• 09-08-2014, 00:04:08
    #46
    ssl msl ugraşmayın ticari siteler yapabilir eğlence sektörüne ssl almaya gerek yok amerikanın oyunları gene. Yetmedi domain hosting sattıkları yandan bi kaynak daha cıkarıyolar milletinde kafasını bulandırıyolar.
  • 09-08-2014, 00:05:42
    #47
    ssl alsak www olarakmı kaydetmek lazım yoksa www sızmı
  • 09-08-2014, 01:23:09
    #48
    GreenBar SSL bu konuda oldukça önem taşıyor

    Adres satırının başında güvenli vs ibaresi çıkıyor, Lakin bu google yarın birgün adres barında ssl si olmayan siteler için bu güvensiz bir site ibaresi çıkarırsa işte o zaman sıç.tığımızın resmidir.

    SSL satışlarında patlama olacak orası kesin. Hatta şimdiden konular aracılık komisyonla satış vs... hazırlıkları başlamıştır.

    Adsenseden hatırı sayılır gelir elde edenler mutlaka alsınlar green bar ssl yi

    20 tl ye alınacak olan ssl lerden bi cacık olacağını sanmıyorum.

    SLL em varmı var muhabbeti olacak ama faydası olmayacak

    Zira green bar ssl çıkan mı daha güvenli ? yoksa arada ssl sertifikası hatası çıkan yönlendirmesinde sorun olan sitemi güvenli ? Tabiki Green bar olan daha güvenli izlenimi veriyor.

    Evet green Bar SSL çok pahalı yani 800-1.500 arası değişiyor onun bile muadilleri var

    Velhasıl kelam google dediklerini bu zamana kadar yaptı bunun üzerinde duracaktır.

    Arama sonuçlarındaki elemeyi buna göre yaparsa herkes biter

    Kriterlere uymayana mama yok diyor açıkcası bu

    Kopya içeriklerle mücadele etmesi gerekirken kimsenin beklemediği bir alandan vuruş yaptı.

    Sağ gösterip sol vurdu zamansız yakalandık ve ortada izlenmesi gereken ciddi manada bir yol haritası yok... İlerleyen zamanda twitterdan bloglarından ipucu şeklinde yapılması gerekenleri yayınlayacaklarını düşünüyorum...

    Şu anda nabız yoklama bilinç altına sokma harekatı yapıyor.

    6 ay 1 sene sonra biz size bunu demiştik diyecek

    Çok yakında forumda da SSL Uzmanlarını göreceğiz

    öncesinde olmayan ama 1 haftada SSL Uzmanları olan kişiler çıkacak

    SSL sertifikası kurulumu ayarları gerçekten zor basit olarak görenler ilerleyen zamanda bunu anlayacaklar.

    host taşımasında vps vds değiştirmede sürekli bu ayarları yapmak gerekiyor bildiğim kadarıyla.

    SSL hatalarında sürekli müşteri maduriyetleri yaşanacak

    Bu konulardan çok banlanan olacak demedi demeyin.

    Ve yıllardır hosting sektörünün içinde olan kurumsal fatura kesen firmalardan alım yapın.

    En azından destek vs. sorunu yaşamazsınız + onların tecrübeleri yarın birgün forumda SSL ciyim diyenlerden daha fazla olduğu için, kişisel tavsiyem kurumsal firmalardan alın...

    Tekrar ediyorum aracılardan komisyonculardan resmi bayisi olmayanlardan almayın canınız yanar paranız gider...

    Fırsatçılar içinde bilmediğiniz sektöre girmeyin diyorum

    r10 maceranız SSL ye girişinizle son bulabilir...

    Konu oldukça önemli ama ne tür site sahipleri ssl ye geçecek bu herkesimi kapsıyor
    Ne tür ssl alınması lazım bunların hepsi şu anda tam bir muaamma ...

    Zaman içerisinde konu netleşir ona göre hareket ederiz.

    En azından şimdilik hoppa hadi ssl alalımda üst sıraya çıkalım gibi hayale kapılmanın bir anlamı yok...

    Saygılar.
  • 09-08-2014, 01:28:35
    #49
    SSL veri alisverisini yavaslatacagi icin pageload suresini yukari ceker buda eksi yonde etki eder.

    Yani SSL etki eder demis ama iyi yonu mu daha etkili kotu yonu mu onu iyi ve net olarak bilmek lazim.
  • 09-08-2014, 01:28:41
    #50
    Üyeliği durduruldu
    John adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ... Yeşil bar tarzı sağlam ssl'leri alabilirseniz daha sağlam adım atmış olursunuz mantıken. Boşuna 3 kuruşluk ssl'lere yüklenmenin lüzumu yok. Yeşil bar aldığımız e-ticaret sitemizde bunu 1 yıl boyunca net olarak hissettik...
    Yeşil barlı denilen "EV SSL" (extended validation - geniş çaplı doğrulama) şart değil, Google'ın resmi makalesinde de yazdığı gibi sadece TLS üzerinden güvenli bağlantı sağlamanız yeterli ve +puan sağlıyor hepsi bu.
    Sizin "üç kuruşluk" diye küçümsediğiniz standart SSL bireysel, 100 dolarlık EV SSL içinse kurumsal diyebiliriz. Ayrımcılığa lüzum yok.

    c4nturgut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sadece üye girişi yapılan forum ve e-ticaret siteleri için gerekli diye biliyorum. Normal blog tarzı siteler için gerekli olmayacaktır kanattindeyim.
    İnteraktif veri akışının olduğu sitelerde bir şarttır. Özellikle ödeme sistemleri, resmi kanallar yani risk teşkil eden data transferlerinde güvenli hat zorunluluktur.
    Ancak tek HTML sayfasından ibaret bi siteye de SSL sertifikası alabilirsiniz. Yine aynı Google makalesinde diyor ki: "Son aylarda yaptığımız bir araştırmaya göre arama yapanlar HTTPS'li linklere daha fazla güveniyor ve daha sık/uzun ziyaret ediyorlar."

    rizikos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hadi sertifikayı aldın diyelim. Peki yönlendirme yapacakmıyız. Aşağıdakilerden hangisi mantıklı

    1- Bütün sayfaları https yönlendirme
    2- http ve https formatlarından her ikisinede tutuma
    3- Bazı sayfaları https e yönlendirme.

    Not: Hepsiburada 3.tercih etmiş. sadece sepet kısmı https diğer sayfalar http olarak yöneliyor.
    Yine Google diyor ki: "Use relative URLs for resources that reside on the same secure domain".
    Meali: "aynı domain üzerinde rölatif (göreceli) URL'ler kullanın"

    Bu konuyla ilgili Türkçe kaynak bulamadım, ancak burdaki örnekler fikir verebilir: http://www.webreference.com/html/tutorial2/3.html

    Hepsiburada Türk yapımı basit bir e-ticaret sitesi, W3C ya da herhangi bir internet otoritesi değil.
    HTTP ve HTTPS trafiğini ayırmasının birincil sebebi: Türk developer'ların benchmark, scaling, tuning, load-balancing vb. terimlerden bi haber olması.
    İkinci sebebi ise: Türkiye'deki internet hızlarının absürd derecede yavaş ve pahalı olması. Bu da HTTPS protokolü üzerinden gelen ziyaretçileri uzun yüklenme süreleri yüzünden kaybetmek demek.
    hepsiburada.com'un anasayfası gibi 150 istek ve 2 mb aktarım gerektirecek siteniz varsa ve ayda 16 milyon insan akın ediyorsa HTTP'de kalmak ve sadece ödemeleri HTTPS üstünden yönlendirmek en mantıklısı.
    Rakamları ben sallamıyorum, basına öyle yansıtılmış: "Türkiye’nin en popüler AVM’Si İstinye Park’a ayda 1.6 milyon ziyaretçi gelirken, internetten alışverişin lideri hepsiburada.com’a ayda 15.5 milyon ziyaretçi giriyor"

    Ve en önemli nokta: "affecting fewer than 1% of global queries, and carrying less weight than other signals such as high-quality content — while we give webmasters time to switch to HTTPS. But over time, we may decide to strengthen it, because we’d like to encourage all website owners to switch from HTTP to HTTPS to keep everyone safe on the web."
    Yani: "HTTPS kullanan sitelerin, global sorgulamaların ve sıralamaların tümünde yaklaşık %1 oranında avantajı var. Ancak yine de 'yüksek kaliteli içerik' gibi diğer önemli büyük sinyallerin yanında o kadar da etkili değil. HTTPS için tanımlanmış bu %1'lik oranı zamanla artırmaya karar verebiliriz. Şimdilik webmaster'lara HTTPS'e geçmeleri ve interneti daha da güvenli hale getirmeleri için süre tanıyoruz."


    Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: tüm client'ların (browser, reader vs.) desteklediği, global olarak bilinen bir firmadan sertifikanızı almanız ve kurallara uygun bir şekilde sitenize kurmanız.
    "Pratik olsun, işimi görsün yeter" diyorsanız RapidSSL'i tavsiye edebilirim fiyatları da gayet uygun.
    www.ssls.com üzerinden firma ve fiyat karşılaştırması yapıp indirimli fiyattan alabilirsiniz.

    Bi kaç noktaya daha değinecektim, unuttum. Aklıma gelince yazarım...
    Umarım açıklayıcı olmuştur, anlaşılmayan noktalar varsa sorabilirsiniz.
  • 09-08-2014, 02:05:05
    #51
    SSL sıralamada etkiliyse ki gayet etkili, pek tabii SSL kalitesi de ön planda olacaktır. Bunu mühendisler mutlak olarak düşünmüştür bizlerden önce.

    Dediğiniz olay yıldızlı sonuçlara benziyor. Bir ara yıldızlı sonuç furyası çıktı ve akabinde Google mühendisleri önlemi alıp 3 kuruşluk sitelerdeki yıldız sonuçlarını kaldırdı.

    Yani herkesin manipule edebileceği 3 kuruşluk SSL belki ( çok düşük bir ihtimal ) etki etse bile, bu çok kısa sürecektir. Çünkü bunun furyası çok yakında başlar ve anlamını yitirir.

    EVSSL'i herkes alamayacağı için ( Şirket olunmalı, bir ton doğrulama yapılmalı ıvır zıvır ) her zaman daha ön planda olacaktır ( Yeteri kadar ön planda zaten ).

    Olay 100$ değil, olay belirli şartları yerine getirmeden alamaman.


    Bunun için küçük bir mantık yürütmek yeterli, ayrımcılıkla herhangi bir alâkası yok.


    Ritmik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yeşil barlı denilen "EV SSL" (extended validation - geniş çaplı doğrulama) şart değil, Google'ın resmi makalesinde de yazdığı gibi sadece TLS üzerinden güvenli bağlantı sağlamanız yeterli ve +puan sağlıyor hepsi bu.
    Sizin "üç kuruşluk" diye küçümsediğiniz standart SSL bireysel, 100 dolarlık EV SSL içinse kurumsal diyebiliriz. Ayrımcılığa lüzum yok.
  • 09-08-2014, 02:58:44
    #52
    Ssl olayının pagerank'a etkisi artacak da sıralamalarda etkisini gösterecek de oohoo asgari 3 pagerank güncellemesinden sonra etkisini göstermeye başlar bu da ortalama 2,5 seneye tekabül eder. Daha google halihazırda etkili dediği sosyal medya etkilerini sistemine oturtamadı

    Biz kısacası olur gider google amca deyip konuyu kapatalım.
  • 09-08-2014, 08:37:50
    #53
    Atı alan üsküdarı geçer bunlar gelene kadar
  • 09-08-2014, 09:20:19
    #54
    Misafir
    John adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Önümüze engel çıkmadı.

    EVSSL için şirket olmanız gerekiyor öncelikle. SSL satın aldığınız firma şirket bilgilerinizden size ulaşıyor, daha sonra gönderdiği dosyayı avukata veriyorsunuz, o da kaşeleyip imzalıyor tekrar firmaya gönderiyorsunuz. Daha sonra SSL firması bu sefer baro'yu arıyor, avukatın gerçekliğini doğruluyor. Her şey normalse EVSSL aktif oluyor.

    Anasayfayı SSL yapmanın da lüzumu yok. Riskli bölgelerde bulunması kâfi. Tarayıcı eski olur, bilgisayarın saati bozuk olur v.b bir çok sebepten dolayı sıkıntı yaratabilir. Bir de kurulumunun çok iyi yapılması gerekiyor. Bilmeyenler için meşakkatli işler.
    Teşekkürler hocam.