Gltekin adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Google amca bunlardan birine veya birkaçına takıyor ama siz o binlerce backlink içinden hangisine kafayı taktığını bilmiyorsunuz.
Bütün backlinkleri reddetsenizde (Google indexlediği tüm backlinkleri web master toolda, algoritama çözülmesin diye göstermiyor) büyük ihtimalle web master tollda göstermediği için sizde reddetmiyorsunuz sitenizde spamda kalıyor çünkü linklerin iptal edilmesi önemli değil, Google'ın kafaya taktığı backlinkin iptal edilmesi önemli.
Aylar yıllar sonra o sorunlu backlink aldığınız site ya kapanıyor, ya içerik değiştirip eski bilgileri siliyor, ya bir şekilde engelleyip link aldığınız sayfaya bot girişini engelliyor. Velhasıl yanlışlıkla siz sorunlu backlinkten kurtuluyorsunuz.
Böylece siteniz tekrar sıralama sonuçlarına giriyor. Zaten Türkiye'de siteler (kurumsallar hariç) çok uzun ömürlü olmadığından (1-2 yıl), siteler kapanıyor, sorunlu backlinkler gidiyor, Sandbozxlar kalkıyor.
Döngümüz bu şekil
Benimde 1 haftalık sitem 10-20 gibi hitlerdeyken bir anda 300 küsür tekili gördü ondan önceki günde 100 küsür hitti ve anahtar kelimelerden arama almaya başladım konuyla alakası olmasada bingde indexim olmamasına rağmen kelimemde birinci sırada çıkıyorum. Hatta şimdi farkettim dizinin resmi web sitesi bile 2. sırada bing'i sevmeye başladım.