CDN kullanımı artık arama motorlarının site değerlendirmeleri ve site ziyaretçileri için gerçekten zorunlu hale geldi diyebiliriz.

Şahsen ben bir sitem için MaxCDN firmasının cdn hizmetini kullanmaktayım ve açıkçası memnun değilim diyemem. Fakat şunu düşünmeden edemiyorum, MaxCDN Türkiye'de barındırma hizmeti sunmadığı için Türkiye'den giriş yapan ziyaretçilere cdn'ye yüklediğimiz dosyaları gidip Amerika'dan, Afrika'dan getiriyor

Tamam MaxCDN'de bunu hızlı bir şekilde yapıyor ve her koşulda sunucum daha az yorulduğu için ziyaretçilerime daha hızlı gösterebiliyorum sayfalarımı.

Özetle sormak istediklerim şunlar;

1-) Türkiye lokasyonlu CDN hizmeti veren bir firmayla çalışsam bu Türkiye ziyaretçilerine odaklı sitem için Türkiye'den dosyaları getirmesi ziyaretçilerime daha hızlı sayfa açılışları sağlar mı bunu çok merak ediyorum?

2-) Ve bu doğrultuda Türkiye lokasyonlu CDN hizmeti veren yerlerle çalıştığım için Google sitemi analiz ederken + puan verir mi?

Google'da "Türkiye Lokasyon CDN" araması yaptığımdaysa CDN77,CLOUD.COM.TR,MEDIANOVA firmaları öne çıkmakta.

Not: Herhangi bir CDN (Content Delivery Network) firmasıyla alakam yok, tamamiyle ziyaretçilerim ve google gözündeki değerim için fark yaratabilecek bir şeyler öğrenmek amacındayım ve eminim bir çok kişide bu konuda bilgi edinmiş olacak.