam anahtar kelime ve rekabet pek yok.

    Blogger eski blogger değil :/
    Belki eski bloggerda sıkıntı daha azdır ama yeni bloglar ile site kurmak baya sıkıntı.
    Eski bloglarda aynı. 6 yıllık bloğumda aynı sorun var. Yavaş indeksliyor, indeks durumu güncellenmiyor, tarama hataları güncellenmiyor veya yavaş güncelleniyor. İndekslenen içerikler sıralamaya çok yavaş giriyor yada hiç girmiyor.

    Siteden veriyi çekiyor ama veriyi işlemiyor gibi.

    https://www.advancedwebranking.com/g...rithm-changes/

    Şu siteyi takip ediyorum. Grafiğin yükselişe geçmesiyle bizim indeks sorunlarının başlaması aynı tarihlere geliyor hemen hemen. Google çok yoğun olarak işlem gücünü başka işler için kullanıyor. Örneğin yeni AMP sayfalarını işleme gibi. Veya datayı kesti algoritma güncelliyor.

    Paylaştığım sitedeki sıralama hareketliliği grafiği amerika sonuçlarına ait ancak 1 yıllık olarak grafik oluşturulduğunda oldukça büyük bir dalgalanma oluştuğu görülüyor.

    Sonuçta google sunucuları oldukça büyük ağır bir işlem için çalıştırılıyor gibi.. Bizim sitelerde google sunucuları üzerinden yayınlandığı için indekslemede yavaşlamayar, ertelemeler olabiliyor.

    Bahsekonu sitedeki grafikler düşüşe geçtiğinde indeksleme sorununun düzeleceğini umuyorum.

    Ha birde darbe yapamadılar ya belki google sunucularına tüm ihtimal ve değişkenlerin girildiği bir algoritma ile geleceği öngördürmeye çalışıyorlarda olabilir.

    Fazla filmden
  • 14-08-2016, 12:57:38
    #41
    Bugün yine baktım pek bir gelişme yok.
    Blogger sanırım bitti.

    Eskiden açtığım bloglar (rekabete göre) 20 gün gibi bir zaman aralığında ilk 20ye girer,
    40 günde ise (ana anahtar kelimede) site kafaya oturur ve para kazanmaya başlardım.

    Şimdi ana sitenin anahtar kelimede sıralamaya girmesini geç, yazdığın konular doğru dürüst indexlenmiyor ve sıralamada yer almıyor.

    Bu saatten sonrada düzeleceğini sanmıyorum. Alternatifleri incelemek lazım.
  • 13-10-2016, 19:18:21
    #42
    seduction adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba arkadaşlar, sorun genel mi anlamadım. Blogger tabanlı sitelerimde index problemi yaşıyorum. Daha önce yaşamamıştım ama, üç gündir ciddi kayıplar verdim. Webmasterden gibi getir yapıyorum, yine almıyor. Blogger kullanıp aynı sorunu yaşayan var mı? Veya konuyla ilgili deneyim yaşayanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
    Bordo.Mavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet böyle bir sorun varda benimde blogger alt yapılı sitelerim 2 gündür index almıyor
    eMazaraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynı sorun ben de de var. Bir sitemin mail hesabını değiştirdim, acaba ondan mı indexlenmiyor diye düşündüm. Başka siteyi denedim o da indexlenmiyor. Genel bir sorun var gibi görünüyor.
    psdlider adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    wordpress kullanıyorum galeriye eklediğim fotolar index almıyor 2 3 gündür
    Entrance adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sorun genel kardeş bende deli oldum kaç gündür site index almıyor napacaz bilmiyorum google yeni bir güncelleme peşinde inşallah sitelere bir şey olmaz...
    kralmchalen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sorun genel olarak var. İnşallah bizleri en kısa zamanda çözülür yoksa çok kayıp vermeye devam edeceğiz.
    BoraBozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sitemap güncelleyin büyük ihtimal atom maxresult geçtiniz.

    bkz
    MyMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Maxresult olayı yok ki Wordpress'da.
    BoraBozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konuyu okursanız Blogger diyor arkadaş..
    Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sorun genel... yönlendirilen domainlerle alakalı görünüyor....
    yönlendirilmeyen blogger sayfalarımdan sadece 2 tanesi alıyor, diğerlerinde tık yok. fark ne bilemedim.

    forumdan da henüz bir cevap yok
    https://productforums.google.com/for...c/hjj3Io5fBwAJ

    bilgilerinize
    .
    Isra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sorun halen devam ediyor.
    Son gelişmeleri yazayım.
    Rekabetin hemen hemen hiç olmadığı bir kelimede çalışma yapmam gerekti. Ana sayfada domain bile yoktu olanlar ana kök anahtar kelime domain bile değildi.1-2 tane vardı. Ana anahtar kelime com uzantılı domain alıp bloggere başladım. 3 ayda ancak sıralamaya 40. sıradan girdi. Yani Blogger resmen bitmiş.Sitenin konularının indexlenmesi 1 ay sürmüştü. Blogger resmen bitmiş.

    Gelişmeleri paylaşayım dedim. Sizlerin tecrübeleri olduysa paylaşın arkadaşlar. Geçen zaman zarfında neler gördünüz yaşadınız yazın bakalım.
  • 13-10-2016, 22:46:27
    #43
    sadece blogger değil, özgün script de index almıyo eskiye göre
  • 16-10-2016, 00:17:46
    #44
    Nukrox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sadece blogger değil, özgün script de index almıyo eskiye göre
    Sanırım tek çare Wordpress
  • 11-01-2017, 16:44:39
    #45
    Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanırım tek çare Wordpress
    hocam aynı sorun bendede var

    direkt adres yazdığım halde googlede çıkmıyor

    2 hafta oldu

    tüm yazılarınızı okudum son durum nedir sizin durumda bir gelişme varmı