• 06-02-2014, 03:48:39
    #1
    CDN kullanımı artık arama motorlarının site değerlendirmeleri ve site ziyaretçileri için gerçekten zorunlu hale geldi diyebiliriz.

    Şahsen ben bir sitem için MaxCDN firmasının cdn hizmetini kullanmaktayım ve açıkçası memnun değilim diyemem. Fakat şunu düşünmeden edemiyorum, MaxCDN Türkiye'de barındırma hizmeti sunmadığı için Türkiye'den giriş yapan ziyaretçilere cdn'ye yüklediğimiz dosyaları gidip Amerika'dan, Afrika'dan getiriyor

    Tamam MaxCDN'de bunu hızlı bir şekilde yapıyor ve her koşulda sunucum daha az yorulduğu için ziyaretçilerime daha hızlı gösterebiliyorum sayfalarımı.

    Özetle sormak istediklerim şunlar;

    1-) Türkiye lokasyonlu CDN hizmeti veren bir firmayla çalışsam bu Türkiye ziyaretçilerine odaklı sitem için Türkiye'den dosyaları getirmesi ziyaretçilerime daha hızlı sayfa açılışları sağlar mı bunu çok merak ediyorum?

    2-) Ve bu doğrultuda Türkiye lokasyonlu CDN hizmeti veren yerlerle çalıştığım için Google sitemi analiz ederken + puan verir mi?


    Google'da "Türkiye Lokasyon CDN" araması yaptığımdaysa CDN77,CLOUD.COM.TR,MEDIANOVA firmaları öne çıkmakta.

    Not: Herhangi bir CDN (Content Delivery Network) firmasıyla alakam yok, tamamiyle ziyaretçilerim ve google gözündeki değerim için fark yaratabilecek bir şeyler öğrenmek amacındayım ve eminim bir çok kişide bu konuda bilgi edinmiş olacak.
  • 06-02-2014, 15:45:09
    #2
    Medianova bu işte en iyisi ama tek site için aylık 300TL istiyor. Grid Telekom var, aylık 150TL. Başarılı mı dersen? Geleceğin teknolojisi!
  • 06-02-2014, 15:49:34
    #3
    türkiyede fiyatlar çok fazla bu yüzden bende cdn77 kullanıyorum kullandığım trafiğe göre ücretlendiriyor blogum olduğu içinde fazla tutmuyor ama yüksek trafikli sitelerde ciddi ücretler gelicektir ücretsiz denemesini bir deneyin derim ben memnunum...
  • 06-02-2014, 16:09:25
    #4
    kadir58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    türkiyede fiyatlar çok fazla bu yüzden bende cdn77 kullanıyorum kullandığım trafiğe göre ücretlendiriyor blogum olduğu içinde fazla tutmuyor ama yüksek trafikli sitelerde ciddi ücretler gelicektir ücretsiz denemesini bir deneyin derim ben memnunum...
    Ücretlerden ziyade CDN77'nin Türkiye lokasyonlu (sadece ANKARA diye hatırlıyorum) kullandığı veri merkezinin yönlendirmesinde diğerlerine nazaran (eğer daha önce kullandıysanız) belirli bir fark ortaya çıktı mı?
  • 16-09-2015, 19:08:38
    #5
    FiberCastel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ücretlerden ziyade CDN77'nin Türkiye lokasyonlu (sadece ANKARA diye hatırlıyorum) kullandığı veri merkezinin yönlendirmesinde diğerlerine nazaran (eğer daha önce kullandıysanız) belirli bir fark ortaya çıktı mı?
    şu an CDN araştırırken bu konuya geldim, 2014'ün konusunu hortlattım ancak sormak isterim şu an durum nedir, güzel bir hizmet bulabildiniz mi, ne tavsiye edersiniz, sizinde konunun başında yazdığınız gibi "bir çok kişide bu konuda bilgi edinmiş olacak."
  • 16-09-2015, 19:31:13
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Türkiye lokasyonlu CDN tepkime süresi biraz daha düşük olduğundan tercih edilebilir Türkiye girişi olacak bir site için tabii.
  • 02-03-2017, 12:34:12
    #7
    Arkadaşlar soru çok güzel. Konuyu hortlatmak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • 02-03-2017, 12:42:32
    #8
    Kaan Fakılı adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar soru çok güzel. Konuyu hortlatmak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
    hortlat bakalım. Desteğe en son ticket atığımda TR ye en yakın kaynak olarak bulgaristanı belirtiler. Hız konusunda iyi bişey.



  • 02-03-2017, 17:35:22
    #9
    Bulgaristan ile Türkiye arasında direk bir hat yok. Normal internet ile Türkiye'deki birkaç datacentera traceroute yaptığımda; Bulgaristan Frankfurt/Almanya üzerinden çıkıyor. CDN veya bir datacenter için de farklı olacağını düşünmüyorum. Sofya'dan Frankfurt'a gidiyor direk. Edirne üzerinden İstanbul'a değil

    Başka bir ifade ile Bulgaristan üzerinden Almanya konumlu sitelere daha hızlı erişiyorum, Türkiye de bulunan sitelere göre.